1 ÇİMEN Alper, ÇİÇEK ÜMRAN, (2021). "Tokat İlinde Satışa Sunulan Köfte Ve Dönerlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Serolojik Özellikleri", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 10(2), 71-83. (Yayın No: 7453451)
2 YILDIRIM GÖKÇE, ÇİÇEK ÜMRAN, (2021). "Kişniş Ve Sarımsak Oleoresini İle Marine Edilmiş Tavuk Etlerinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 10(3), 154-164. (Yayın No: 7453595)
3 AKSOY YÜKSEL, ÇİÇEK ÜMRAN, ŞEN UĞUR, ŞİRİN EMRE, UĞURLU MUSTAFA, ÖNENÇ ALPER, KURAN MEHMET, ULUTAŞ ZAFER, (2019). "Meat Production Characteristics Of Turkish Native Breeds: Iı. Meat Quality, Fatty Acid, And Cholesterol Profile Of Lambs", Archives Animal Breeding, 62(1), 41-48., Doi: 10.5194/aab-62-41-2019 (Yayın No: 6912326) [SCI-Expanded]
4 AKSOY YÜKSEL,ÇİÇEK ÜMRAN,ŞEN UĞUR,ŞİRİN EMRE,UĞURLU MUSTAFA,ÖNENÇ ALPER,KURAN MEHMET,ULUTAŞ ZAFER, (2019). "Meat Production Characteristics Of Turkish Native Breeds: Iı. Meat Quality, Fatty Acid And Cholesterol Profile Of Lambs.", Archives Animal Breeding, 6241-48. (Yayın No: 4823382) [SCI-Expanded]
5 AKSOY YÜKSEL, UĞURLU MUSTAFA, ÖNENÇ ALPER, ŞİRİN EMRE, ŞEN UĞUR, ÇİÇEK ÜMRAN, ULUTAŞ ZAFER, KURAN MEHMET, (2018). "Meat Production Characteristics Of Turkish Native Breeds:I. Fattening, Slaughter And Carcass Traits Of Lambs", South African Journal Of Animal Science, 48(4), 666-672., Doi: 10.4314/sajas.v48i4.8 (Yayın No: 6912310) [SCI-Expanded]
6 ÇİÇEK ÜMRAN, TOKATLI KADER, (2018). "Biogenic Amine Formation İn "Bez Sucuk", A Type Of Turkish Traditional Fermented Sausage Produced With Different Meat:Fat Ratios", Korean Journal For Food Science Of Animal Resources, 38(1), 152-161., Doi: 10.5851/kosfa.2018.38.1.52 (Yayın No: 6912316) [SCI-Expanded]
7 ŞİRİN EMRE,AKSOY YÜKSEL,UĞURLU MUSTAFA,ÇİÇEK ÜMRAN,ÖNENÇ ALPER,ULUTAŞ ZAFER,ŞEN UĞUR,KURAN MEHMET, (2017). "The Relationship Between Muscle Fiber Characteristics And Some Meat Quality Parameters İn Turkish Native Sheep Breeds", Small Ruminant Research, 15046-51., Doi: 10.1016/j.smallrumres.2017.03.012 (Yayın No: 3454797) [SCI-Expanded]
8 ŞEN UĞUR,ŞİRİN EMRE,ÇİÇEK ÜMRAN,AKSOY YÜKSEL,ULUTAŞ ZAFER,KURAN MEHMET, (2016). "The Effect Of Maternal Nutrition Level During Mid Gestation On Postnatal Muscle Fibre Composition And Meat Quality İn Lambs", Animal Production Science, 56(5), 834-843., Doi: 10.1071/AN14663 (Yayın No: 1603841)
9 ÇİÇEK ÜMRAN,POLAT NACİYE, (2016). "Investigation Of Physicochemical And Sensorial Quality Of A Type Of Traditional Meat Product Bez Sucuk", Lwt - Food Science And Technology, 65145-151., Doi: 10.1016/j.lwt.2015.07.049 (Yayın No: 1612456)
10 ÇİÇEK ÜMRAN, (2016). "Biogenic Amine Levels Of Traditional Fermented Sausage Bez Sucuk From The Pers", Journal Of Agricultural Faculty Of Gaziosmanpasa University, 33(2016-1), 142-142., Doi: 10.13002/jafag942 (Yayın No: 2575566)
11 ÇİÇEK ÜMRAN,KÖSE TANER, (2016). "Physical And Biochemical Quality Properties Of Fermented Beef Sausages Bez Sucuk", Acta Alimentaria, 45(3), 363-370., Doi: 10.1556/066.2016.0001 (Yayın No: 1607893) [SCI-Expanded]
