1 GÜLDAL İLYAS,KARABIYIKLI ÇİÇEK ŞENİZ (2020). Review: Antibacterial effect of bergamot oil. The 6th International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (Özet Bildiri) (Yayın No:6578852)
2 KARABIYIKLI ŞENİZ,ERDOĞMUŞ SÜMEYYA (2019). Functional effects of cereal-like products on health. 2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5053361)
3 GÜLDAL İLYAS,KARABIYIKLI ŞENİZ (2019). Investigation of the Microbial Profile of Argan, Bergamot, Nigella sativa Seed, Pomegranate Seed and Ginger Oil. International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood) (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5053564)
4 KARABIYIKLI ŞENİZ,ERDOĞMUŞ SÜMEYYA,DONAT İKBAL (2019). Nütrigenomik Beslenmenin Etik Açıdan Değerlendirilmesi. 2. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5358707)
5 KARABIYIKLI ŞENİZ,ERDOĞMUŞ SÜMEYYA (2019). Determination of microbiological quality of Tire mud-cheese. 5th InternationalCongress on Natural and Engineering Sciences (Özet Bildiri) (Yayın No:5099574)
6 KARABIYIKLI ŞENİZ,BAŞAL MUKADDER,TEKBAŞ ŞİRİN (2019). Survival of probiotic cultures added to baby foods during refrigeration. 2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (Özet Bildiri) (Yayın No:5053554)
7 KARABIYIKLI ŞENİZ,ERDOĞMUŞ SÜMEYYA,DONAT İKBAL (2019). Functional Effects of Probiotic Foods on Human Health. 2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (Özet Bildiri) (Yayın No:5053546)
8 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KARABIYIKLI ŞENİZ,KAYA CEMAL (2018). Antimicrobial Effect of Olive Leaf Crude Extract and Oleuropein on Lactobacillus plantarum and Staphlococcus aureus. 2nd International Symposium on MultidisciplinaryStudies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418049)
9 KARABIYIKLI ŞENİZ (2018). Natural Sanitizers for Natural, Nutritious and Safety Foods. International Conference on Innovative Engineering Applications (CIEA’2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4388868)
10 GÜLDAL İLYAS,KARABIYIKLI ŞENİZ (2018). Functional Properties of Thyme Oil. International Conference on Innovative Engineering Applications (CIEA’2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4388880)
11 KARABIYIKLI ŞENİZ,KALE ÜNZİLE,CAYMAZ GÜLCAN,KARASÜLEYMANOĞLU EBRU,GÜNDÜZ MERVE,DAĞİSTAN YUSUF CAN,GENÇ ESRA RABİA (2018). Surviaval of probiotic cultures in fruit and vegetable juice mixure during refrigerated storage. 3. International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:4388925)
12 KARABIYIKLI ŞENİZ,AKKUŞ AYŞE,AYDIN MERVE,ŞİMŞEK SENEM,ODABAŞI BÜŞRA (2018). Salmonella outbreaks in recent years. 3. International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:4388949)
13 KARABIYIKLI ŞENİZ,METİN MERVENUR,ÜNVER ŞEYMA (2018). Microbiological Quality of Melissa, Chamomile and Fennel Teas and the Effect of Brewing on Microbial Quality. 1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018) (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4489750)
14 KARABIYIKLI ŞENİZ,SÜMEYYA ERDOĞMUŞ (2018). Effect of antimicrobials on microorganisms added to edible coatings. 1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018) (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4489751)
15 KARABIYIKLI ŞENİZ,GÜLDAL İLYAS (2018). Antioxidant effect of black cumin seed oil. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science (EurasianBioChem2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4269033)
16 KARABIYIKLI ŞENİZ,ÜNVER ŞEYMA,METİN MERVENUR,ARAL AYŞE SEDA (2018). Microbiological quality of some herbal teas consumed during the year in Tokat. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science (EurasianBioChem2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4269030)
17 KARABIYIKLI ŞENİZ,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2018). Inactivation of microorganisms in food materials by cold plasma technology. 2nd International Conference on Engineering Technology and Innovation (ICETI 2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4269027)
