GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Kişisel Web Sayfaları

MEHMET TOKATLIž

[ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ]

DR. ÖĞR. ÜYESİ Mehmet TOKATLI

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü

kişisel bilgiler

E-Posta adresi

mehmet.tokatli@gop.edu.tr

Ofis Bilgisi

 

Telefon & Faks

Cep Telefonu

İş Telefonu

Faks

 

Yazışma Adresi

 

Web Sayfası

 

Sosyal Ağlar

 

kurum bilgileri

Birim

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi 

Bölüm

Gıda Mühendisliği Bölümü 

Anabilim Dalı

Gıda Bilimi Anabilim Dalı 

Eğitim Bilgileri

Öğrenim Durumu

DOKTORA, Ankara Üniversitesi (2007- 2013)

Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği (Dr)

YÜKSEK LİSANS, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2003- 2007)

Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

LİSANS, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (1999- 2003)

Ziraat Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

TEZLER

DOKTORA, "Ankara Çubuk Yöresi Turşularından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları, Teknolojik Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Starter Olarak Kullanılma Olanaklarının Değerlendirilmesi", Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013

YÜKSEK LİSANS, "Kuşburnu Proteinlerinin Bazı Kimyasal Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007

YABANCI DİLLER

İngilizce

TEMEL ALAN BİLGİSİ

Mühendislik Temel Alanı - Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Akademik Görevler

Doktor Öğretim Üyesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Bilimi Anabilim Dalı/ (2013- Devam Ediyor)

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Dr)/ (2013- 2013)

Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Dr)/ (2007- 2013)

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)/ (2004- 2007)


İdari Görevler

Bölüm Başkan Yardımcısı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi

verdiği dersler

Mezuniyet Tezi 1, Lisans, (2019-2020)

Endüstriyel Enzimoloji, Doktora, (2019-2020)

Fermantasyon Kinetiği, Yüksek Lisans, (2019-2020)

Protein Kimyası, Yüksek Lisans, (2019-2020)

Değerlerimiz, Lisans, (2019-2020)

Gıda Biyoteknolojisi, Lisans, (2019-2020)

Süt İşleme Teknolojisi, Lisans, (2019-2020)

yönetilen tezler

Yüksek Lisans, Sevim Zeynep YÜRÜDÜR, "Laktik Asit Bakteri Kültürlerinden Tek Hücre Protein Konsantratlarının Üretimi Ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2021

Yüksek Lisans, Emin AKARÇAY, "Kavrularak Üretilen Mısır, Buğday Ve Nohut Çerezlerinin Beslenme Açısından Önemli Karbonhidrat Fraksiyonlarının Belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2014

Editörlük

Yayınlar ve Eserler

MAKALELER

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   Mıdık Fazilet,TOKATLI MEHMET,BAĞDER ELMACI SİMEL,ÖZÇELİK FİLİZ, (2020). "Influence Of Different Culture Conditions On Exopolysaccharide Production By İndigenous Lactic Acid Bacteria İsolated From Pickles", Archives Of Microbiology, 202(4), 875-885., Doi: 10.1007/s00203-019-01799-6 (Yayın No: 5723484)

2   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET, (2019). "Microencapsulation Of Microbial Transglutaminase By Ultrasonic Spray-Freeze Drying", Food And Bioprocess Technology, 12(12), 2004-2017., Doi: 10.1007/s11947-019-02353-4 (Yayın No: 5358983) [SCI-Expanded]

3   TOKATLI MEHMET,BAĞDER ELMACI SİMEL,ARSLANKOZ İŞLEYEN NURDAN,ÖZÇELİK FİLİZ, (2019). "Seçilmiş Endojen Laktik Starter Kültürler İle Turşu Üretimi", Gıda / The Journal Of Food, 44(4), 742-757., Doi: 10.15237/gida.GD19081 (Yayın No: 5470585)

4   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET, (2019). "Optimization Of Microencapsulation Conditions Of Transglutaminase By Freeze Drying", Journal Of Food Scıence And Technology-Mysore, 56(11), 4925-4937., Doi: 10.1007/s13197-019-03962-9 (Yayın No: 5358912) [SCI-Expanded]

5   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,KOÇ BANU, (2018). "Ultrasonic Spray-Freeze Drying Of Partially Purified Microbial Transglutaminase", Food And Bıoproducts Processıng, 111153-164., Doi: https://doi.org/10.1016/j.fbp.2018.08.003 (Yayın No: 4563925) [SCI-Expanded]

