GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Kişisel Web Sayfaları

ESRA ESİN YÜCELž

[ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DOKTOR ]

ARŞ. GÖR. DR. Esra ESİN YÜCEL

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü

kişisel bilgiler

E-Posta adresi

esra.esinyucel@gop.edu.tr

Ofis Bilgisi

 

Telefon & Faks

Cep Telefonu

İş Telefonu

Faks

 

Yazışma Adresi

 

Web Sayfası

 

Sosyal Ağlar

 

kurum bilgileri

Birim

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi 

Bölüm

Gıda Mühendisliği Bölümü 

Anabilim Dalı

Gıda Bilimi Anabilim Dalı 

Eğitim Bilgileri

Öğrenim Durumu

DOKTORA, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2012- 2017)

Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği (Dr)

YÜKSEK LİSANS, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2009- 2011)

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

LİSANS, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (2002- 2006)

Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

ÖNLİSANS, Anadolu Üniversitesi (2005- 2009)

Açıköğretim Fakültesi - İlahiyat Bölümü

TEZLER

DOKTORA, "Farklı Ekstraksiyon Uygulamalarıyla Elde Edilen Siyah Çay Ekstraktlarının Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Krema Oluşumunun Azaltılması", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017

YÜKSEK LİSANS, "Frenk Üzümünden (Ribes Spp.) Üretilen Reçel Ve Marmelatin Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2011

ÖNLİSANS, "", Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi,

YABANCI DİLLER

İngilizce

TEMEL ALAN BİLGİSİ

Mühendislik Temel Alanı - Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Akademik Görevler

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Bilimi Anabilim Dalı/ (2010- Devam Ediyor)


İdari Görevler

verdiği dersler

Kariyer Planlama, Lisans, (2020-2021)

yönetilen tezler

Editörlük

Yayınlar ve Eserler

MAKALELER

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   GÜZEL Emine Kübra, KAYA CEMAL, ESİN YÜCEL ESRA, BAYRAM MUSTAFA, (2021). "Farklı Maviyemiş Çeşitlerinden (Vaccinum Sp.) Üretilen Reçel Ve Marmelatın Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi", Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology/Türk Tarım – Gıda Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 9(5), 937-945., Doi: 10.24925/turjaf.v9i5.937-945.4341 (Yayın No: 7190559)

2   ESİN YÜCEL ESRA, KAYA CEMAL, (2021). "Effect Of Jam And Marmalade Processing And Storage On The Phytochemical Properties Of Currant Cultivars (Ribes Spp.)", Journal Of Food Processing And Preservation, 2021001-9., Doi: 10.1111/jfpp.15820 (Yayın No: 7189840) [SCI-Expanded]

3   BULUT Halis, KAYA CEMAL, ESİN YÜCEL ESRA, BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, (2020). "Farklı Isıtma Sürelerinin Kuşburnu Pulpu Ve Konsantresinin Özelliklerine Etkisi", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi (Gbad), 9(3), 45-59. (Yayın No: 6914075)

4   SARICIKLI BENLİKURT Arzu, KAYA CEMAL, ESİN YÜCEL ESRA, BAYRAM MUSTAFA, TOPUZ SEMRA, (2020). "Ticari Olarak Üretilen Sade Tahin Helvalarının Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi (Gbad), 9(3), 90-98. (Yayın No: 6914099)

5   BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,ER BÜŞRA,GÜLMEZ ESRA,TERZİOĞLU ELİF, (2018). "Pirinç Sirkesi Ve Çeşitli Ticari Sirkelerin Bazı Kalite Özellikleri", Akademik Gıda, 16(3), 293-300., Doi: 10.24323/akademik-gida.475357 (Yayın No: 4420983)

6   KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,CİHAT MEŞE,AYBAKAN ESMA,GÖKGÖZ GİZEM,SÖZER TUĞÇE TUĞBA, (2016). "Trabzon Hurması Diospyros Kaki L Bazlı Karışık Meyveli Geleneksel Marmelat Üretimi Üzerine Bir Araştırma", Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi (Atatürk Univ., J. Of The Agricultural Faculty), 47(2), 107-112. (Yayın No: 3163846)

