13 Temmuz 2017 Perşembe 15 Temmuz Darbesi: Tarihsel, Toplumsal ve Siyasal Etkileri Konferansı

Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda “15 Temmuz Darbesi: Tarihsel, Toplumsal ve Siyasal Etkileri” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Vali Dr. Ömer Toraman, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutan Vekili P. Albay İlhan Erdoğan, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Baro Başkan Vekili Av. Engin Beneklioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, Daire Müdürleri, akademik, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

“15 Temmuz Darbesi: Tarihsel, Toplumsal ve Siyasal Etkileri” konulu konferansını veren Doç. Dr. Muhittin Demiray, darbeler tarihi hakkında bilgiler vererek, darbeye karşı halkın topyekûn direnişinin ilk defa 15 Temmuz’da yaşandığını ifade etti. Demiray, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak, “Türkiye’de millet, demokratik sisteme sahip çıkmış ve seçilmiş hükümete yönelik yasadışı ve dışarıdan bir müdahaleyi kabul etmemiştir” dedi.

Konferans sonrası Vali Dr. Ömer Toraman Doç. Dr. Muhittin Demiray’a teşekkür belgesi takdim etti.