6   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,KOÇ BANU, (2018). "Ultrasonic Spray-Freeze Drying Of Partially Purified Microbial Transglutaminase", Food And Bioproducts Processing, 111(5), 153-164., Doi: 10.1016/j.fbp.2018.08.003 (Yayın No: 4336835) [SCI-Expanded]

7   türker izzet,domurcuk gökhan,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU, (2016). "Enhancement Of Microbial Transglutaminase Production From Streptomyces Sp", Ukrainian Food Journal, 5(2), 306-313. (Yayın No: 3023966)

8   SAYASLAN ABDULVAHİT,AKARÇAY EMİN,TOKATLI MEHMET, (2016). "Kavrulmuş Mısır Buğday Ve Nohut Leblebi Çerezlerinin Beslenme Açısından Önemli Karbonhidrat Fraksiyonları", Akademik Gıda, 14(3), 284-292. (Yayın No: 3024198)

9   BAĞDER ELMACI SİMEL,GÜLGÖR GÖKŞEN,TOKATLI MEHMET,ERTEN HÜSEYİN,İŞCİ YAKAN ASLI,ÖZÇELİK FİLİZ, (2015). "Effectiveness Of Chitosan Against Wine Related Microorganisms", Antonie Van Leeuwenhoek, 107(3), 675-686., Doi: 10.1007/s10482-014-0362-6 (Yayın No: 1346113) [SCI-Expanded]

10   TOKATLI MEHMET,GÜLGÖR GÖKŞEN,BAĞDER ELMACI SİMEL,ARSLANKOZ İŞLEYEN NURDAN,ÖZÇELİK FİLİZ, (2015). "In Vitro Properties Of Potential Probiotic Indigenous Lacticacid Bacteria Originating From Traditional Pickles", Biomed Research International, 20151-8., Doi: 10.1155/2015/315819 (Yayın No: 2285650) [SCI-Expanded]

11   BAĞDER ELMACI SİMEL,TOKATLI MEHMET,DURSUN DERYA,ÖZÇELİK FİLİZ,ŞANLIBABA PINAR, (2015). "Phenotypic And Genotypic İdentification Of Lactic Acid Bacteria İsolated From Traditional Pickles Of The Çubuk Region İn Turkey", Folia Microbiologica, 60(3), 241-251., Doi: 10.1007/s12223-014-0363-x (Yayın No: 1346107) [SCI-Expanded]

12   BAĞDER ELMACI SİMEL,ÖZÇELİK FİLİZ,TOKATLI MEHMET,ÇAKIR İBRAHİM, (2014). "Technological Properties Of İndigenous Wine Yeast Strains İsolated From Wine Production Regions Of Turkey", Antonie Van Leeuwenhoek, (105), 835-847., Doi: 10.1007/s10482-014-0138-z (Yayın No: 411681) [SCI-Expanded]

13   İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN, (2012). "Partial Characterisation Of Enterocin Kp Produced By Enterococcus Faecalis Kp A Cheese İsolate", International Journal Of Dairy Technology, 65(1), 90-97., Doi: 10.1111/j.1471-0307.2011.00723.x (Yayın No: 211942) [SCI-Expanded]

14   TOKATLI MEHMET, DURSUN DERYA, ARSLANKOZ NURDAN, ŞANLIBABA PINAR, ÖZÇELİK FİLİZ, (2012). "Turşu Üretiminde Laktik Asit Bakterilerinin Önemi", Akademik Gıda, 10(1), 70-76. (Yayın No: 212675)

15   YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN, (2011). "Laktoferrinin Biyolojik Aktivitesi", Akademik Gıda, 9(6), 52-63. (Yayın No: 215836)

16   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET, "Drying Of Biotechnological Materials: Spray-Freeze Drying", Pamukkale University Journal Of Engineering Sciences, 24(7), 1393-1402., Doi: 10.5505/pajes.2017.40374 (Yayın No: 4194252)


Ulusal Hakemli Dergilerdeki Makaleler

1   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET, (2018). "Biyoteknolojik Materyallerin Kurutulması: Püskürtmeli-Dondurarak Kurutma İşlemi", Pamukkale University Journal Of Engineering Sciences, 24(7), 1393-1402., Doi: 10.5505/pajes.2017.40374 (Yayın No: 4564040)