7   BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,İlhan Medine,Akın Güneş,Etdöğer Ramazan, (2015). "Geleneksel Yöntemle Müsküle Üzümünden Üretilen Hardaliyenin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi", Akademik Gıda, 13(2), 119-126. (Yayın No: 1560397)

8   BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,KILIÇARSLAN CANGÜL,ÖZTÜRK MAŞİDE,ERCEYES ÖZGÜR, (2015). "Bal Şarabının Fiziksel Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Meşe Yongası Uygulamasının Etkisi (Bu Makalenin Bir Kısmı 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım Ve Gıda Kongresinde Poster Olarak Sunulmuştur)", Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi (Gaziosmanpaşa Journal Of Scientific Research), (11), 41-53. (Yayın No: 3067967)

9   BAYRAM MUSTAFA,ERDOĞAN SEBİHA,ESİN YASEMİN,SARAÇOĞLU ONUR,KAYA CEMAL, (2014). "Farklı Siyah Havuç Miktarlarının Şalgam Suyunun Bileşimine Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi", Akademik Gıda, 12(1), 29-34. (Yayın No: 1064747)


Ulusal Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   BAYRAM MUSTAFA,Saraç Şeyma,ESİN YÜCEL ESRA,SARAÇOĞLU ONUR,Erceyes Özgür,KAYA CEMAL, (2014). "Boğazkere Üzümünden Üretilen Şarapta Meşe Yongası Uygulamasının Şarabın Bazı Özelliklerine Etkisi", Journal Of New Results İn Engineering And Natural Science, 1(1), 1-12. (Yayın No: 3996992)

2   Kaya Cemal, Kirkin Faruk, Esin Yasemin, (2013). "Ticari Domates Salçalarının Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri", Akademik Gıda, 11(2), 37-44. (Yayın No: 560946)

3   KAYA CEMAL,AKAYDIN İYİBİL MEMDUHE DUYGU,ESİN YASEMİN, (2012). "Bazı Ticari Sıvı Ve Katı Üzüm Pekmezlerinin Özellikleri", Akademik Gıda, 10(3), 32-39. (Yayın No: 560602)

4   KAYA CEMAL,KIVRAK ARZU,ESİN YASEMİN, (2012). "Ticari Çilek Kayısı Ve Vişne Reçellerinin Özellikleri", Akademik Gıda, 10(4), 31-36. (Yayın No: 560741)

5   Kaya Cemal, Esin Yasemin, (2011). "Tokattan Lezzet Esintileri", Catering Guide, 7(30), 28-30. (Yayın No: 561596)


Diğer Dergilerdeki Makaleler

Bildiriler

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :

1   ESİN YÜCEL ESRA, KAYA CEMAL (2021). Effect of Jam and Marmalade Processing and Storage on Phytochemical Properties of Currant Cultivars (Ribes Spp.). 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:7561785)

2   KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Investigation of Sugar Beet Based Cezer Production Opportunities. International Conference on Innovative Engineering Applications (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:4396699)

3   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). The Role of Nutraceuticals on Health. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299388)

4   BAYRAM MUSTAFA,ZORLU TUĞBA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Techniques to Remove Pesticide Residues from Foods. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299375)

5   BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,ALİCAN DİLAN,YAPAL EZGİ,YAVUZ NAZİFE (2018). Alternative Method Development to Reduce Application of Sulphure Dioxide in Winemaking. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299380)

6   TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA,ELMASTAŞ MAHFUZ,KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA (2018). Effect of Solvent Type To Extraction of Oleuropein from Olive Leaf. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4299384)

7   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Ultrasonic Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379197)

8   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA (2018). Some Characteristics of Black Tea Extracts Obtained by Classical Infusion Method. International Conference on Raw Materials to Processed Foods (Özet Bildiri) (Yayın No:4379205)

9   KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,ÇOBAN ŞÜKRAN,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ERARSLANOĞLU SEVİM,IŞIK SEDA,GİDEN GAMZE,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Some Properties of Turkish Delight Produced with Sour and Sweet Pomegranate Juice. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514802)

