1 AYDIN KAYA Handan, KAYA CEMAL (2021). Production of Yeast Extract and Uses in The Food Industry. 5th International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:7446032)
2 YILMAZ Seda, KAYA CEMAL (2021). USAGE AREAS OF COLLAGEN IN FOOD INDUSTRY, ITS IMPORTANCE IN TERMS OF HUMAN NUTRITION AND HEALTH. 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE on FOOD, AGRICULTURE and VETERINARY (Özet Bildiri) (Yayın No:7198172)
3 HANGİŞİ Burak, KAYA CEMAL (2021). Gıda Katkı Maddesi Olarak Postbiyotikler. ANATOLIAN CONGRESSES 8th INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS (Özet Bildiri) (Yayın No:7414086)
4 AĞCA YILDIZ,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2019). Meyve Suyu Üretiminde Uygulanan Isıl ve Isıl Olmayan İşlemlerin Fenolik Bileşiklere Etkisi. IV. International Scientific and Vocational Studies Congress - Engineering (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5703252)
5 AĞCA YILDIZ,KAYA CEMAL (2019). ISIL VE ISIL OLMAYAN İŞLEMLERİN MEYVE SUYU BAZLI İÇECEKLERİN C VİTAMİNİ, KAROTENOİD VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. IV. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi – Mühendislik, 07-10 Kasım 2019, Kızılay, Ankara/TÜ (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5842574)
6 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL (2019). Determinatıon of Total Phenolic Compound Content and Antioxidant Activity of Olive Leaf and Olive Leaf Products. VIII. Umteb International Congress on Vocational Technical Sciences (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5702448)
7 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ERDEM ADNAN FURKAN,KIREVİ HALİT,ZENGİN MERVE (2019). Farklı Tuz Konsantrasyonunda Salamura Kullanımının Hıyar Turşusunun Özelliklerine Etkisi. 2. Uluslararası 19 Mayıs Yenilikçi Bilimsel Yaklaşımlar Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5702586)
8 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL (2018). Effects of Oak Chips Addition on the Individual Phenolic Compounds of Grape Vinegar in Maturation Process. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396605)
9 KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Some Properties of Marmelate Produced From White and Black Mulberry. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396656)
10 KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Investigation of Sugar Beet Based Cezer Production Opportunities. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396699)
11 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KARABIYIKLI ŞENİZ,KAYA CEMAL (2018). Antimicrobial Effect of Olive Leaf Crude Extract and Oleuropein on Lactobacillus plantarum and Staphlococcus aureus. 2nd International Symposium on MultidisciplinaryStudies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418049)
12 KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Some Properties of Nectar Produced From White and Black Mulberry. 2nd International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418233)
13 KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Pomegranate Jam Production Possibilities and Determination of Product Properties. 2nd International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418263)
14 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). The Role of Nutraceuticals on Health. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299388)
15 AKŞİT ZEYNEP,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,AKŞİT HÜSEYİN (2018). Some Characteristics of Instant Tea Produced from Mint (Mentha Piperita L.). International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379192)
16 BAYRAM MUSTAFA,ZORLU TUĞBA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Techniques to Remove Pesticide Residues from Foods. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299375)
17 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,ALİCAN DİLAN,YAPAL EZGİ,YAVUZ NAZİFE (2018). Alternative Method Development to Reduce Application of Sulphure Dioxide in Winemaking. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299380)
18 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,ELMASTAŞ MAHFUZ,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Effect of Solvent Type To Extraction of Oleuropein from Olive Leaf. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299384)
19 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Ultrasonic Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379197)
20 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Classical Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379205)
21 AYDIN Cem,KAYA CEMAL (2017). Surimi and Surimi Products as A Fish Processing Technology. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3948942)