2   TOKATLI MEHMET,DOMURCUK GÖKHAN,İŞLEROĞLU HİLAL, (2018). "Streptomyces Türlerine Ait Transglutaminaz Üretimine Fermantasyon Koşulları Ve Stres Faktörlerinin Etkisi", Türk Tarım - Gıda Bilim Ve Teknoloji Dergisi (Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology), 6(11), 1607, Doi: 10.24925/turjaf.v6i11.1607-1616.2092 (Yayın No: 4402245)

3   TOKATLI MEHMET,BAĞDER ELMACI SİMEL,ARSLANKOZ İŞLEYEN NURDAN,ÖZÇELİK FİLİZ, (2017). "Technological Properties Of Lactic Acid Bacteria Isolated From Traditional Pickles", Gıda, 42(6), 693-707., Doi: 10.15237/gida.GD17097 (Yayın No: 3669607)

4   SAYILI MURAT,BATU ALİ,TOKATLI MEHMET,YILDIZ MEHMET, (2006). "Tokat İlinde Meyve Ve Sebze Depoculuğunun Mevcut Durumu Sorunları Ve Çözüm Önerileri", Teknolojik Araştırmalar, 1(3), 27-36. (Yayın No: 216134)


Diğer Dergilerdeki Makaleler

Bildiriler

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :

1   TÜRKER İZZET,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI MEHMET,KOÇ BANU (2017). Effects of Homogenization Conditions on Microbial Transglutaminase Activity during Microencapsulation. The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies(ICAFOF) (Özet Bildiri) (Yayın No:3527032)

2   İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU,TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET (2017). Spray-Freeze Drying of Bioproducts. The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies(ICAFOF) (Özet Bildiri) (Yayın No:3527037)

3   TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU (2017). Microbial Transglutaminase Production Using Industrial Food Wastes. European BiotechnologyCongress 2017 (Özet Bildiri) (Yayın No:3544230)

4   TOKATLI MEHMET,DOMURCUK GÖKHAN,TÜRKER İZZET,İŞLEROĞLU HİLAL (2017). Protein Cross Linker Enzymes and Food Applications. European BiotechnologyCongress 2017 (Özet Bildiri) (Yayın No:3544237)

5   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET (2017). Optimization of Microencapsulation Conditions of Transglutaminase Enzyme by Freeze Drying. 21st International Symposium on Microencapsulation (Özet Bildiri) (Yayın No:3599426)

6   TOKATLI MEHMET,kurt şüheda,şahin osman (2017). A Review on the Use of Biosensors for Determination of Food Compounds. The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) (Özet Bildiri) (Yayın No:3761353)

7   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET (2016). INNOVATIONS IN DRYING OF BIOTECHNOLOGICAL MATERIEALS. 8th Central European Congress on Food (Özet Bildiri) (Yayın No:3024975)

8   TÜRKER İZZET,DOMURCUK GÖKHAN,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU (2016). ENHANCEMENT OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE PRODUCTION FROM Streptomyces sp. 8th Central European Congress on Food (Özet Bildiri) (Yayın No:3024848)

9   TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU (2016). Partial Purification of Microbial Transglutaminase from the Broth Culture of Streptomyces mobaraensis. ISEKI Food2016 Conference (Özet Bildiri) (Yayın No:3024560)

10   ÖZÇELİK FİLİZ,TOKATLI MEHMET,BAĞDER ELMACI SİMEL (2015). The Stability of Lactic Acid Bacteria Starter Cultures in Fermentation of Pickles. The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" (Poster) (Yayın No:2329110)

11   BAĞDER ELMACI SİMEL,GÜLGÖR GÖKŞEN,TOKATLI MEHMET,ÖZÇELİK FİLİZ (2014). The inhibitory effect of chitosan against microorganisms involved in the different stages of wine production. 2nd International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:2621890)

12   BAĞDER ELMACI SİMEL,TOKATLI MEHMET,GÜLGÖR GÖKŞEN,ŞANLIBABA PINAR,ÖZÇELİK FİLİZ (2013). Probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from traditional Cubuk pickles. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:2621880)

13   ŞANLIBABA PINAR, TOKATLI MEHMET, BAĞDER SİMEL, DURSUN DERYA, ÖZÇELİK FİLİZ Characterization of Lactic Acid Bacteria Based on Genotypic Analyses. 15. European Congress on Biotechnology (Özet Bildiri) (Yayın No:418134)