18 KARABIYIKLI ŞENİZ (2018). Importance of probiotics in daily diet. 2nd International Conference on Engineering Technology and Innovation (ICETI 2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4269026)
19 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2017). Some traditional salad sauces and food safety. 1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (Uluslararası Katılımlı) (Özet Bildiri) (Yayın No:3450896)
20 GÜLDAL İLYAS,KARABIYIKLI ŞENİZ (2017). Antimicrobial Effects of Some Essantial Oils. 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants –Natural and Healthy Life (2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3516449)
21 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2017). The Effectiveness of Unripe Grape Products On Native Flora Of Some Salad Vegetables. International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3516461)
22 KARABIYIKLI ŞENİZ,DAŞTAN SEHER (2017). Microbiological Quality of Kefir which is A Functional Dairy Product. International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3516467)
23 GÜLDAL İLYAS,KARABIYIKLI ŞENİZ (2017). Review: Therapeutic Properties of Nigella sativa and Urtica dioica. 2nd Japan – Turkey International Symposium on Pharmaceutical and Biomedical Sciences (JATUSPAB-2) (Özet Bildiri) (Yayın No:3598050)
24 GÜLDAL İLYAS,KARABIYIKLI ŞENİZ (2017). Review: PEF application in Rose Oil Distillation. International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (ISMSIT2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3634086)
25 KARABIYIKLI ŞENİZ,KÜÇÜK LEVENT (2017). Risk based inspection approach for controlling of food plants. 1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (Uluslararası Katılımlı) (Özet Bildiri) (Yayın No:3450897)
26 KARABIYIKLI ŞENİZ,DAŞTAN SEHER (2016). Lactic acid bacteria in kefir a dairy product. 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being (8th CEFood 2016) (Özet Bildiri) (Yayın No:3064850)
27 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Antibacterial effect of unripe grape products on natural and inoculated microflora of carrot. 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being (8th CEFood 2016) (Özet Bildiri) (Yayın No:2836563)
28 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Persistence and survival of some food borne pathogens in neutralized unripe grape products. 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being (8th CEFood 2016) (Özet Bildiri) (Yayın No:2836570)
29 AKAR AGİT,GÖKGÖZ GİZEM,ÖZTÜRK ŞURA,KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Antimicrobial edible films. 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being (8th CEFood 2016) (Özet Bildiri) (Yayın No:2836579)
30 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Minimum inhibitory concentration MIC of unripe grape products on food borne pathogens. 4th ISEKI_Food Conference (Özet Bildiri) (Yayın No:2846173)
31 KARABIYIKLI ŞENİZ,TOY UMUT,CİVİL ONUR,COŞKUN GÜLBENİZ,YILMAZ ÖMER (2016). Applications of nanotechnology in food industry poster presentation. 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being (8th CEFood 2016) (Özet Bildiri) (Yayın No:2836577)
32 CEVAHİROĞLU HANDE,KARABIYIKLI ŞENİZ (2014). Aflatoxicosis and detoxification methods. Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2014 (Özet Bildiri) (Yayın No:1279304)
33 KARABIYIKLI ŞENİZ,CEVAHİROĞLU HANDE (2014). Application of HACCP for traditional sucuk production. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2014 (Özet Bildiri) (Yayın No:1279307)
34 AYRI MELEK,YURT YASEMİN,İBİŞ FERHAT,ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,ÖNCÜL NİLGÜN,CEVAHİROĞLU HANDE (2014). Physicochemical and microbiological evaluations of meat balls produced with adding anthocyanin during refrigeration. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2014 (Özet Bildiri) (Yayın No:1279310)
35 CEVAHİROĞLU HANDE,ÖNCÜL NİLGÜN,CAN HAFİZE TUBA,KARABIYIKLI ŞENİZ,ÇİÇEK ÜMRAN (2014). The investigation of microbiological quality of pastırma sold in Tokat province. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2014 (Özet Bildiri) (Yayın No:1279314)
