GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Kişisel Web Sayfaları

KADER TOKATLIž

[ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ]

DR. ÖĞR. ÜYESİ Kader TOKATLI

Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

kişisel bilgiler

E-Posta adresi

kader.tokatli@gop.edu.tr

Ofis Bilgisi

 

Telefon & Faks

Cep Telefonu

İş Telefonu

Faks

 

Yazışma Adresi

 

Web Sayfası

 

Sosyal Ağlar

 

kurum bilgileri

Birim

Sağlık Bilimleri Fakültesi 

Bölüm

Beslenme Ve Diyetetik Bölümü 

Anabilim Dalı

 

Eğitim Bilgileri

Öğrenim Durumu

DOKTORA, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2011- 2016)

Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği (Dr)

YÜKSEK LİSANS, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2004- 2007)

Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

LİSANS, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (2000- 2004)

Ziraat Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

TEZLER

DOKTORA, "Karides Atıklarından Kitosan Üretim Koşullarının Optimizasyonu Ve Kitosandan Elde Edilen Yenilebilir Film Kaplamanın Kirazların Raf Ömrüne Etkisi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016

YÜKSEK LİSANS, "Tütün Saplarından Ksilooligosakkarit Üretimi", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007

YABANCI DİLLER

İngilizce

TEMEL ALAN BİLGİSİ

Mühendislik Temel Alanı - Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Akademik Görevler

Doktor Öğretim Üyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/ Sağlık Bilimleri Fakültesi/ Beslenme Ve Diyetetik Bölümü(2018- Devam Ediyor)

Öğretim Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/ Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/ Gıda Mühendisliği Bölümü/ Gıda Bilimi Anabilim Dalı, (2007- 2018)

Araştırma Görevlisi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi/ Fen Bilimleri Enstitüsü/ Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)(2004- 2007)


İdari Görevler

Fakülte Kurulu Üyeliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, (2018- Devam Ediyor)

Bölüm Başkanı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, (2018- Devam Ediyor)

Anabilim Dalı Başkanı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı, (2018- Devam Ediyor)

verdiği dersler

Anne Çocuk Beslenmesi, Lisans, (2019-2020)

Genel Beslenme, Lisans, (2019-2020)

Beslenme, Lisans, (2019-2020)

Değerlerimiz, Lisans, (2019-2020)

Sağlıklı Beslenme, Lisans, (2018-2019)

Anne Çocuk Beslenmesi, Lisans, (2018-2019)

Genel Beslenme, Lisans, (2018-2019)

Beslenme, Lisans, (2018-2019)

yönetilen tezler

Editörlük

Yayınlar ve Eserler

MAKALELER

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Makaleler

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN, (2020). "Effects Of Chitosan Edible Film Coatings On The Physicochemical And Microbiological Qualities Of Sweet Cherry (Prunus Avium L.)", Scientia Horticulturae, 259108656, Doi: 10.1016/j.scienta.2019.108656 (Yayın No: 5270906) [SCI-Expanded]

ONARAN ABDURRAHMAN,TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN,BAYRAM MUSTAFA,YANAR YUSUF, (2019). "Biological Activity Of Four Types Of Chitosan Against Some Plant Pathogenic Fungi", Fresenıus Envıronmental Bulletın, 28(4), 2787-2794. (Yayın No: 5886958) [SCI-Expanded]

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN, (2018). "Optimization Of Chitin And Chitosan Production From Shrimp Wastes And Characterization", Journal Of Food Processıng And Preservatıon, 42(2), 13494, Doi: 10.1111/jfpp.13494 (Yayın No: 3585732) [SCI-Expanded]

ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER, (2018). "Biogenic Amine Formation İn “Bez Sucuk,” A Type Of Turkish Traditional Fermented Sausage Produced With Different Meat: Fat Ratios", Korean Journal For Food Science Of Animal Resources, 38(1), 152-161., Doi: 10.5851/kosfa.2018.38.1.152 (Yayın No: 4240774) [SCI-Expanded]

ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA, (2017). "Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi", Türk Tarım – Gıda Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 5(4), 358-365. (Yayın No: 3469816)

BAŞKAYA SEZER DUYGU,TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN, (2016). "Çakal Eriği Ve Yonuz Eriği Marmelatları", Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 33(1), 125-131. (Yayın No: 2681636)

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN, (2015). "Kitosan Ve Kitosan Bazlı Yenilebilir Film Uygulamaları", Akademik Gıda, 13(4), 347-352. (Yayın No: 2319444)