14   ARSLANKOZ NURDAN, TOKATLI MEHMET, BAĞDER SİMEL, ŞANLIBABA PINAR, ÖZÇELİK FİLİZ Evidence For Proteolytic Activity Of Lactic Acid Bacteria Isolated From Pickles. 23rd International ICFMH Symposium FoodMicro 2012 (Özet Bildiri) (Yayın No:418374)

15   ŞANLIBABA PINAR, BAĞDER SİMEL, TOKATLI MEHMET, ARSLANKOZ NURDAN, ÖZÇELİK FİLİZ Antimicrobial Activity Of Lactic Acid Bacteria Isolated From Pickles. 23rd International ICFMH Symposium FoodMicro 2012 (Özet Bildiri) (Yayın No:418577)

16   TOKATLI MEHMET, ARSLANKOZ NURDAN, BAGDER SIMEL, OZCELİK FILIZ The Properties of Pickles Fermented with Lab Isolated from Traditional Pickles in Ankara Cubuk Region. Fruit and Vegetable Processing (Özet Bildiri) (Yayın No:418799)

17   TOKATLI MEHMET, BAGDER SIMEL Bacteriocins of Lactic Acid Bacteria and Their Food Applications. 1st International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:418957)

18   ARSLANKOZ NURDAN, BAGDER SIMEL, TOKATLI MEHMET, OZCELIK FILIZ Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria. 1st International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:419119)

19   TOKATLI MEHMET, DURSUN DERYA, BAGDER SIMEL, SANLIBABA PINAR, OZCELIK FILIZ Identification of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles in Ankara Çubuk Region. Biotech Metu 2009 (Özet Bildiri) (Yayın No:419436)

20   BAGDER SIMEL, TOKATLI MEHMET, CAKIR IBRAHIM, OZCELIK FILIZ Identification of Indigenous Wine Yeasts by Different Molecular Methods. 1st International Congress on Food Technology (Özet Bildiri) (Yayın No:419242)


Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :

1   DOMURCUK GÖKHAN,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL (2016). Mikrobiyel Transglutaminaz Üretiminin Arttırılmasına Yönelik Stratejiler. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:3025326)

2   İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,KOÇ BANU (2016). Transglutaminaz Enziminin Püskürtmeli Dondurarak Kurutulması. Türkiye 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:3025172)

3   TOKATLI MEHMET, BAĞDER SİMEL, ŞANLIBABA PINAR, ÖZÇELİK FİLİZ Seçilmiş Starter Kültürler ile Üretilen Turşu Örneklerinde Meydana Gelen Kimyasal Değişimler. 4. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:412876)

4   TOKATLI MEHMET, ŞANLIBABA PINAR, BAĞDER SİMEL, ÖZÇELİK FİLİZ Seçilmiş Starter Kültürler ile Üretilen Turşu Örneklerinde Meydana Gelen Mikrobiyolojik Değişimler. 4. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:413030)

5   ÖNCÜL NİLGÜN, TOKATLI MEHMET, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Biyokoruyucu Madde Olarak Reuterin. 3. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:413226)

6   ŞANLIBABA PINAR, TOKATLI MEHMET, ARSLANKOZ NURDAN, BAĞDER SİMEL, ÖZÇELİK FİLİZ Turşudan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Üretim Yeteneklerinin ve Hızlarının Belirlenmesi. 2. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:413810)

7   ÖZÇELİK FİLİZ, TOKATLI MEHMET, ARSLANKOZ NURDAN, ŞANLIBABA PINAR, BAĞDER SİMEL Laktik Asit Bakterilerinin Biyojen Amin Üretim Yeteneklerinin Belirlenmesi. Türkiye 11.Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:414911)

8   ŞANLIBABA PINAR, TOKATLI MEHMET, ARSLANKOZ NURDAN, BAĞDER SİMEL, ÖZÇELİK FİLİZ Laktik Asit Bakterilerinin Farklı pH Değerlerinde Gelişme Yetenekleri. Türkiye 11.Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:414617)

9   TOKATLI MEHMET, ARSLANKOZ NURDAN, BAĞDER SİMEL, ŞANLIBABA PINAR, ÖZÇELİK FİLİZ Laktik Asit Bakterilerinin Enzim Profillerinin Belirlenmesi. Türkiye 11.Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:414780)

10   BAĞDER SİMEL, ARSLANKOZ NURDAN, TOKATLI MEHMET, ŞANLIBABA PINAR, ÖZÇELİK FİLİZ Laktik Asit Bakterilerinin Antibiyotik Dirençlilik Düzeyleri. Türkiye 11.Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:415036)