10   KAYA CEMAL,TOPUZ SEMRA,GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,ESİN YÜCEL ESRA,ERARSLANOĞLU SEVİM,GİDEN GAMZE,IŞIK SEDA,DURMUŞOĞLU RUMEYSA,ÇOBAN ŞÜKRAN,COŞKUN ALİ LEVENT (2017). Determination of Some Properties of Jams Produced with Sweet and Sour Pomegranate. 1st International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3514808)

11   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,ATEŞ EMİNE (2017). A HEALTHY DRINK: BLACK TEA. 1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3666151)

12   KAYA CEMAL,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA (2016). ÇÖZÜNÜR SOĞUK BUZLU ÇAY ÜRETİMİ VE KREMA OLUŞUMUNUN AZALTILMASI. 1 st international mediterranean science and engineering congress (Özet Bildiri) (Yayın No:2909561)

13   KAYA CEMAL,Cebe Ümmügülsüm,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA,SARAÇOĞLU ONUR (2015). The Beet Molasses Pekmez. The 3 rd International symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:1547997)

14   ESİN YÜCEL ESRA,CİNGÖZ ALİ (2015). Kenger Gum. The 3 rd International symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:1547998)

15   ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). By Different Shpe and Notable Taste in Palate Iron Dessert Rosette. The 3 rd International symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:1548008)

16   ESİN YÜCEL ESRA,ESİN KÜBRA,KAYA CEMAL,CİNGÖZ ALİ (2013). The National Meal of Turks With Under Protection: Keskek. The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic to Causans (Özet Bildiri) (Yayın No:6254266)

17   CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2013). Traditional Bread Types Produced In Turkey.. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:4303945)

18   CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2013). Konya Style Oven Furun Kebab.. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:4303938)

19   Cingöz Ali, Akpınar Özlem, Cingöz Şeyda, Esin Yasemin Traditional Bread Types Produced İn Turkey. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:564102)

20   Yıldız Mehmet, Kaya Cemal, Cangi Rüstem, Özgen Mustafa , Saraçoğlu Onur, Tokbaş Habip, Geçer Esma Nur , Esin Yasemin Beyaz Ve Siyah Üzümden Üretilen Tokat Tarhanasının Bazı Özellikleri. 1. Uluslar Arası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:561944)

21   Bayram Mustafa, Kayalar Miyase, Esin Yasemin, Kaya Cemal Tokat Kebab. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:563753)

22   Kaya Cemal, Esin Yasemin, Bayram Mustafa, Cingöz Ai Special Grape Dessert Unique To Tokat Grape Tarhana. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:563803)

23   ESİN YASEMİN Famous Meal At Tokat Province Bat And Nutritional Value. The 2nd International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:563988)


Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :

1   CİNGÖZ ALİ,ESİN YASEMİN (2015). Kenger Sakızı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Poster) (Yayın No:1507561)

2   KAYA CEMAL,ATEŞ EMİNE,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Gıda Endüstrisi İçin Alternatif Bir Yeşil Çözüm. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir. (Özet Bildiri) (Yayın No:1506904)

3   BAYRAM MUSTAFA,ÇETİN SENEM,ESİN YASEMİN (2015). Çay Sanayi Atıklarının Endüstriyel Olarak Kullanım Olanakları. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir. (Özet Bildiri) (Yayın No:1506905)

4   BAYRAM MUSTAFA,ÖZTÜRK MAŞİDE,AY RECEP,KILIÇARSLAN CAN GÜL,ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL (2015). Meşe Yongası İlave Edilerek Üretilen Bal Şarabının Çeşitli Özelliklerinin Belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1506909)

5   CİNGÖZ ALİ,KAYA CEMAL,KUL ERVA,KÖSE MİHRİBAN,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Quinoa Katkısının Ekmeğin Kalite Kriterlerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507489)

6   ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,GÖZE GÜLİSTAN,KARAMAN MERVE (2015). Murt Bitkisinde Myrtus Communıs Uçucu Yağlar Ve İnsan Sağlığına Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507546)

7   KAYA CEMAL,AKGÖZ ARZU,ESİN YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA (2015). Meyve Sularının Durultulmasında Kitosan Kullanımı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507549)

