Bildiriler
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :
1 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT (2019). Important carbohydrate fractions and functional properties of breads produced with hydrothermally treated wheat bran. 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019) (Özet Bildiri) (Yayın No:5009979)
2 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT (2019). Production of bread from hydrothermally treated wheat bran and determination of staling rate. 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019) (Özet Bildiri) (Yayın No:5010032)
3 CİNGÖZ ALİ,DEMİR TUĞBA (2017). TIBBİ AROMATİK BİTKİLERİN GIDA SANAYİNDE KULLANIMI. İÇ ANADOLU BÖLGESİ 3. TARIM VE GIDA KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) (Özet Bildiri) (Yayın No:3633271)
4 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT (2017). Important Carbohydrate Fractions and Antioxidant Activity of Breads Produced with Different Bran Fractions. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) (Özet Bildiri) (Yayın No:3537992)
5 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT (2017). Rheological Properties of Hydrothermally Treated Wheat Bran. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) (Özet Bildiri) (Yayın No:3538000)
6 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM (2017). Determination of Rheological Properties of Biscuit Grade Flour Blended with Different Flours. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) (Özet Bildiri) (Yayın No:3538005)
7 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT (2017). Effect of Hydrothermally Treated Bran on Bread Quality. International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (ISMSIT2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3633239)
8 CİNGÖZ ALİ,ÖZTURGUT GÜLAY,APAYDIN EZGİ,DEĞİRMENCİ ELİF,YETİŞİR ÖZGE,AKPINAR ÖZLEM (2017). The Effect of Barley Flour on Quality Criteria of Biscuit in Biscuit Production. International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (ISMSIT2017) (Özet Bildiri) (Yayın No:3633252)
9 CİNGÖZ ALİ (2017). KONYA İL MERKEZİNDE AİLELERİN BAL ve BAL ÜRÜNLERİ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI. İÇ ANADOLU BÖLGESİ 3. TARIM VE GIDA KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) (Özet Bildiri) (Yayın No:3633278)
10 CİNGÖZ ALİ,YILDIRIM SERCAN,YAZAR İLKNUR,ÇOBANLI MAHMUT,AKPINAR ÖZLEM (2016). Functional Traditional Noodle Production Using Chickpea Flours. 15th International Cereal and Bread Congress. 2016 (Özet Bildiri) (Yayın No:2856543)
11 CİNGÖZ ALİ,yazar ilknur,yıldırım sercan,çobanlı mahmut,AKPINAR ÖZLEM (2016). Effect of Barley Flour on Quality Criteria of Noodle in Traditional Noodle Production. 15th International Cereal and Bread Congress (Özet Bildiri) (Yayın No:2856540)
12 ESİN YÜCEL ESRA,CİNGÖZ ALİ (2015). Kenger Gum. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:2856535)
13 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). By different shape and Notable Taste in Palate Iron Dessert Rosette. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:2856533)
14 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2013). Konya Style Oven Furun Kebab. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:563497)
15 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2013). Traditional Bread Types Produced In Turkey. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:563672)
16 Kaya Cemal, Esin Yasemin, Bayram Mustafa, Cingöz Ali Special Grape Dessert Unique to Tokat Grape Tarhana. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:563917)
17 Esin Yasemin, Esin Kübra, Kaya Cemal, Cingöz Ali National Meal Of Turks Wıth Under Protectıon Keskek. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri) (Yayın No:563794)
18 Yıldırım Zeliha, Özbey Ayşe, Öncül Nilgün, Cingöz Ali Applications of bacteriocins and bacteriocinogenic lactic acid bacteria in the dairy industry. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:563347)
19 Dayısoylu Kenan Sinan, Cingöz Ali, Karaman Nagehan, Yener Aybike Dondurma Teknolojisinde Maraş Dondurmasının Yeri ve Önemi. 1. Uluslar Arası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:563176)
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :
1 ÖZBEY AYŞE,KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ (2016). Fırında Kurutma İşleminin Üzümlerdeki Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:5545365)
2 CİNGÖZ ALİ,Çalış Ayşenur,Güven Büşra,Güven Elif,Çelik Kardelen,AKPINAR ÖZLEM (2016). At Kestanesinden Nişasta Üretimi ve Özelliklerinin Tespiti. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:5545006)
3 CİNGÖZ ALİ,GÜNDÜZ EBRUNUR,TEKELİ ELİF,YAVUZ SUZAN,AKPINAR ÖZLEM (2015). Farklı Oranlarda İlave Edilen Yağların Ekmeğin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2856573)