22 Eldivenci Engin,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2017). Nitrosamines in Meat Products and Effects on Human Health. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studiesand Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3943380)
23 BAYRAM MUSTAFA,ÇETİN SENEM,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA (2017). Some Individual Phenolic Compounds of Tea Liqueurs Produced Using Different Tea Concentrations and Extraction Times. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514797)
24 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL (2017). Effect of Ultrasound Application on Wine Ageing. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514793)
25 BAYRAM MUSTAFA,ÇETİN SENEM,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA (2017). Determination of Caffeine Amount and Colour Values of Liqueurs Produced Using Different Tea Concentrations and Extraction Times. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514798)
26 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,KILIÇARSLAN FATMAGÜL,DEMİR FATMA,TUNCAN FİRDEVS (2017). Determination of Some Properties of Wines Produced Using Traditional and Ultrasound Maceration. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514791)
27 KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,ÇOBAN ŞÜKRAN,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ERARSLANOĞLU SEVİM,IŞIK SEDA,GİDEN GAMZE,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Some Properties of Turkish Delight Produced with Sour and Sweet Pomegranate Juice. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514802)
28 KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,ERARSLANOĞLU SEVİM,GİDEN GAMZE,IŞIK SEDA,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ÇOBAN ŞÜKRAN,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Determination of Some Properties of Jams Produced with Sweet and Sour Pomegranate. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514808)
29 KAYA CEMAL,AKŞİT ZEYNEP,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,AKŞİT HÜSEYİN (2017). Determination of Characteristics of Instant Tea Produced From Thyme (Thymus vulgaris). 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3684898)
30 COŞKUN ALİ LEVENT,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2017). Mullbery, Dried Mulberry and Mulberry Sugar. International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3940613)
31 GEÇER ESMA NUR,KAYA CEMAL (2017). Farklı Pişirme Yöntemlerinin Havucun Bazı Özelliklerine Etkisi. II. International Academic Research Congress (Özet Bildiri) (Yayın No:3701608)
32 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,ATEŞ EMİNE (2017). A HEALTHY DRINK: BLACK TEA. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3666151)
33 AYDIN Cem,KAYA CEMAL (2017). Sensory Analysis: A Tool for Evaluating Quality Foods. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3949373)
34 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET (2017). Why Should We Drink Kombucha?. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3679879)
35 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET (2017). Phenolic Compounds in Olive Leaf. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3679901)
36 KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA (2016). Çözünür soğuk buzlu çay üretimi ve krema oluşumunun azaltılması. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (Özet Bildiri) (Yayın No:3000570)
37 AYDIN CEM,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2016). Ohmic heating and various food applications. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:3174264)
38 KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA (2016). Çözünür soğuk buzlu çay üretimi ve krema oluşumunun azaltılması. 1st International MediterraneanSCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS (Özet Bildiri) (Yayın No:3174293)
39 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,KAYA CEMAL,ŞENLİ TUĞBA,SÖYLEMEZ AYTEN,ÖZTÜRK MELEK,ARMAĞAN MERVE BÜŞRA (2016). Determination of some properties of boza produced using bulgur rice wheat. 1st International Mediterranean SCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS (Özet Bildiri) (Yayın No:3174339)
40 TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL (2016). Determination of some properties of boza produced using rice. 1st International MediterraneanSCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS (Özet Bildiri) (Yayın No:3174355)
41 GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,GÖK HATİCE BURCU,BÜLBÜL MURAT,KOÇ MERVE (2016). Determination of some ındividual phenolic compunds of kombuchas. 1st International MediterraneanSCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS (Özet Bildiri) (Yayın No:3174390)
42 AYDIN CEM,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2016). Üç boyutlu gıda yazdırma teknolojisi. 1st International Mediterranean SCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS (Özet Bildiri) (Yayın No:3174373)