8   ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,ÇAKIROĞLU İREM,KESKİNTAŞ SEDA (2015). Türk Kekiği Uçucu Yağları Ve Kullanım Alanları. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507553)

9   KAYA CEMAL,ESİN YASEMİN,BARIN MERVE,KAYA OYA (2015). Balıktan Gelen Sağlık Bir Nutrasötik Olarak Dokosaheksaenoik Asit. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507555)

10   ESİN YASEMİN,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). İçecek Sektöründe Yükselen Trend Çözünür Soğuk Buzlu Çay. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım Ve Gıda Kongresi.29-30 Nisan 2015, Nevşehir (Özet Bildiri) (Yayın No:1507558)

11   KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ,ESİN YÜCEL ESRA (2012). Süt Proteinlerinin Antiviral Etkileri.. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:4304020)

12   Çapraz Şennur, Esin Yasemin, Kaya Cemal, Bayram Mustafa Geleneksel Ürünlerimizden Elma Ekşisinin Bilinirliliğinin Artmasında Markalaşmanın Önemi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064746)

13   Tektaş Nedra, Esin Yasemin, Kaya Cemal, Bayram Mustafa Tarihi Ve Coğrafi Yapının Amasya nın Geleneksel Lezzetlerine Etkisi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana (Özet Bildiri) (Yayın No:1064743)

14   Dursun Hakan, Esin Yasemin, Kaya Cemal, Bayram Mustafa Tokat Çöreği Ve Yağlısı Üretimi Yapan İşletmelerin Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyine Genel Bir Bakış. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064741)

15   Küçük Levent, Kaya Cemal, Esin Yasemin Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064740)

16   Kaya Cemal, Ateş Emine, Esin Yasemin Zile Pekmezi Üretiminde İzlenilebilirlik Ve Önemi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana (Özet Bildiri) (Yayın No:1064739)

17   Ateş Emine, Kaya Cemal, Esin Yasemin Coğrafi İşaretli Turhal Yoğurtmacı nın Yöre Ekonomisi Ve Tanıtımına Katkısı. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064738)

18   Bayram Mustafa, Esin Yasemin, Kayalar Miyase, Kaya Cemal Coğrafi İşaretlerin Tarım Ve Gıda Ürünleri Açısından Değerlendirilmesi. 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,17-19 Nisan 2014, Adana. (Özet Bildiri) (Yayın No:1064736)

19   Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali Antioksidan aktivitesi tayin yöntemleri. 11. Gıda Kongresi. (Özet Bildiri) (Yayın No:561132)

20   Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali Tokat ilinin geleneksel lezzetleri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:561372)

21   Cingöz Ali, Cingöz Şeyda, Esin Yasemin Hurma Şekeri. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:563136)

22   Topçu Neval, Kaya Cemal, Yağcı Adem, Sucu Seda Ve Esin Yasemin Tokatta Üzümden Üretilen Yöresel Ürünler. Tokat Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:563323)

23   Esin Yasemin, Akpınar Özlem Halka Şekilli Oligosakkritler Siklodekstrinler ve Gıdalarda Kullanımı. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565442)

24   Esin Yasemin, Kaya Cemal Az İşlenmiş Meyve Sebzeler ve Muhafaza. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565540)

25   Kaya Cemal, Esin Yasemin, Postallı Mehmet Eren, Bayram Mustafa Gıdalarda Hidroksimetilfurfural HMF ve Azaltılma Yolları. Gıda Mühendisliğ 8.Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565655)

kitaplar ve kitap bölümleri

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar :

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplardaki Bölümler :

sanatsal faaliyetler

projeler ve patentler

Projelerde Yaptığı Görevler:

1   "Ultrason Destekli Ekstraksiyon Uygulamasının Yeşil Çay Ekstraktının Fizikokimyasal ve Fitokimyasal Özellikleri Etkisi", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 01.07.2015-31.12.2017 (Tamamlandı) (ULUSAL)

2   "Farklı Ekstraksiyon Uygulamalarıyla Elde Edilen Siyah Çay Ekstraktlarının Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi ve Krema Oluşumunun Azaltılması", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 01.07.2014-31.12.2017 (Tamamlandı) (ULUSAL)

