GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Kişisel Web Sayfaları

SEMRA TOPUZž

[ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ]

ARŞ. GÖR. Semra TOPUZ

Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü

kişisel bilgiler

E-Posta adresi

semra.topuz@gop.edu.tr

Ofis Bilgisi

 

Telefon & Faks

Cep Telefonu

İş Telefonu

Faks

 

Yazışma Adresi

 

Web Sayfası

 

Sosyal Ağlar

 

kurum bilgileri

Birim

Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi 

Bölüm

Gıda Mühendisliği Bölümü 

Anabilim Dalı

Gıda Bilimi Anabilim Dalı 

Eğitim Bilgileri

Öğrenim Durumu

DOKTORA, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2019- )

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - Gıda Mühendisliği (Dr)

YÜKSEK LİSANS, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2016- 2019)

Fen Bilimleri Enstitüsü -

LİSANS, Uludağ Üniversitesi (2009- 2013)

Ziraat Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

TEZLER

DOKTORA, "", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,

YÜKSEK LİSANS, "Farklı Zeytin Çeşidi Yapraklarından Oleuropeinin Ekstraksiyonu, Kısmi Saflaştırılması, Antioksidan Ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019

YABANCI DİLLER

İngilizce

TEMEL ALAN BİLGİSİ

Mühendislik Temel Alanı - Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Akademik Görevler

Araştırma Görevlisi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Bilimi Anabilim Dalı/ (2016- Devam Ediyor)

Araştırma Görevlisi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi/Mühendislik-Mimarlık Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Bilimleri Anabilim Dalı/ (2015- 2016)


İdari Görevler

verdiği dersler

yönetilen tezler

Editörlük

Yayınlar ve Eserler

MAKALELER

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   KAYAOĞLU MUSTAFA, BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, (2022). "Effect Of Oak Chips Addition On The Phenolic Composition Of Grape Vinegar İn Fermentation Process", Journal Of Food Measurement And Characterization, , Doi: 10.1007/s11694-022-01410-5 (Yayın No: 7681003) [SCI-Expanded]

2   BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, KARABIYIKLI ÇİÇEK ŞENİZ, ELMASTAŞ MAHFUZ, KAYA CEMAL, ERENLER RAMAZAN, ONARAN ABDURRAHMAN, (2022). "Isolation Of Oleuropein From Olive Leaf By Effective Method And İnvestigation Of İts Antimicrobial Properties", Indian Journal Of Traditional Knowledge, (Yayın No: 7569468) [SCI-Expanded]

3   BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, KAYA CEMAL, ANLI RAHMİ ERTAN, (2021). "Effect Of Oak Chips Application On Phenolic Compounds Of Wine Vinegars At Different Maturation Times", Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology, 9, Doi: 10.24925/turjaf.v9i6.1053-1061.4192 (Yayın No: 7205079)

4   TOPUZ SEMRA, BAYRAM MUSTAFA, (2021). "Oleuropein Extraction From Leaves Of Three Olive Varieties (\N Olea Europaea\N L.): Antioxidant And Antimicrobial Properties Of Purified Oleuropein And Oleuropein Extracts", Journal Of Food Processing And Preservation, , Doi: 10.1111/jfpp.15697 (Yayın No: 7205068) [SCI-Expanded]

5   SARICIKLI BENLİKURT ARZU, KAYA CEMAL, ESİN YÜCEL ESRA, BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, (2020). "Ticari Olarak Üretilen Sade Tahin Helvalarının Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 9(3), 90-98. (Yayın No: 6895308)

6   BULUT HALİS, KAYA CEMAL, ESİN YÜCEL ESRA, BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, (2020). "Farklı Isıtma Sürelerinin Kuşburnu Pulpu Ve Konsantresinin Özelliklerine Etkisi", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırmalar Dergisi, 9(3), 45-59. (Yayın No: 6895274)

7   GÖZÜTOK ÖMER SERDAR, BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, KAYA CEMAL, (2020). "Farklı Bölgelerde Yetiştirilen Öküzgözü Üzüm Çeşidinden Üretilen Şarapların Karakterizasyonu", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 9(2), 140-152. (Yayın No: 6895229)

8   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL, (2020). "Zeytin Yaprağı Ekstraktı Ve Oleuropeinin Antioksidan, Antimikrobiyal Aktivitesi, Gıdalarda Kullanım Olanakları", Türk Tarım - Gıda Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 8(2), 337-347. (Yayın No: 6077954)

9   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KOLA OSMAN, (2019). "Alıç Marmelatı Üretiminde Farklı Tatlandırıcı Kullanımının Ürün Özelliklerine Etkisi", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 8(3), 180-192. (Yayın No: 5702100)

10   KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA, (2018). "Nar Suyu İlavesiyle Üretilen Lokumların Bazı Özelliklerininbelirlenmesi", Türk Tarım - Gıda Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 6(12), 1814-1819., Doi: https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i12.1814-1819.2176 (Yayın No: 4540307)

