Bildiriler
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :
1 ESİN YÜCEL ESRA, KAYA CEMAL (2021). Effect of Jam and Marmalade Processing and Storage on Phytochemical Properties of Currant Cultivars (Ribes Spp.). 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:7561785)
2 KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Investigation of Sugar Beet Based Cezer Production Opportunities. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396699)
3 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). The Role of Nutraceuticals on Health. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299388)
4 BAYRAM MUSTAFA,ZORLU TUĞBA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Techniques to Remove Pesticide Residues from Foods. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299375)
5 BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,ALİCAN DİLAN,YAPAL EZGİ,YAVUZ NAZİFE (2018). Alternative Method Development to Reduce Application of Sulphure Dioxide in Winemaking. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299380)
6 TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,ELMASTAŞ MAHFUZ,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Effect of Solvent Type To Extraction of Oleuropein from Olive Leaf. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299384)
7 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Ultrasonic Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379197)
8 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Classical Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379205)
9 KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,ÇOBAN ŞÜKRAN,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ERARSLANOĞLU SEVİM,IŞIK SEDA,GİDEN GAMZE,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Some Properties of Turkish Delight Produced with Sour and Sweet Pomegranate Juice. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514802)
10 KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,ERARSLANOĞLU SEVİM,GİDEN GAMZE,IŞIK SEDA,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ÇOBAN ŞÜKRAN,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Determination of Some Properties of Jams Produced with Sweet and Sour Pomegranate. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514808)
11 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,ATEŞ EMİNE (2017). A HEALTHY DRINK: BLACK TEA. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3666151)
12 KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA (2016). ÇÖZÜNÜR SOĞUK BUZLU ÇAY ÜRETİMİ VE KREMA OLUŞUMUNUN AZALTILMASI. 1 st international mediterranean science and engineering congress (Özet Bildiri) (Yayın No:2909561)
13 KAYA CEMAL,Cebe Ümmügülsüm,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,SARAÇOĞLU ONUR (2015). The Beet Molasses Pekmez. The 3 rd International symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:1547997)
14 ESİN YÜCEL ESRA,CİNGÖZ ALİ (2015). Kenger Gum. The 3 rd International symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:1547998)
15 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). By Different Shpe and Notable Taste in Palate Iron Dessert Rosette. The 3 rd International symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:1548008)
16 ESİN YÜCEL ESRA,ESİN KÜBRA,KAYA CEMAL,CİNGÖZ ALİ (2013). The National Meal of Turks With Under Protection: Keskek. The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic to Causans (Özet Bildiri) (Yayın No:6254266)
17 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2013). Traditional Bread Types Produced In Turkey.. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:4303945)
18 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2013). Konya Style Oven Furun Kebab.. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:4303938)
19 Cingöz Ali, Akpınar Özlem, Cingöz Şeyda, Esin Yasemin Traditional Bread Types Produced İn Turkey. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:564102)
20 Yıldız Mehmet, Kaya Cemal, Cangi Rüstem, Özgen Mustafa , Saraçoğlu Onur, Tokbaş Habip, Geçer Esma Nur , Esin Yasemin Beyaz Ve Siyah Üzümden Üretilen Tokat Tarhanasının Bazı Özellikleri. 1. Uluslar Arası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:561944)
21 Bayram Mustafa, Kayalar Miyase, Esin Yasemin, Kaya Cemal Tokat Kebab. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:563753)
22 Kaya Cemal, Esin Yasemin, Bayram Mustafa, Cingöz Ai Special Grape Dessert Unique To Tokat Grape Tarhana. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:563803)
23 ESİN YASEMİN Famous Meal At Tokat Province Bat And Nutritional Value. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:563988)
