21 Nisan 2017 Cuma Kutlu Doğum Haftası

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı tarafından Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Konferans ve Mevlid-i Şerif etkinliği gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kasap, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, Genel Sekreterimiz Ekrem Anaç, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

İlahiyat Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Öksüz “Toplumsal Bir Değer Olarak Mevlid-i Şerif” konulu bir konferans verdi. Mevlid ile ilgili teorik bilgilere yer veren Öksüz, Mevlid’in toplumumuzda ve kültürümüzdeki önemine işaret ederek ölümde, düğünde, asker uğurlamada ve birçok alanda Mevlid okunduğunu belirtti. Öksüz, Süleyman Çelebi’nin yazdığı Mevlid’in, Mevlid kültürüne öncülük ettiğini, yazıldığı dönemin şartlarına göre oldukça sade bir dille ve etkileyici bir üslupla yazıldığını ifade etti. Dini, kültürel ve tarihi bir metin olarak değerlendirilebileceğini belirten Mevlid’in aynı zamanda bir barış metni olduğunu da sözlerine ekledi.

Konferans akabinde Yrd. Doç. Dr. Gökhan Öztürk şefliğinde Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Tokat Müftülüğü İmam Hatipleri ve Eğitim Fakültesi öğrenci korosu tarafından Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kasap tarafından programa katkıda bulunan akademisyen ve İmam Hatiplere teşekkür belgesi takdim edildi.