DEMİRDÖVEN ASLIHAN,ÖZDOĞAN KENAN,TOKATLI KADER, (2015). "Extractıon Of Anthocyanıns From Red Cabbage Byultrasonıc And Conventıonal Methods Optımızatıonand Evaluatıon", Journal Of Food Bıochemıstry, (39), 491-500., Doi: 10.1111/jfbc.12153 (Yayın No: 1911788) [SCI-Expanded]

DEMİRDÖVEN ASLIHAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN, (2015). "Inhibitory Effects Of Red Cabbage And Sour Cherry Pomace Anthocyanin Extracts On Food Borne Pathogens And Their Antioxidant Properties", Lwt-Food Scıence And Technology, 63(1), 8-13., Doi: 10.1016/j.lwt.2015.03.101 (Yayın No: 1910657) [SCI-Expanded]

YILDIRIM ZELİHA,bilgin harun,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI KADER,ŞAHİNGİL DİDEM, (2014). "Enterocin Hz Produced By A Wild Enterococcus Faecium Strain İsolated From A Traditional Starter Free Pickled Cheese", Journal Of Daıry Research, 81(2), 164-172., Doi: 10.1017/S0022029914000016 (Yayın No: 1911490) [SCI-Expanded]

YILDIRIM ZELİHA,yaselin ilk,YILDIRIM METİN,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN, (2014). "Inhibitory Effect Of Enterocin Kp İn Combination With Sublethal Factors On Escherichia Coli O157 H7 Or Salmonella Typhimurium İn Bhı Broth And Uht Milk", Turkısh Journal Of Bıology, (38), 412-419., Doi: 10.3906/biy-1310-69 (Yayın No: 1911077) [SCI-Expanded]

Özbey Ayşe, Öncül Nilgün, Tokatlı Kader, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin, (2013). "Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri", Akademik Gıda, 11(1), 46-52. (Yayın No: 406307)

Ensoy Ümran, Polat Naciye, Tokatlı Kader, Erinç Hakan, (2011). "Farklı Et Yağ Oranları Kullanılarak Üretilen Tokat Bez Sucuğunun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri", Akademik Gıda, 9(4), 6-11. (Yayın No: 406189)

AKPINAR ÖZLEM,ERDOĞAN KADER,BAKIR UFUK,YILMAZ LEVENT, (2010). "Comparison Of Acid And Enzymatic Hydrolysis Of Tobacco Stalk Xylan For Preparation Of Xylooligosaccharides", Food Science And Technology, 43(1), 119-125. (Yayın No: 401106) [SCI-Expanded]

AKPINAR ÖZLEM,ERDOĞAN KADER,BOSTANCI ŞEYDA, (2009). "Production Of Xylooligosaccharides By Controlled Acid Hydrolysis Of Lignocellulosic Materials", Carbohydrate Research, 344(5), 660-666. (Yayın No: 401331) [SCI-Expanded]

AKPINAR ÖZLEM,ERDOĞAN KADER,BOSTANCI ŞEYDA, (2009). "Enzymatic Production Of Xylooligosaccharide From Selected Agricultural Wastes", Food And Bioproducts Processing, 87(2), 145-151. (Yayın No: 401221) [SCI-Expanded]


Ulusal Hakemli Dergilerdeki Makaleler

Erdoğan Kader, Akpınar Özlem, (2008). "Ksilooligosakkaritlerin Önemi Üretim Yöntemleri Ve Kullanım Alanları", Akademik Gıda, 6(4), 14-20. (Yayın No: 402854)


Diğer Dergilerdeki Makaleler

Bildiriler

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :

ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER (2018). The effects of utilizing sodium nitrite on the biogenic amine levels of bez sucuks produced with differentmeat:fat ratios. International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology(EurasianSciEnTech 2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4694557)

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2018). Effect of Chitosan Coating on Physicochemical Quality and Shelf Life of Sweet Cherry. International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4267262)

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2017). Characterization of Two Commercial Chitosans. European Biotechnology Congress 2017 (Özet Bildiri) (Yayın No:3527650)

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2017). Effect of Chitosan Coating on Total Phenolic, Anthocyanin Content and Antioxidant Capacity of Sweet Cherry. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3527645)

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2017). Effects of Various Edible Film Coatings on Quality and Shelf Life of Sweet Cherries: A Review. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3527647)

DEMİRDÖVEN ASLIHAN,Korkmaz Yeter,TOKATLI KADER (2016). Extraction of Sour Cherry Pomace Anthocyanins by conventional and ultrasonic methods. 8th Central European Congress on Food-CEFOOD 2016 (Özet Bildiri) (Yayın No:2911891)

DEMİRDÖVEN ASLIHAN,Özdoğan Kenan,TOKATLI KADER,Aydoğan Handan (2014). Extraction of Anthocyanins From Red Cabbage. INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOODINDUSTRY (Özet Bildiri) (Yayın No:2911924)