11   GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,GÖK HATİCE BURCU,BÜLBÜL MURAT,KOÇ MERVE, (2017). "Beyaz, Siyah Ve Yeşil Çay Kullanılarak Üretilen Kombuchaların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi (Bu Yayının Bir Kısmı”1St International Mediterranean Scıence And Engineerıng Congress Adlı Kongrede Sözlü Olarak Sunulmuştur)", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(1), 46-56., Doi: 10.13002/jafag1101 (Yayın No: 3494828)


Ulusal Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   BAYRAM MUSTAFA,KAYALAR MİYASE,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA, (2016). "Şarapta Fenolik Ve Aroma Bileşikleri Üzerine Teruar In Etkisi", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, (13), 35-46. (Yayın No: 3376698)


Diğer Dergilerdeki Makaleler

Bildiriler

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :

1   ÖZSOY ELİF, TOPUZ SEMRA, BAYRAM MUSTAFA (2020). Usage Opportunities of Innovative Food Processıng Techniques in Fermentation Technology. the 9th International Scientific Research Congress - Science and Engineering- (UBAK) (Özet Bildiri) (Yayın No:6895420)

2   AĞCA YILDIZ,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2019). Meyve Suyu Üretiminde Uygulanan Isıl ve Isıl Olmayan İşlemlerin Fenolik Bileşiklere Etkisi. IV. International Scientific and Vocational Studies Congress - Engineering (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5703252)

3   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL (2019). Determination of Total Phenolic Compound Content and Antioxidant Activity of Olive Leaf and Olive Leaf Products. VIII. UMTEB International Congress on Vocational Technical Sciences (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5507602)

4   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,ERDEM ADNAN FURKAN,KIREVİ HALİT,ZENGİN MERVE (2019). Farklı Tuz Konsantrasyonunda Salamura Kullanımının Hıyar Turşusunun Özelliklerine Etkisi. 2. Uluslararası 19 Mayıs Yenilikçi Bilimsel Yaklaşımlar Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:5690557)

5   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Antimicrobial Effect of Olive Leaf Products of Extracted from Different Variety of Olive Leaves on Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396572)

6   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL (2018). Effects of Oak Chips Addition on the Individual Phenolic Compounds of Grape Vinegar in Maturation Process. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396605)

7   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Some Properties of Marmelate Produced From White and Black Mulberry. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396656)

8   KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Investigation of Sugar Beet Based Cezer Production Opportunities. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396699)

9   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KARABIYIKLI ŞENİZ,KAYA CEMAL (2018). Antimicrobial Effect of Olive Leaf Crude Extract and Oleuropein on Lactobacillus plantarum and Staphlococcus aureus. 2nd International Symposium on MultidisciplinaryStudies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418049)

10   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Some Properties of Nectar Produced From White and Black Mulberry. 2nd International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418233)

11   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA (2018). Pomegranate Jam Production Possibilities and Determination of Product Properties. 2nd International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4418263)

12   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). The Role of Nutraceuticals on Health. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299388)

13   AKŞİT ZEYNEP,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,AKŞİT HÜSEYİN (2018). Some Characteristics of Instant Tea Produced from Mint (Mentha Piperita L.). International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379192)

14   BAYRAM MUSTAFA,ZORLU TUĞBA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Techniques to Remove Pesticide Residues from Foods. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299375)

15   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,ALİCAN DİLAN,YAPAL EZGİ,YAVUZ NAZİFE (2018). Alternative Method Development to Reduce Application of Sulphure Dioxide in Winemaking. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299380)

16   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,ELMASTAŞ MAHFUZ,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Effect of Solvent Type To Extraction of Oleuropein from Olive Leaf. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299384)

17   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Ultrasonic Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379197)

18   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Classical Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379205)

19   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET (2017). Folk Medicinal and Aromatic Plants In Tokat. 1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS (Özet Bildiri) (Yayın No:3514775)

20   BAYRAM MUSTAFA,ÇETİN SENEM,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA (2017). Some Individual Phenolic Compounds of Tea Liqueurs Produced Using Different Tea Concentrations and Extraction Times. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514797)

21   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL (2017). Effect of Ultrasound Application on Wine Ageing. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514793)

22   BAYRAM MUSTAFA,ÇETİN SENEM,KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA (2017). Determination of Caffeine Amount and Colour Values of Liqueurs Produced Using Different Tea Concentrations and Extraction Times. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514798)

23   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,KILIÇARSLAN FATMAGÜL,DEMİR FATMA,TUNCAN FİRDEVS (2017). Determination of Some Properties of Wines Produced Using Traditional and Ultrasound Maceration. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514791)