4 CİNGÖZ ALİ,ÇOBANLI MAHMUT,YAZAR İLKNUR,YILDIRIM SERCAN,AKPINAR ÖZLEM (2015). Geleneksel Erişte Üretiminde Nohut Ununun Eriştenin Kalite Kriterlerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:5545354)
5 CİNGÖZ ALİ,KARABIYIKLI ŞENİZ (2015). Riske Dayalı Gıda Güvenliği Uygulamaları. 5. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2856579)
6 ESİN YÜCEL ESRA,KAYA CEMAL,BAYRAM MUSTAFA,CİNGÖZ ALİ (2015). İçecek Sektöründe Yükselen Trend Çözünür Soğuk Buzlu Çay. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2856575)
7 CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM (2015). Alternatif Gıda Kaynağı Amaranth. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2856567)
8 CİNGÖZ ALİ,KAYA CEMAL,KUL ERVA,KÖSE MİHRİBAN,ESİN YÜCEL ESRA,BAYRAM MUSTAFA (2015). Quinoa Katkısının Ekmeğin Kalite Kriterlerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2856563)
9 ÇOBANLI MAHMUT,YAZAR İLKNUR,YILDIRIM SERCAN,CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM (2014). Geleneksel Erişte Üretiminde Yulaf Ununun Eriştenin Kalite Kriterlerine Etkisi. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:2856557)
10 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2014). Tokat Bez Sucuk Tüketim Anketi. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:2856554)
11 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2014). Tokat Kebabı Tüketim Anketi. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:2856552)
12 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2014). Tokat İl Merkezinde Ailelerin Geleneksel Ekmeklere Bakışı. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:2856549)
13 CİNGÖZ ALİ,KARABIYIKLI ŞENİZ,KARAGÖZ ŞEYDA (2013). Avrupa Birliği’xxnde Gıda Güvenliği Yaklaşımı ve Uygulamaları. 3. GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ (Özet Bildiri) (Yayın No:3571409)
14 CİNGÖZ ALİ,KARABIYIKLI ŞENİZ,KARAGÖZ ŞEYDA (2013). HACCP Sistemi İçin Ön Koşul Programları ve Önemi. 4. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:569651)
15 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2013). Farklı Hidrolizasyon Derecesine Sahip Vişne Çekirdeği İçi Protein Konsantrelerinin Jel Elektroforezi SDS PAGE İle Molekül Ağırlıklarının Belirlenmesi. Kromatografi 2013 (Özet Bildiri) (Yayın No:569719)
16 KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ (2013). Tokat İl Merkezinde Ailelerin Et ve Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:569840)
17 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2013). Buğdayda Kaliteyi Etkileyen Fiziksel Faktörler. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:569907)
18 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA,DAYISOYLU KENAN SİNAN (2013). Peynir Benzeri Ürünler. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:570116)
19 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2013). Tokat İl merkezinde Ailelerin Süt Yoğurt Peynir Tüketim Alışkanlıkları. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:570187)
20 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA,DAYISOYLU KENAN SİNAN (2012). Probiyotik Dondurma Üretimi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:569432)
21 KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ,ESİN YÜCEL ESRA (2012). Süt Proteinlerinin Antiviral Etkileri. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:569537)
22 CİNGÖZ ALİ,DAYISOYLU KENAN SİNAN,KARAGÖZ ŞEYDA (2012). Maraş Sıkma Parmak Peyniri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:568555)
23 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA (2012). Konya Yöresindeki Geleneksel Türkmen Lezzetleri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:568997)
24 CİNGÖZ ALİ,KARAGÖZ ŞEYDA,ESİN YÜCEL ESRA (2011). Hurma Şekeri. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:564051)
25 HALICI FATMAGÜL, USAL GÜLSEN, TOPALOĞLU ESRA, CİNGÖZ ALİ, AKPINAR ÖZLEM Ayçiçeği Saplarından Enzimatik Olarak Ksiloz Üretimi. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:570321)
26 CİNGÖZ ALİ, AKPINAR ÖZLEM Beta Glukanların İnsan Sağlığı Açısından Önemi Elde Edilmesi Ve Kullanım Alanları. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:569978)
27 ESİN YASEMİN, KAYA CEMAL, CİNGÖZ ALİ Tokat ilinin geleneksel lezzetleri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:568069)
28 CİNGÖZ ALİ, YILDIRIM METİN Proteinlerin işlevsel özelliklerini iyileştirme yöntemleri. Türkiye 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:567929)
29 Esin Yasemin, Kaya Cemal, Cingöz Ali Antioksidan aktivitesi tayin yöntemleri. Türkiye 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565582)
30 Dayısoylu Kenan Sinan, Gezginç Yekta, Cingöz Ali Fonksiyonel gıda mı fonksiyonel bileşen mi Gıdalarda Fonksiyonellik. Türkiye 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565469)
31 Toksöz Derya, Öncül Nilgün, Cingöz Ali, Yıldırım Zeliha, Yıldırım Metin Keten Tohumu Protein Konsantresinin Yoğurdun Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:565371)