12 ÇİÇEK ÜMRAN,KOLSARICI NURAY,CANDOĞAN KEZBAN, (2015). "The Sensory Properties Of Fermented Turkey Sausages Effects Of Processing Methodologies And Starter Culture", Journal Of Food Processing And Preservation, 39(6), 663-670., Doi: 10.1111/jfpp.12274 (Yayın No: 1607757) [SCI-Expanded]
13 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,KILINÇER FATMA NUR,YILDIRIM AHMET TALHA,CEVAHİROĞLU HANDE, (2014). "Vakum Ambalajlı Olarak Soğuk Muhafaza Edilen Dana Kuzu Ve Tavuk Etlerinin Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 31(1), 54-62. (Yayın No: 417627)
14 KARSLIOĞLU BETÜL,ÇİÇEK ÜMRAN,KOLSARICI NURAY,CANDOĞAN KEZBAN, (2014). "Lipolytic Changes İn Fermented Sausages Produced With Turkey Meat Effects Of Starter Culture And Heat Treatment", Korean Journal For Food Science Of Animal Resources, 34(1), 40-48., Doi: 10.5851/kosfa.2014.34.1.40 (Yayın No: 2215087) [SCI-Expanded]
15 ŞEN UĞUR,KURAN MEHMET,ÇİÇEK ÜMRAN, (2013). "Growth Performance Carcass And Meat Quality Of Karayaka Female Lambs Born İn Different Seasons", Archiv Fur Tierzucht: Animal Breeding, 56(31), 315-327., Doi: 10.7482/0003-9438-56-031 (Yayın No: 416773) [SCI-Expanded]
16 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,ÇABUK DUYGU,İYİEKMEKÇİ BERNA,KURBANDURDİYEV HOŞGELDİ,CEVAHİROĞLU HANDE, (2013). "Dana Etinin Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlama Yöntemleri Ve Depolama Süresinin Etkisi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 30(2), 62-70. (Yayın No: 417112)
17 ÇİÇEK ÜMRAN,BULGAN ALİYE, (2013). "Et Ve Et Ürünlerinde Heterosiklik Aminler", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 30(1), 25-32. (Yayın No: 417828)
18 ÇİÇEK ÜMRAN,POLAT NACİYE,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN, (2011). "Farklı Et Yağ Oranları Kullanılarak Üretilen Tokat Bez Sucuğunun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri", Akademik Gıda, 9(4), 6-11. (Yayın No: 418227)
19 ÇİÇEK ÜMRAN,KOLSARICI NURAY,CANDOĞAN KEZBAN,KARSLIOĞLU BETÜL, (2010). "Changes İn Biochemical And Microbiological Characteristics Of Turkey Sucuks As Affected By Processing And Starter Culture Utilization", Journal Of Muscle Foods, 21(1), 142-165., Doi: 10.1111/j.1745-4573.2009.00173.x (Yayın No: 412099)
20 CANDOĞAN KEZBAN,ÇİÇEK ÜMRAN,TAĞI ŞEREF,KOLSARICI NURAY,HALKMAN ABDULKADİR, (2009). "Quality Characteristics Of Turkish Raw Meat Balls Produced From Turkey Meat", Fleischwirtschaft International, 24(3), 60-63. (Yayın No: 415931)
21 ÇİÇEK ÜMRAN,AKSOY YÜKSEL,ŞİRİN EMRE,ŞEN UĞUR,ULUTAŞ ZAFER,KURAN MEHMET, (2008). "Growth Performance Muscle Development Carcass Characteristics And Meat Quality Of Lambs With Varying Birth Weights Extended Abstract", Archiv Fur Tierzucht: Animal Breeding (Arch. Tierz., Dummerstorf), 5135-36. (Yayın No: 1613890) [SCI-Expanded]
22 SARICA ŞENAY,ÇÖRDÜK MUZAFFER,ÇİÇEK ÜMRAN,BASMACIOĞLU MALAYOĞLU HATİCE,KARATAŞ ÜMİT, (2007). "Effects Of Dietary Supplementation Of L Carnitine On Performance Carcass And Meat Characteristics Of Guails", South African Journal Of Animal Science, 37(3), 189-201. (Yayın No: 413877) [SCI-Expanded]
23 ÇİÇEK ÜMRAN,KOLSARICI NURAY,CANDOĞAN KEZBAN, (2004). "Quality Characteristics Of Spent Layer Surimi During Frozen Storage", European Food Research And Technology, 219(1), 14-19., Doi: 10.1007/s00217-004-0886-5 (Yayın No: 412162)