24   KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,ÇOBAN ŞÜKRAN,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ERARSLANOĞLU SEVİM,IŞIK SEDA,GİDEN GAMZE,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Some Properties of Turkish Delight Produced with Sour and Sweet Pomegranate Juice. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514802)

25   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,ERARSLANOĞLU SEVİM,GİDEN GAMZE,IŞIK SEDA,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ÇOBAN ŞÜKRAN,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Determination of Some Properties of Jams Produced with Sweet and Sour Pomegranate. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514808)

26   KAYA CEMAL,AKŞİT ZEYNEP,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,AKŞİT HÜSEYİN (2017). Determination of Characteristics of Instant Tea Produced From Thyme (Thymus vulgaris). 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3684898)

27   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET (2017). Why Should We Drink Kombucha. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:4379631)

28   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET (2017). Phenolic Compounds in Olive Leaf. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:4379641)

29   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,ATEŞ EMİNE (2017). A Healty Drink: Black Tea. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:4379651)

30   GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,GÖK HATİCE BURCU,BÜLBÜL MURAT,KOÇ MERVE (2016). Determination of some individual phenolic compounds of kombuchas. 1st International Mediterranean Science and Engineering (Özet Bildiri) (Yayın No:3376867)

31   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,GÜLDANE MEHMET,KAYA CEMAL,ARMAĞAN MERVE BÜŞRA,ŞENLİ TUĞBA,SÖYLEMEZ AYTEN,ÖZTÜRK MELEK (2016). Determination of some properties of boza produced using rice. 1st International Mediterranean Science and Engineering (Özet Bildiri) (Yayın No:3376760)

32   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,KAYA CEMAL,ŞENLİ TUĞBA,SÖYLEMEZ AYTEN,ÖZTÜRK MELEK,ARMAĞAN MERVE BÜŞRA Determination of some properties of boza produced using bulgur rice wheat. 1st International Mediterranean Science and Engineering (Yayın No:3376806)


Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :

kitaplar ve kitap bölümleri

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar :

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplardaki Bölümler :

1   Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri (2022)., BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, Nobel, Sayfa Sayısı: 900, ISBN: 978-625-417-615-9, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7626051)

sanatsal faaliyetler

projeler ve patentler

Projelerde Yaptığı Görevler:

1   "Tokat İlinde Narince Üzüm Çeşidinin Yapraklarından Geleneksel Ve Ticari Olarak Üretilen Salamura Asma Yapraklarının Pestisit Miktarlarının Ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 10.04.2019-29.12.2021 (Tamamlandı) (ULUSAL)

2   "Olgunlaştırma Aşamasında Meşe Yongası Uygulamasının Üzüm Sirkesinin Aroma Bileşiklerine Etkisi, (Lisans Projesi)", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 15.12.2017-16.10.2018 (Tamamlandı) (ULUSAL)

3   "Olgunlaştırma Aşamasında Meşe Yongası Uygulamasının Üzüm Sirkesinin Fenolik Bileşiklerine Etkisi, (Lisans Projesi)", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 15.12.2017-16.10.2018 (Tamamlandı) (ULUSAL)

4   "Farklı Zeytin Çeşidi Yapraklarından Oleuropeinin Ekstraksiyonu, Saflaştırılması, Antioksidan Ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi (BAP 2017/98)", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 06.11.2017-12.10.2018 (Tamamlandı) (ULUSAL)

5   "Zeytin Yaprağından Elde Edilen Ham Fenolik Ekstraktından Oleuropeinin Saflaştırılması, Oleuropeininİnsanlarda Zehirlenme ve Enfeksiyonlara, Bitkilerde Hastalıklara Neden Olan Mikroorganizmalar Üzerine Antimikrobiyel Etkisinin Araştıırlması (BAP 2016/72)", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 07.11.2016-05.04.2019 (Tamamlandı) (ULUSAL)

patentler

 

Üniversite Dışı Deneyim

2013-2014, Gıda Mühendisi, Dutpınar Gıda Tic. San. Ltd. Şti.

Üniversite Dışı Deneyim

Kurslar:

çalıştay

 

sertifika

 

araştırma

 

çalışma

 

rapor

 

 

 












E-Posta Adresi:semra.topuz@gop.edu.tr




Öğrenim Durumu

Doktora
2019-
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Dr)

Tez Adı:
Yüksek Lisans
2016-2019
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü

Tez Adı:Farklı Zeytin Çeşidi Yapraklarından Oleuropeinin Ekstraksiyonu, Kısmi Saflaştırılması, Antioksidan Ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
Lisans
2009-2013
Uludağ Üniversitesi
Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü



Akademik Görevler

Araştırma Görevlisi
2016-
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI/
Araştırma Görevlisi
2015-2016
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI/




Üniversite Dışı Deneyim

2013-2014Gıda MühendisiDutpınar Gıda Tic. San. Ltd. Şti.