11   MIDIK FAZİLET, TOKATLI MEHMET, ÖZÇELİK FİLİZ Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Ekzopolisakkaritler ve Üretimini Etkileyen Faktörler. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:415246)

12   TOKATLI MEHMET, ERDOĞAN KADER, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Kuşburnu Çekirdeği Protein Konsantrelerinin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:415446)

13   BAĞDER SİMEL, ÖZÇELİK FİLİZ, TOKATLI MEHMET Şarap Üretiminde SO2 Düzeyini Azaltmak Amacıyla Kullanılabilecek Antimikrobiyel Bileşikler. Türkiye 10. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:415619)

14   TOKATLI MEHMET, ÖZÇELİK FİLİZ Mikrobiyal Kaynaklardan Gıda Renklendiricisi Üretimi. Türkiye 10. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:415801)

15   TOKATLI MEHMET, ÖZÇELİK FİLİZ, BAĞDER SİMEL Biyoteknolojik Uygulamalar ile Gıdaların Besin Değerinin Arttırılması. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:415993)

16   ERCEYES ÖZGÜR, TOKATLI MEHMET, BAYRAM MUSTAFA, ERİNÇ HAKAN, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Tokat Piyasasında Satışa Sunulan Tulum Peynirlerinin Bazı Niteliklerinin İncelenmesi. Türkiye 9. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:416200)

17   ÖZÇELİK FİLİZ, TOKATLI MEHMET Hıyar Hücre Duvarının Yapısı ve Turşunun Yumuşaması Sırasındaki Değişmeler. 2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:416504)

18   BAĞDER SİMEL, ACILIOĞLU ÖZGÜR, TOKATLI MEHMET, ÖZÇELİK FİLİZ Malolaktik Fermantasyonda Aroma Değişimi. Ulusal Bağcılık Şarap Sempozyumu ve Sergisi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:416706)

19   ERİNÇ HAKAN, TOKATLI MEHMET, YILDIRIM METİN, YILDIRIM ZELİHA Laktobasillerin ve Bifidobakterilerin Patojenlere Karşı Antogonostik Aktiviteleri. Gıda Kongresi 2005 (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:416941)

20   TOKATLI MEHMET, YILDIRIM METİN, YILDIRIM ZELİHA Kazein Türevli Biyoaktif Peptitler. Gıda Mühendisliği 4. Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:417179)

21   ARSLANKOZ NURDAN, TOKATLI MEHMET, ŞANLIBABA PINAR, BAĞDER SİMEL, ÖZÇELİK FİLİZ Laktik Asit Bakterilerinin Farklı Tuz Konsantrasyonlarında Gelişme Yetenekleri. Türkiye 11.Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:414274)

22   BAĞDER SİMEL, TOKATLI MEHMET, DURSUN DERYA, ARSLANKOZ NURDAN, ŞANLIBABA PINAR, ÖZÇELİK FİLİZ Turşudan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Hidrojen Peroksit Üretim Yeteneklerinin Belirlenmesi. 2. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:413596)

kitaplar ve kitap bölümleri

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar :

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplardaki Bölümler :

sanatsal faaliyetler

projeler ve patentler

Projelerde Yaptığı Görevler:

1   "Mikrobiyal Transglutaminaz Enziminin Ultrasonik Püskürtmeli Dondurarak Kurutulması İşleminin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi", -Tübitak 3501, Araştırmacı, 01.09.2015-26.03.2018 (Tamamlandı) (ULUSAL)

2   "Şarap Üretiminde SO2 Düzeyini Azaltmak Amacıyla Kullanılabilecek Kitosanın Antimikrobiyel Etkinliğinin Araştırılması", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 15.10.2010-15.04.2013 (Tamamlandı) (ULUSAL)

3   "Farklı İnkübasyon Koşulları ve Stres Faktörlerinin Mikrobiyal Transglutaminaz Üretimine Etkisi Enzimin Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 04.05.2016-09.10.2018 (Tamamlandı) (ULUSAL)

4   "Bazı Tarımsal atıklardan Aseton Bütanol Etanol Üretimi için Uygun Mikroorganizmanın Seçimi ve Üretim Koşullarının Optimizasyonu", TÜBİTAK PROJESİ, Bursiyer, 01.10.2007-01.10.2010 (Tamamlandı) (ULUSAL)