36 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2014). Microbiological and physico chemical properties of koruk unripe grape products. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2014 (Özet Bildiri) (Yayın No:1279319)
37 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,İYİEKMEKÇİ BERNA,ÇABUK DUYGU,KURBANDURDİYEV HOŞGELDİ,CEVAHİROĞLU HANDE (2013). Physicochemical and microbiological evolution of differently packaged beef meat during refrigerated storage. 5th International Cold Chain Management Workshop (Özet Bildiri) (Yayın No:425392)
38 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,KILINÇER FATMA NUR,YILDIRIM AHMET TALHA,CEVAHİROĞLU HANDE (2013). Physicochemical and microbiological evolution of beef lamb chicken meat during refrigerated storage. 5th International Cold Chain Management Workshop (Özet Bildiri) (Yayın No:425460)
39 KARABIYIKLI ŞENİZ,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2013). Some pysico chemical and microbiological properties of dried plum sold in Tokat. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:425543)
40 KARABIYIKLI ŞENİZ,ÇİÇEK ÜMRAN,CEVAHİROĞLU HANDE,BULGAN ALİYE,ÖNCÜL NİLGÜN (2013). Traditional meat products produced in Tokat province. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:425607)
41 ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,KARABIYIKLI ŞENİZ,YILDIRIM METİN (2011). Inhibition of Listeria monocytogenes in milk by lactococcin BZ and enterocin KP. Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2011 (Özet Bildiri) (Yayın No:424967)
42 ŞENGÜN İLKİN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2011). Various types of vinegar produced worldwide. Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2011 (Özet Bildiri) (Yayın No:425042)
43 KARABIYIKLI ŞENİZ,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2011). Antimicrobial effect of some food isolates on pathogenic microorganisms. 3rd International Entomopathogens and Microbial Control Symposium (Özet Bildiri) (Yayın No:425294)
44 KARABIYIKLI ŞENİZ,KIŞLA DUYGU,AKTUĞ GÖNÜL ŞAHİKA ESEN (2011). Inhibitory effect of sour pomegranate sauce on some green vegetables inoculated with E coli O157 H7. Novel Approaches in Food Industry-NAFI-2011 (Özet Bildiri) (Yayın No:426031)
45 KARABIYIKLI ŞENİZ (2010). Microflora of some traditional cheese produced by spontaneous fermentation. The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:424620)
46 KARABIYIKLI ŞENİZ,KIŞLA DUYGU,AKTUĞ GÖNÜL ŞAHİKA ESEN (2010). Inhibitory effect of sour pomegranate sauce on Staphylococcus aureus and Escherichia coli O157 H7. The 1st International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:424878)
47 KARABIYIKLI ŞENİZ,KIŞLA DUYGU,AKTUĞ GÖNÜL ŞAHİKA ESEN (2010). Antimicrobial effect of sour pomegranate sauce on lettuce Latuca sativa var Longifolia leaves. The 4th International Student Conference on Advanced Science and Technology (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:425661)
48 KARABIYIKLI ŞENİZ,KIŞLA DUYGU,AKTUĞ GÖNÜL ŞAHİKA ESEN (2010). Antimicrobial effect of sour pomegranate sauce on kısır a traditional appetizer. The 1st International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:425978)
49 ŞENGÜN İLKİN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2009). Importance of acetic acid bacteria in food industry. EFFoST Conference – New Challenges in Food Preservation (Özet Bildiri) (Yayın No:424810)
50 KIŞLA DUYGU,ŞENGÜN İLKİN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2008). Effectiveness of electrolyzed oxidizing water on the reduction of Salmonella contamination on shrimp. The 38th WEFTA Annual Meeting, WEFTA2008 (Özet Bildiri) (Yayın No:425714)
51 KARABIYIKLI ŞENİZ,KARAPINAR MEHMET (2008). Identification of yeasts and moulds in traditional Kopanisti cheese. The 21st International ICFMH Symposium “Evolving Microbial Food Quality and Safety, Food-Micro2008 (Özet Bildiri) (Yayın No:424711)
52 KARABIYIKLI ŞENİZ,KARAPINAR MEHMET (2008). Identification of lactic acid bacteria in the fermentation of Kopanisti cheese. The 1st International Conference on Food Industry and Biotechnology (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:424501)
