GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Kişisel Web Sayfaları

ALİ LEVENT COŞKUNž

[ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ]

DR. ÖĞR. ÜYESİ Ali Levent COŞKUN

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü

kişisel bilgiler

E-Posta adresi

alilevent.coskun@gop.edu.tr

Ofis Bilgisi

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 03562521800

 

Telefon & Faks

Cep Telefonu

05379607741

İş Telefonu

Faks

 

Yazışma Adresi

DOĞUŞ MAH. BAHAR SK. NO: 3 İÇ KAPI NO: 9 ÇANKAYA / ANKARA 

Web Sayfası

 

Sosyal Ağlar

 

kurum bilgileri

Birim

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi 

Bölüm

Gıda Mühendisliği Bölümü 

Anabilim Dalı

Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı 

Eğitim Bilgileri

Öğrenim Durumu

DOKTORA, Ankara Üniversitesi (2003- 2010)

Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

YÜKSEK LİSANS, Ankara Üniversitesi (1997- 2001)

Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

LİSANS, Ankara Üniversitesi (1987- 1992)

Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

TEZLER

DOKTORA, "Farklı Kükürtleme Yöntemlerinin Ve Depolama Sıcaklıklarının Kuru Kayısıların Fiziksel Ve Kimyasal Niteliklerine Etkisi", Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2010

YÜKSEK LİSANS, "Kayısı Ve Zerdali Pulplarında Organik Asit Dağılımının Hplc İle Belirlenmesi", Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2001

YABANCI DİLLER

İngilizce

TEMEL ALAN BİLGİSİ

Mühendislik Temel Alanı - Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Akademik Görevler

Doktor Öğretim Üyesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı/ (2018- Devam Ediyor)

Yardımcı Doçent, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı/ (2012- Devam Ediyor)

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı/ (2010- 2012)

Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı/ (2003- 2010)

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/ (2002- 2003)

Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)/ (1997- 2001)

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/ (1993- 1996)


İdari Görevler

verdiği dersler

yönetilen tezler

Yüksek Lisans, Fatma ÜNSAL, "Tokat Piyasasında Satılan Bazı Kurutulmuş Meyve Ve Baharatların Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Özelliklerinin Araştırılması", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2019

Yüksek Lisans, Ümit AYSİN, "Kivi Meyvesinin Bazı Fizikokimyasal Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2019

Editörlük

Yayınlar ve Eserler

MAKALELER

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   COŞKUN ALİ LEVENT, (2015). "Farklı Yöntemlerle Kurutulan Elmalarda Depolama Süresince Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Niteliklerdeki Değişim", Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 94-95. (Yayın No: 3419941) [AHCI]

2   Ali Levent COŞKUN, Meltem TÜRKYILMAZ, Özge Turfan AKSU, Betül Erkan KOÇ, Oktay YEMİŞ, Mehmet ÖZKAN, (2013). "Effects Of Various Sulphuring Methods And Storage Temperatures On The Physical And Chemical Quality Of Dried Apricots", Journal Of Food Chemistry, 141(4), 3670-3680. (Yayın No: 100151)

3   Ali Levent COŞKUN, Hatice GÜL, Esra ATAŞ, (2013). "Some Chemical And Physical Properties Of Dried Rosehip Jellies", 2Nd International Symposium On "Traditional Foods From Adriatic To Caucasus", 1(1), 346-346. (Yayın No: 100173) [SCI-Expanded]

4   Ali Levent COŞKUN, Özge TURFAN, Oktay YEMİŞ, Bayram Murat ASMA, Kadir ÖZTÜRK, Mehmet ÖZKAN, (2007). "Effects On Sulphuring Methods And Storage Temperatures On The Colour Of Dried Apricots", 2Nd International Congress On Food And Nutrition, 1(2), 108-108. (Yayın No: 99956) [SCI-Expanded]

5   Atilla ŞİMŞEK, Sedat VELİOĞLU, Ali Levent COŞKUN, Bekir Sıtkı ŞAYLI, (2003). "Boron Concentrations İn Selected Foods From Borate Producing Regions İn Turkey", Journal Of The Scıence Of Food And Agrıculture, 83(6), 586-592. (Yayın No: 100129)


Ulusal Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   Ali Levent COŞKUN, Mehmet ÖZKAN, (2011). "Farklı Kükürtleme Yöntemleri Ve Depolama Sıcaklıklarının Kuru Kayısıların Fiziksel Ve Kimyasal Kalitesine Etkisi", Akademik Gıda Dergisi, 9(5), 21-38. (Yayın No: 100103)

2   COŞKUN ALİ LEVENT, (2009). "Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Malatya Kayısılarının Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişimler", Iı. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 1(2), 448-449. (Yayın No: 100075)

3   COŞKUN ALİ LEVENT, (2008). "Farklı Kükürtleme Yöntemlerinin Ve Depolama Sıcaklıklarının Kuru Kayısıların Renkleri Üzerine Etkisi", Türkiye 10. Gıda Kongresi, 1(10), 289-289. (Yayın No: 99970)


Diğer Dergilerdeki Makaleler

Bildiriler

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :

1   KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,ÇOBAN ŞÜKRAN,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ERARSLANOĞLU SEVİM,IŞIK SEDA,GİDEN GAMZE,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Some Properties of Turkish Delight Produced with Sour and Sweet Pomegranate Juice. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514802)