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :
1 CİNGÖZ ALİ,ESİN YASEMİN (2015). Kenger Sakızı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Poster) (Yayın No:1507561)
2 KAYA CEMAL,ATEŞ EMİNE,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Gıda Endüstrisi İçin Alternatif Bir Yeşil Çözüm. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir. (Özet Bildiri) (Yayın No:1506904)
3 BAYRAM MUSTAFA,ÇETİN SENEM,ESİN YASEMİN (2015). Çay Sanayi Atıklarının Endüstriyel Olarak Kullanım Olanakları. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir. (Özet Bildiri) (Yayın No:1506905)
4 BAYRAM MUSTAFA,ÖZTÜRK MAŞİDE,AY RECEP,KILIÇARSLAN CAN GÜL,ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL (2015). Meşe Yongası İlave Edilerek Üretilen Bal Şarabının Çeşitli Özelliklerinin Belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1506909)
5 CİNGÖZ ALİ,KAYA CEMAL,KUL ERVA,KÖSE MİHRİBAN,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Quinoa Katkısının Ekmeğin Kalite Kriterlerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507489)
6 ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,GÖZE GÜLİSTAN,KARAMAN MERVE (2015). Murt Bitkisinde Myrtus Communıs Uçucu Yağlar Ve İnsan Sağlığına Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507546)
7 KAYA CEMAL,AKGÖZ ARZU,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Meyve Sularının Durultulmasında Kitosan Kullanımı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507549)
8 ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,ÇAKIROĞLU İREM,KESKİNTAŞ SEDA (2015). Türk Kekiği Uçucu Yağları Ve Kullanım Alanları. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507553)
9 KAYA CEMAL,ESİN YASEMİN,BARIN MERVE,KAYA OYA (2015). Balıktan Gelen Sağlık Bir Nutrasötik Olarak Dokosaheksaenoik Asit. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507555)
10 ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). İçecek Sektöründe Yükselen Trend Çözünür Soğuk Buzlu Çay. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507558)
11 KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ,ESİN YÜCEL ESRA (2012). Süt Proteinlerinin Antiviral Etkileri.. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:4304020)
12 Çapraz Şennur, Esin Yasemin, Kaya Cemal, Bayram Mustafa Geleneksel Ürünlerimizden Elma Ekşisinin Bilinirliliğinin Artmasında Markalaşmanın Önemi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064746)
13 Tektaş Nedra, Esin Yasemin, Kaya Cemal, Bayram Mustafa Tarihi Ve Coğrafi Yapının Amasya nın Geleneksel Lezzetlerine Etkisi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana (Özet Bildiri) (Yayın No:1064743)
14 Dursun Hakan, Esin Yasemin, Kaya Cemal, Bayram Mustafa Tokat Çöreği Ve Yağlısı Üretimi Yapan İşletmelerin Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyine Genel Bir Bakış. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064741)
15 Küçük Levent, Kaya Cemal, Esin Yasemin Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064740)
16 Kaya Cemal, Ateş Emine, Esin Yasemin Zile Pekmezi Üretiminde İzlenilebilirlik Ve Önemi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana (Özet Bildiri) (Yayın No:1064739)
17 Ateş Emine, Kaya Cemal, Esin Yasemin Coğrafi İşaretli Turhal Yoğurtmacı nın Yöre Ekonomisi Ve Tanıtımına Katkısı. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064738)
18 Bayram Mustafa, Esin Yasemin, Kayalar Miyase, Kaya Cemal Coğrafi İşaretlerin Tarım Ve Gıda Ürünleri Açısından Değerlendirilmesi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064736)
19 Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali Antioksidan aktivitesi tayin yöntemleri. 11. Gıda Kongresi. (Özet Bildiri) (Yayın No:561132)
20 Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali Tokat ilinin geleneksel lezzetleri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:561372)
21 Cingöz Ali, Cingöz Şeyda, Esin Yasemin Hurma Şekeri. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:563136)
22 Topçu Neval, Kaya Cemal, Yağcı Adem, Sucu Seda Ve Esin Yasemin Tokatta Üzümden Üretilen Yöresel Ürünler. Tokat Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:563323)
23 Esin Yasemin, Akpınar Özlem Halka Şekilli Oligosakkritler Siklodekstrinler ve Gıdalarda Kullanımı. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565442)
24 Esin Yasemin, Kaya Cemal Az İşlenmiş Meyve Sebzeler ve Muhafaza. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565540)
25 Kaya Cemal, Esin Yasemin, Postallı Mehmet Eren, Bayram Mustafa Gıdalarda Hidroksimetilfurfural HMF ve Azaltılma Yolları. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565655)