53 ŞENGÜN İLKİN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2008). Microbiological profile of fig vinegar produced traditionally in Turkey. The 2nd International Conference on Acetic Acid Bacteria (Özet Bildiri) (Yayın No:425775)
54 ŞENGÜN İLKİN,KARABIYIKLI ŞENİZ,YAMAN DİLEK BENGÜ (2007). Microflora of mould ripened cheeses. 5th. International Congress on Food Technology (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:424409)
55 KARABIYIKLI ŞENİZ,ERDOĞMUŞ SÜMEYYA,DONAT İKBAL Ülkemizde Uygulanan Güncel Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri. 2. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ (Özet Bildiri) (Yayın No:5691959)
56 KARABIYIKLI ŞENİZ,MALKOÇ İREM NUR,ÖZDİLEK RABİA İREM Functional Properties of Quinoa. GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ONGASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS (Özet Bildiri) (Yayın No:5691929)
57 KARABIYIKLI ŞENİZ,ERDOĞMUŞ SÜMEYYA,DONAT İKBAL Impact of functional foods on the sustainable food production. 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport-2019 (Özet Bildiri) (Yayın No:5357242)
1 SUR ESEN BİLGE,KARABIYIKLI ÇİÇEK ŞENİZ (2020). Probiyotik / prebiyotik katkılı fonksiyonel et ürünleri. Türkiye 13. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:6578664)
2 SUR ESEN BİLGE,KARABIYIKLI ÇİÇEK ŞENİZ (2020). Son yıllarda et ürünleri tüketimine bağlı gerçekleşen gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar. IV. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI (Özet Bildiri) (Yayın No:6578643)
3 BEKTEŞ AHMET,KARABIYIKLI ÇİÇEK ŞENİZ (2020). Et ve et ürünlerinde bozulma etmeni mikroorganizmalar. IV. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI (Özet Bildiri) (Yayın No:6578644)
4 KARABIYIKLI ŞENİZ (2019). Gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi. II. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:5027596)
5 KARABIYIKLI ŞENİZ,GORAL FATMA,AKBAL KERİM,ŞİRİN MAKBULE (2018). Farklı depolama sıcaklıklarının domates pulpunun mikrobiyal profili üzerine etkisi. 6. Gıda Güvenliği Kongresi (2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4269037)
6 KARABIYIKLI ŞENİZ,ALTUNTAŞ SEMANUR,BAŞKAN SİBEL,DURAN ŞENİZ (2018). Farklı sıcaklıklarda depolanan pastörize portakal suyunun mikrobiyal kalitesinin izlenmesi. 6. Gıda Güvenliği Kongresi (2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4269039)
7 KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Meyve sebze sularının bazı gıda kaynaklı patojen bakteriler üzerindeki antibakteriyal etkisi. Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2910004)
8 KARABIYIKLI ŞENİZ,ÖNCÜL NİLGÜN (2016). Koruk ürünlerinin domates suyundaki koruyucu etkisi. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2909444)
9 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Gıda inokülasyonunda kullanılacak bazı patojenlerin büyüme eğrilerinin belirlenmesi. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2909448)
10 ÖNCÜL NİLGÜN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2016). Koruk ürünlerinin Vitis vinifera mikroflorasının belirlenmesi ve güvenli gıda kapsamında değerlendirilmesi. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2909447)
11 KARAGÖZ ŞEYDA,DEMİRDÖVEN ASLIHAN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2015). Gıda işlemede kullanılan elektriksel yöntemlerin mikrobiyal inaktivasyon mekanizmaları. 5. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1517600)
12 CİNGÖZ ALİ,KARABIYIKLI ŞENİZ (2015). Riske dayalı gıda güvenliği denetim uygulamaları. 5. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1517601)
13 KARABIYIKLI ŞENİZ,CEVAHİROĞLU HANDE (2015). Geleneksel bir et ürünü olan Çemengilik in üretiminde starter kültür kullanımının mikrobiyal kaliteye etkisi. 9. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1664399)
14 KARABIYIKLI ŞENİZ,KONUKPINAR ESRA,AYGÜÇ SERHAT (2015). Probiyotik mikroorganizmaların etki mekanizmaları. 9. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1664402)