3   " Frenk Üzümünden Ribes spp Üretilen Reçel ve Marmelatın Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ", BAP, Araştırmacı (Tamamlandı) (ULUSAL)

patentler

 

Üniversite Dışı Deneyim

Üniversite Dışı Deneyim

Kurslar:

EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ PROGRAMI, EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ PROGRAMI, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, TOKAT, Kurs, 28.02.2022-03.03.2022 (Ulusal)

Advanced Technologies to Sterilize Foods / Gıdaların Sterilizasyonu için İleri Teknolojiler, Advanced Technologies to Sterilize Foods / Gıdaların Sterilizasyonu için İleri Teknolojiler, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Kurs, 20.11.2012-21.11.2012 (Uluslararası)

BUTİK ÇİKOLATA HAZIRLAMA, BUTİK ÇİKOLATA HAZIRLAMA, ORDU, Kurs, 14.02.2017-27.04.2017 (Ulusal)

çalıştay

3. Et Ürünleri Çalıştayı ‘Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon’, 3. Et Ürünleri Çalıştayı ‘Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon’, TOKAT, Çalıştay, 16.10.2014-17.10.2014 (Ulusal)

 

sertifika

PREDICTIVE MICROBIOLOGY FOR FOOD SAFETY (Presenter: Dr.Vijay K. JUNEJA), GIDA GÜVENLİĞİ, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi , Sertifika, 15.10.2014-15.10.2014 (Uluslararası)

 

araştırma

 

çalışma

Lifelong Learning Programme Erasmus Intensive Programme Student Mobility, Erasmus Intensive Programme: Functional Foods: Science, Engineering and Myths, Seinajoki University of Applied Sciences, FİNLANDİYA, Çalışma, 31.01.2011-11.02.2011 (Uluslararası)

 

rapor

 

 

 












E-Posta Adresi:esra.esinyucel@gop.edu.tr




Öğrenim Durumu

Doktora
2012-2017
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Dr)

Tez Adı:Farklı Ekstraksiyon Uygulamalarıyla Elde Edilen Siyah Çay Ekstraktlarının Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Krema Oluşumunun Azaltılması
Yüksek Lisans
2009-2011
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Tez Adı:Frenk Üzümünden (Ribes Spp.) Üretilen Reçel Ve Marmelatin Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Lisans
2002-2006
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Önlisans
2005-2009
Anadolu Üniversitesi
Açıköğretim Fakültesi/İlahiyat Bölümü

Tez Adı:


Akademik Görevler

Araştırma Görevlisi
2010-
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI/


Dersler *

Öğrenim DiliDers Saati
Lisans
(2020-2021)KARİYER PLANLAMATürkçe1
* Son iki yılda verdigi lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler




Kurs
1.EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ PROGRAMI, EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ PROGRAMI, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, TOKAT, Kurs, 28.02.2022-03.03.2022 (Ulusal)
2.Advanced Technologies to Sterilize Foods / Gıdaların Sterilizasyonu için İleri Teknolojiler, Advanced Technologies to Sterilize Foods / Gıdaların Sterilizasyonu için İleri Teknolojiler, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Kurs, 20.11.2012-21.11.2012 (Uluslararası)
3.BUTİK ÇİKOLATA HAZIRLAMA, BUTİK ÇİKOLATA HAZIRLAMA, ORDU, Kurs, 14.02.2017-27.04.2017 (Ulusal)
Çalıştay
1.3. Et Ürünleri Çalıştayı ‘Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon’, 3. Et Ürünleri Çalıştayı ‘Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon’, TOKAT, Çalıştay, 16.10.2014-17.10.2014 (Ulusal)
Sertifika
1.PREDICTIVE MICROBIOLOGY FOR FOOD SAFETY (Presenter: Dr.Vijay K. JUNEJA), GIDA GÜVENLİĞİ, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi , Sertifika, 15.10.2014-15.10.2014 (Uluslararası)
Çalışma
1.Lifelong Learning Programme Erasmus Intensive Programme Student Mobility, Erasmus Intensive Programme: Functional Foods: Science, Engineering and Myths, Seinajoki University of Applied Sciences, FİNLANDİYA, Çalışma, 31.01.2011-11.02.2011 (Uluslararası)