5   "Türkiyede Değişik Şarap Üretim Bölgelerinden İzole Edilmiş Endojen Şarap Mayalarının Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması", TÜBİTAK PROJESİ, Araştırmacı, 01.10.2007-01.10.2009 (Tamamlandı) (ULUSAL)

6   "Ankara Çubuk Yöresi Turşularından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi ve Starter Olarak Kullanılma Olanaklarının Değerlendirilmesi", TÜBİTAK PROJESİ, Bursiyer, 01.09.2008-01.09.2011 (Tamamlandı) (ULUSAL)

7   "Kuşburnu Proteinlerinin Bazı Kimyasal Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 01.01.2005-01.01.2007 (Tamamlandı) (ULUSAL)

patentler

 

Üniversite Dışı Deneyim

Üniversite Dışı Deneyim

Kurslar:

Fermentation Short Course, Fermantasyon kursu, Bilkent University, UNAM Institute of Materials Science and Nanotechnology, Kurs, 30.05.2011-01.06.2011 (Ulusal)

Eğitim Becerileri Geliştirme Kursu, Eğitimde formasyon, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kurs, 17.11.2015-20.11.2015 (Ulusal)

çalıştay

The World of Sensory Evaluation Workshop, Duyusal değerlendirme çalıştayı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalıştay, 01.09.2005-02.09.2005 (Ulusal)

3. Et Ürünleri Çalıştayı, Et ürünleri üretiminde inovasyon, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Çalıştay, 16.10.2014-17.10.2014 (Ulusal)

 

sertifika

Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi (MÜDAP), Tübitak projeleri başvuru eğitimi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sertifika, 04.04.2015-06.04.2015 (Ulusal)

 

araştırma

 

çalışma

 

rapor

 

 

 












E-Posta Adresi:mehmet.tokatli@gop.edu.tr




Öğrenim Durumu

Doktora
2007-2013
Ankara Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Dr)

Tez Adı:Ankara Çubuk Yöresi Turşularından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları, Teknolojik Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Starter Olarak Kullanılma Olanaklarının Değerlendirilmesi
Yüksek Lisans
2003-2007
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Tez Adı:Kuşburnu Proteinlerinin Bazı Kimyasal Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Lisans
1999-2003
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü



Akademik Görevler

Doktor Öğretim Üyesi
2013-
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI/
Araştırma Görevlisi
2013-2013
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Araştırma Görevlisi
2007-2013
ANKARA ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Araştırma Görevlisi
2004-2007
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/


İdari Görevler

Bölüm Başkan Yardımcısı
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ


Dersler *

Öğrenim DiliDers Saati
Lisans
(2019-2020)MEZUNİYET TEZİ 1Türkçe4
(2019-2020)DEĞERLERİMİZTürkçe2
(2019-2020)GIDA BİYOTEKNOLOJİSİTürkçe2
(2019-2020)SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİTürkçe3
Yüksek Lisans
(2019-2020)FERMANTASYON KİNETİĞİTürkçe3
(2019-2020)PROTEİN KİMYASITürkçe3
Doktora
(2019-2020)ENDÜSTRİYEL ENZİMOLOJİTürkçe3
* Son iki yılda verdigi lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler


Yönetilen Tezler

1.Emin AKARÇAY, (2014)., "Kavrularak üretilen mısır, buğday ve nohut çerezlerinin beslenme açısından önemli karbonhidrat fraksiyonlarının belirlenmesi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Yüksek Lisans
2.Sevim Zeynep YÜRÜDÜR, (2021)., "Laktik asit bakteri kültürlerinden tek hücre protein konsantratlarının üretimi ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi", Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Yüksek Lisans




Üniversite Dışı Deneyim





Kurs
1.Fermentation Short Course, Fermantasyon kursu, Bilkent University, UNAM Institute of Materials Science and Nanotechnology, Kurs, 30.05.2011-01.06.2011 (Ulusal)
2.Eğitim Becerileri Geliştirme Kursu, Eğitimde formasyon, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kurs, 17.11.2015-20.11.2015 (Ulusal)
Çalıştay
1.3. Et Ürünleri Çalıştayı, Et ürünleri üretiminde inovasyon, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Çalıştay, 16.10.2014-17.10.2014 (Ulusal)
2.The World of Sensory Evaluation Workshop, Duyusal değerlendirme çalıştayı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalıştay, 01.09.2005-02.09.2005 (Ulusal)
Sertifika
1.Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi (MÜDAP), Tübitak projeleri başvuru eğitimi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sertifika, 04.04.2015-06.04.2015 (Ulusal)