43 KAYA CEMAL,CEBE ÜMMÜGÜLSÜM,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA,SARAÇOĞLU ONUR (2015). The Beet Molasses (Pekmez). The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:1955916)
44 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). By different shape and Notable Taste in Palate Iron Dessert Rosette. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:2856533)
45 BAYRAM MUSTAFA,KAYALAR MİYASE,ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL (2013). Tokat Kebab. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:164218)
46 CANGİ RÜSTEM,KAYA CEMAL,YAĞCI ADEM,TOPCU ALTINCI NEVAL,SUCU SEDA (2012). Pickle Production of Unripe Grapes with Different Applications. 35th World Congress of Vine and Wine (Özet Bildiri) (Yayın No:385393)
47 Yıldız Mehmet, Kaya Cemal, Cangi Rüstem, Özgen Mustafa, saraçoğlu Onur, Tokbaş habip, Geçer Esma Nur, Esin Yasemin (2009). Beyaz ve Siyah Üzümden Üretilen Tokat Tarhanasının Bazı Özellikleri. 1.Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu konferansı (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1237106)
48 Kaya Cemal, Karataş Hüseyin, cangi Rüstem, Saraçoğlu Onur, Geçer Esma Nur, Yağcı Adem, Kaya Abdulmurat, Topçu neval (2009). Diyarbakır da Üzümden Üretilen Farklı Geleneksel Ürünlerin Bazı Özellikleri. 1.Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1237143)
49 Cangi Rüstem, Kaya Cemal, Sayaslan Abdulvahit, Yıldız Mehmet, Koyuncu Mehmet, Saraçoğlu Onur, Topçu Neval (2009). Karaman Üzüm Köfterinin Bazı Özellikleri. 1.Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1237170)
50 Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali The National Meal Of Turks With Under Protection Keşkek. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus October 24-26, 2013. Struga-Ohrid/Macedonia, October,2013 (Poster) (Yayın No:487269)
51 Kaya. Cemal, Esin. Yasemin, Bayram. Mustafa, Cingöz, Ali Special Grape Dessert Unique To Tokat Grape Tarhana. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”. October 24-26,2013. Struga-Ohrid/Macedonia, October,2013 (Poster) (Yayın No:487444)
52 Bayram. Mustafa, Kayalar. Miyase, Esin. Yasemin, Kaya, Cemal Tokat Kebab. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus” (Poster) (Yayın No:1237006)
53 Cangi Rüstem, Kaya Cemal, Yağcı Adem, Topçu Neval, Sucu Seda Pickle Production Of Unripe Grapes With Different Applications. 35.th World Congress of Vine and Wine symposium (Poster) (Yayın No:1237049)
54 KAYA CEMAL,Cebe Ümmügülsüm ,Esin Yasemin,BAYRAM MUSTAFA,SARAÇOĞLU ONUR The Beet Molasses Pekmez. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (Poster) (Yayın No:2042078)
55 Esin Yasemin,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ By Dıfferent Shape And Notable Taste İn Palate Iron Dessert Rosette. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (Poster) (Yayın No:2043205)
56 COŞKUN ALİ LEVENT,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA The Ballpoint Syrup have begun to disappear a traditional flavour. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus. (Poster) (Yayın No:2043652)
1 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). İçecek Sektöründe Yükselen Trend Çözünür Soğuk Buzlu Çay. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2856575)
2 KAYA CEMAL,ATEŞ EMİNE,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Gıda Endüstrisi İçin Alternatif Bir Yeşil Çözüm. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir. (Özet Bildiri) (Yayın No:1506904)
3 CİNGÖZ ALİ,KAYA CEMAL,KUL ERVA,KÖSE MİHRİBAN,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Quinoa Katkısının Ekmeğin Kalite Kriterlerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507489)
4 ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,GÖZE GÜLİSTAN,KARAMAN MERVE (2015). Murt Bitkisinde Myrtus Communıs Uçucu Yağlar Ve İnsan Sağlığına Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507546)
5 BAYRAM MUSTAFA,YASEMİN ESİN,KAYALAR MİYASE,KAYA CEMAL (2014). Coğrafi İşaretlerin Tarım ve Gıda Ürünleri Açısından Değerlendirilmesi. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:1713193)
6 DURSUN HAKAN,YASEMİN ESİN,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2014). Tokat Çöreği ve Yağlısı Üretimi Yapan İşletmelerin Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyine Genel Bir Bakış. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:1713567)
7 TEKTAŞ NEDRA,YASEMİN ESİN,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2014). Tarihi ve Coğrafi Yapının Amasya’xxnın Geleneksel Lezzetleri Üzerine Etkisi. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:1713688)
8 BAYRAM MUSTAFA,ANLI RAHMİ ERTAN,KAYA CEMAL (2012). Mahlep ve Aromatize Mahlep Şarabı. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:164616)