2   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,ERARSLANOĞLU SEVİM,GİDEN GAMZE,IŞIK SEDA,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ÇOBAN ŞÜKRAN,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Determination of Some Properties of Jams Produced with Sweet and Sour Pomegranate. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514808)

3   COŞKUN ALİ LEVENT,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2017). Mullbery, Dried Mulberry and Mulberry Sugar. International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3940613)

4   COŞKUN ALİ LEVENT (2016). Quince fruit, Quince Paste Production, Some Changes of Physical, Chemical and Quality Criteria of Quince Paste during Storage. IMSEC 2016 "Uluslarası Bilim ve Mühendislik Kongresi" (Özet Bildiri) (Yayın No:3420107)

5   COŞKUN ALİ LEVENT,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA (2015). The Ballpoint Syrup : Have Begun to Disappear A Traditional Flavour.. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:3420038)

6   COŞKUN ALİ LEVENT,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA Mulberry, Dried Mulberry and Mulberry Sugar. The International Conference On Agriculture, Forest, Food Science and Technologies. (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:3496684)


Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :

kitaplar ve kitap bölümleri

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar :

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplardaki Bölümler :

sanatsal faaliyetler

projeler ve patentler

Projelerde Yaptığı Görevler:

1   "TOKAT PİYASASINDA TİCARİ OLARAK SATIŞA SUNULAN DEĞİŞİK KURUTULMUŞ ÜRÜNLERİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü, 02.05.2017 (Devam Ediyor) (ULUSAL)

2   "2003K1209019 6 DPT Projesi ", DİĞER, Araştırmacı (Tamamlandı)

3   "2005K120140 7 1 BİYEP Projesi ", DİĞER, Araştırmacı (Tamamlandı)

patentler

 

Üniversite Dışı Deneyim

2010, Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi,

2012, Yard.Doç.Dr, Gaziosmanpaşa Üniversitesi,

1993-1996, Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi,

1996-1999, Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi,

2002-2003, Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi,

2003-2010, Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi,

Üniversite Dışı Deneyim

Kurslar:

çalıştay

3.Et Ürünleri Çalıştayı , " Et ürünleri Üretiminde İnavasyon" (Düzenleme Kurulu Üyesi), TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Çalıştay, 16.10.2014-17.10.2014 (Ulusal)

8. Gıda Mühendisliği Koorrdinasyon Kurulu Toplantısı (Koordinasyon Kurulu Üyesi), Koordinasyon Kurulu Toplantısı, TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Çalıştay, 28.05.2015-29.05.2015 (Ulusal)

 

sertifika

 

araştırma

 

çalışma

 

rapor

 

 

 












E-Posta Adresi:alilevent.coskun@gop.edu.tr
Telefon (Cep):05379607741
Adres:DOĞUŞ MAH. BAHAR SK. NO: 3 İÇ KAPI NO: 9 ÇANKAYA / ANKARA




Öğrenim Durumu

Doktora
2003-2010
Ankara Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Tez Adı:Farklı Kükürtleme Yöntemlerinin Ve Depolama Sıcaklıklarının Kuru Kayısıların Fiziksel Ve Kimyasal Niteliklerine Etkisi
Yüksek Lisans
1997-2001
Ankara Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Tez Adı:Kayısı Ve Zerdali Pulplarında Organik Asit Dağılımının Hplc İle Belirlenmesi
Lisans
1987-1992
Ankara Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü



Akademik Görevler

Doktor Öğretim Üyesi
2018-
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Yardımcı Doçent
2012-
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Araştırma Görevlisi
2010-2012
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Araştırma Görevlisi
2003-2010
ANKARA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/
Araştırma Görevlisi
2002-2003
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/
Araştırma Görevlisi
1997-2001
ANKARA ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Araştırma Görevlisi
1993-1996
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/


Dersler *

Öğrenim DiliDers Saati
* Son iki yılda verdigi lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler


Yönetilen Tezler

1.Fatma ÜNSAL, (2019)., "Tokat piyasasında satılan bazı kurutulmuş meyve ve baharatların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite özelliklerinin araştırılması", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Yüksek Lisans
2.Ümit AYSİN, (2019)., "Kivi meyvesinin bazı fizikokimyasal kalite özelliklerinin belirlenmesi", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Yüksek Lisans




Üniversite Dışı Deneyim

2012Yard.Doç.DrGaziosmanpaşa Üniversitesi,
2010Araştırma GörevlisiGaziosmanpaşa Üniversitesi,
2003-2010Araştırma GörevlisiAnkara Üniversitesi,
2002-2003Araştırma GörevlisiGaziosmanpaşa Üniversitesi,
1996-1999Araştırma GörevlisiAnkara Üniversitesi,
1993-1996Araştırma GörevlisiGaziosmanpaşa Üniversitesi,




Çalıştay
1.8. Gıda Mühendisliği Koorrdinasyon Kurulu Toplantısı (Koordinasyon Kurulu Üyesi), Koordinasyon Kurulu Toplantısı, TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Çalıştay, 28.05.2015-29.05.2015 (Ulusal)
2.3.Et Ürünleri Çalıştayı , " Et ürünleri Üretiminde İnavasyon" (Düzenleme Kurulu Üyesi), TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, Çalıştay, 16.10.2014-17.10.2014 (Ulusal)