15 KARABIYIKLI ŞENİZ,ÖNCÜL NİLGÜN (2015). Bitkisel kaynaklı gıda bileşenlerinin antimikrobiyel etkileri. 5. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1517598)
16 CEVAHİROĞLU HANDE,KARABIYIKLI ŞENİZ (2014). Çemengilik üretimi boyunca laktik asit bakteri gelişiminin belirlenmesi. 3. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon” (Özet Bildiri) (Yayın No:1279250)
17 KARABIYIKLI ŞENİZ,CEVAHİROĞLU HANDE (2014). Çemenin antimikrobiyal etkinliği. 3. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon” (Özet Bildiri) (Yayın No:1279297)
18 CEVAHİROĞLU HANDE,KARABIYIKLI ŞENİZ,ÇİÇEK ÜMRAN (2014). Kanatlı eti üretiminde mikrobiyal tehlikeler ve dekontaminasyon yöntemleri. 3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon” (Özet Bildiri) (Yayın No:1517596)
19 KARABIYIKLI ŞENİZ,BİÇİMVEREN NUR,DURUKAN MERVE,BİLGİ YELDA (2013). Asetik asit fermantasyonuna değişik koşulların etkisi poster bildiri. Gıda Mühendisliği 4.Öğrenci Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423448)
20 KARABIYIKLI ŞENİZ,ÖNCÜL NİLGÜN (2013). Ev tipi sanitizerlerin gıdaların mikrobiyolojik güvenliği açısından önemi. 4. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423565)
21 CİNGÖZ ALİ,KARABIYIKLI ŞENİZ,KARAGÖZ ŞEYDA (2013). HACCP sistemi için ön koşul programları ve önemi. 4. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423630)
22 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,ÖNCÜL NİLGÜN,BULGAN ALİYE (2013). Et ve et ürünlerinin raf ömrüne etki eden iç ve dış faktörler. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423775)
23 KARABIYIKLI ŞENİZ,CEVAHİROĞLU HANDE (2013). Geleneksel et ürünlerinin mikrobiyolojik kalitesini iyileştirmeye yönelik teknolojik uygulamalar. TMMOB-GMO, 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423844)
24 KARABIYIKLI ŞENİZ,ALTUNTAŞ AYŞE HÜMEYRA,KAYMAZ HACER (2013). Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklara neden olabilecek alışkanlıkların araştırılması. TMMOB-GMO, 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423939)
25 DEMİRDÖVEN ASLIHAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,ÖZDOĞAN KENAN,AYDOĞAN HANDAN,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER (2013). Kırmızı lahanadan antosiyanin ekstraksiyonu ve antimikrobiyal etkisi. TMMOB-GMO, 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:424048)
26 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2013). Fermente balık ürünleri ve bazı özellikleri. TMMOB-GMO, 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:424174)
27 KARABIYIKLI ŞENİZ,CEVAHİROĞLU HANDE (2013). Geleneksel et ürünlerinin mikrobiyal güvenliği. 4. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:423702)
28 ÇİÇEK ÜMRAN,KARABIYIKLI ŞENİZ (2012). Kanatlı ürünlerinin mikrobiyolojik kalitesine etki eden dekontaminasyon yöntemleri. II. Et Ürünleri Çalıştayı: İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri (Özet Bildiri) (Yayın No:421756)
29 KARABIYIKLI ŞENİZ,DAŞTAN SEHER (2012). Endüstriyel ve geleneksel yöntemlerle üretilen kefirlerin mikrobiyolojik profili. Türkiye 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:421188)
30 KARABIYIKLI ŞENİZ,CANDAR NAGİHAN (2012). Geleneksel bir değerimiz Kımız. Türkiye 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:421291)
31 KARABIYIKLI ŞENİZ,TOPALOĞLU ESRA (2012). Gıda mikrobiyolojisinde hızlı yöntemler. Türkiye 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:421379)
32 ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,KARABIYIKLI ŞENİZ,YILDIRIM METİN (2012). Laktokoksin BZ nin sütte Escherichia coli O157 H7 ye karşı inhibitör etkisi. 3. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:421536)
33 CİNGÖZ ALİ,KARABIYIKLI ŞENİZ,KARAGÖZ ŞEYDA (2012). Avrupa Birliği nde gıda güvenliği yaklaşımı ve uygulamaları. 3. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:421659)
34 KARABIYIKLI ŞENİZ,KIŞLA DUYGU,AKTUĞ GÖNÜL ŞAHİKA ESEN (2011). Antimikrobiyel etkili bazı doğal ürünlerin çiğ tüketilen gıdalardaki mikrobiyel güvenlik üzerine etkileri. TMMOB-GMO, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:421041)