9 SERÇE SEDAT,ÖZDEMİR EMİNE,GÜNDÜZ KAZİM,SARAÇOĞLU ONUR,KAYA CEMAL,ÖZGEN MUSTAFA (2012). Bazı Çilek Çeşitlerinin Antakya Koşullarında Cam Seradaki Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. IV. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:454424)
10 Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali (2012). Tokat İlinin Geleneksel Lezzetleri. "III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10-12 Mayıs 2012 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240282)
11 Yıldız Mehmet, Cangi Rüstem, Kaya Cemal, Kocatürk Mehmet (2012). Katık Böreği. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, Mayıs 2012 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240297)
12 Bayram Mustafa, Anlı Ertan, Kaya Cemal (2012). Mahlep ve Aromatize Mahlep Şarabı. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, Mayıs 2012 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240313)
13 Serçe Sedat, Özdemir Emine, Gündüz Kazım, Saraçoğlu Onur, Kaya Cemal, Özgen Mustafa (2012). Bazı Çilek Çeşitlerinin Antakya Koşullarında Cam Seradaki Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. IV. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, Ekim 2012 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240328)
14 Özdemir Emine, Gündüz Kazım, Serçe Sedat, Saraçoğlu Onur, Kaya Cemal, Özgen Mustafa (2012). Cam Serada Farklı Fide Tipleriyle Yetiştirilen Çileklerde Fenolojik Pomolojik ve Meyve Kalitesi Özelliklerinin Araştırılması. IV. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, Ekim 2012 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240354)
15 Didin Mustafa, Kaya Cemal, Kola Osman (2009). Üzümün Gıda Sanayiinde Değerlendirilme Olanakları. "GAP II. Tarım Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240050)
16 Özer Mehmet Sertaç, Altan Ali, Kola osman, Kaya Cemal (2009). Adana Bölgesinde Üretilen Tip 650 Ekmeklik Buğday Unlarının Bazı Kalitatif Özelliklerinin İncelenmesi ve Gıda Kodeksi ile TS 4500 Buğday Unu Standardına Uygunluklarının Belirlenmesi. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi konferansı, Gaziantep, Türkiye, Ekim 2002 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240072)
17 Hayoğlu İbrahim, Kola Osman, Kaya Cemal (2009). GAP Alanında Yeralan Tekel Fabrikası Üzüm İşleme Atıklarının Değerlendirilme Olanakları. GAP III. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, Ekim 2003 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240085)
18 Cangi Rüstem, Kaya Cemal, Kılıç Duran, Yıldız Mehmet (2009). Tokat Yöresinde Salamuralık Asma Yaprak Üretimi Hasad ve İşlemede Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri. Türkiye VI. Bağcılık Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, Eylül 2005 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240121)
19 Kaya Cemal, Yıldız Mehmet, Hayoğlu İbrahim, Kola Osman (2009). Pekmez Üretim Teknikleri. GAP IV. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, Eylül 2005 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240137)
20 Cangi Rüstem, Kılıç Duran, Karaman M Rüştü, Kaya Cemal, Şahin S, Yıldız Mehmet (2009). Narince Üzüm Çeşidinde Farklı Budama Seviyesi ve Azot Dozlarının Üzüm Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi. V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi , Erzurum, Türkiye, Eylül 2007 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240202)
21 Kılıç Duran, Cangi Rüstem, Kaya Cemal (2009). Tokat ta Üzümün Değerlendirilmesi ve Üzümden Elde Edilen Ürünler. V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, Eylül 2007 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240215)
22 Kaya Cemal, Cangi Rüstem, Yıldız Mehmet, Saraçoğlu Onur (2009). Tokat Üzüm Tarhanası. "II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, Mayıs 2009 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240227)
23 Kaya Cemal, Kola Osman, Altan Ali (2009). Hardallı Pekmez. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, Mayıs 2009 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:1240234)
24 Kaya Cemal., Esin Yasemin. Postallı M Eren ve Bayram Mustafa Gıdalarda Hidroksimetilfurfural HMF ve Azaltılma Yolları. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi,7-9 Kasım 2013, Ankara. (Poster) (Yayın No:488323)
25 Esin Yasemin, Kaya Cemal Az İşlenmiş Meyve Sebzeler ve Muhafaza. Gıda Mühendisliği 8.Kongresi, 7-9 Kasım 2013, Ankara. (Poster) (Yayın No:488401)
26 Demirdöven Aslıhan, Kaya Cemal Meyve Sebze Üretim ve İşleme Yöntemlerinin Doğal Antioksidanlara Etkileri. 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, Kasım 2011 (Özet Bildiri) (Yayın No:1240262)
27 Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali Antioksidan Aktivitesi Tayin Yöntemleri. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, Ekim 2012 (Özet Bildiri) (Yayın No:1240387)