24 Temmuz 2017 Pazartesi Valilik ile Üniversitemiz Arasında Anaokulu Protokolü

Tokat Valiliği ile Üniversitemiz arasında Üniversitemiz Ali Şevki Erek Yerleşkesi ’ne yapılması planlanan Anaokulu protokolünün imza töreni gerçekleştirildi. Valilik makamında yapılan imza törenine Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı katıldı.

Vali Dr. Ömer Toraman yapmış olduğu açıklamada okullaşma oranlarına dikkat çekerek Tokat’ın okullaşma oranının Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi olduğunu belirterek okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Tokat’ın alt yapı olarak anaokulu sınıfı kapasitesi bakımından iyi bir noktada bulunduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, bunun daha da iyileştirilmesi için gayret sarf edildiğini ve bugün imzalanan protokolün de bu amaçla atılan bir adım olduğunu ifade etti.

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Taşlıçiftlik Yerleşkesinde hâlihazırda bir tane anaokulunun mevcut olduğunu belirterek Sağlık yerleşkesinde de bir anaokulu yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Rektörümüz yapılacak olan anaokulunun hem ihtiyacı karşılamasına hem de Eğitim Fakültesi’nin ilgili bölümü için bir uygulama alanı olacağına dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası Vali Dr. Ömer Toraman ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından Üniversitemiz Ali Şevki Erek Yerleşkesi’ne yapılması planlanan anaokulu protokolünün imzaları atıldı.