Öncül Nilgün, Erdoğan Kader, Kaval Nesrin, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Nitelikleri. 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:400873)

Ensoy Ümran, Polat Naciye, Yıldırım Zeliha, Erdoğan KaderErinç Hakan Farklı Et Yağ Oranları ile Üretilmiş Tokat Bez Sucuğunun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:400477)

Ensoy Ümran, Erdoğan Kader, Erinç Hakan, Demirok EdaKolsarıcı Nuray Çemengilik in Çemen Köftesi Mikrobiyolojik Özellikleri. 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:400630)

Karabıyıklı Şeniz, Tokatlı Kader, Öncül Nilgün, Demirdöven Aslıhan SOME PYSICO CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF DRIED PLUM SOLD IN TOKAT. Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:398574)


Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2016). Karides Atıklarından Kitin ve Kitosan Üretimi Optimizasyon ve Karakterizasyon. 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2911852)

DEMİRDÖVEN ASLIHAN,TOKATLI KADER,Aydoğan handan (2016). Kırmızı Lahana Antosiyanin Ekstraktlarının Isı ve Işık Stabilitelerinin Belirlenmesi. 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2911865)

TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2015). Chitosan Production Methods And Importance in Food Safety. 5. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1912415)

ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN (2012). Tokat ta Satışa Sunulan Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2915646)

ÇİÇEK ÜMRAN,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN,ÇEVİK MUTLU (2012). Bez Sucuk Üretiminde Nitrit Kullanımının Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi. 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2914268)

YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI KADER,Bilgin Harun,YILDIRIM METİN (2011). Köy Peynirinden İzole Edilen Bakteriyosinojenik Bakterinin Tanımlanması ve Oluşturduğu Antimikrobiyel Bileşiğin Karakterize Edilmesi. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:3693820)

Ensoy Ümran, Erdoğan Kader, Erinç Hakan, Demirok Eda Çemengilik in Çemen Köftesi Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Sözlü Bildiri) (Yayın No:400029)

Demirdöven Aslıhan, Uzun Volkan, İnce Hüseyin, Tokatlı kader TOKAT TA FAALİYET GÖSTEREN MEYVE SEBZE İŞLETMELERİNİN ATIK POTANSİYELLERİ VE DEĞERLENDİRİLMELERİ. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:398057)

Tokatlı Mehmet, Erdoğan Kader, Yıldırım Zeliha, Yıldırım Metin Kuşburnu Çekirdeği Protein Konsantrelerinin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:399826)

Gür Filiz, Tokatlı Kader, Güzel Melih, Erinç HakanYıldırım Metin Tokat ta Satışa Sunulan Yoğurtların Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:410419)

Ensoy Ümran, Köse Taner, Erdoğan Kader Tokat İlinde üretilen Bez Sucukların Biyojen Amin İçerikleri. 1. Et Ürünleri 'Sucuk' Çalıştayı (Özet Bildiri) (Yayın No:410210)

Özbey Ayşe, Tokatlı Kader, Öncül Nilgün, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin Tokat ta Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:410061)

Erdoğan Kader, Akpınar Özlem Fruktanlar Üretimi Uygulamaları ve Sağlık Açısından Önemi. 4. Gıda Mühendisliği Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:405852)

Erdoğan Kader, Akpınar Özlem Ksilooligosakkaritlerin Önemi ve Üretimi. Türkiye 9. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:405705)

Erdoğan Kader, Akpınar Özlem, Bakır Ufuk, Yılmaz Levent Tütün Saplarından Enzimatik Yolla Ksilooligosakkarit Üretimi. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:405575)

Akpınar Özlem, Erdoğan Kader, Ak Özlem, Kavas AyşegülBakır UfukYılmaz Levent Lignoselülozik materyallerden kontrollü asit hidroliz ile ksilooligosakkarit üretimi. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:405478)

Akpınar Özlem, Erdoğan Kader, Bostancı Şeyda, Bakır UfukYılmaz Levent Lignoselülozik Materyallerden Enzimatik Yolla Ksilooligosakkarit Üretimi. Türkiye 10. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:402004)

Erdoğan Kader, Akpınar Özlem Oligosakkaritlerin Saflaştırılmasında Kullanılan Metotlar. Türkiye 10. Gıda Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:401905)

Kaval Nesrin, Erdoğan Kader, Öncül Nilgün, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin Biyokoruyucu Kültür Olarak Laktik Asit Bakterileri. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:401772)

Öncül Nilgün, Erdoğan Kader, Kaval Nesrin, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin Biyokoruyucu Madde Olarak Uçucu Yağ Asitleri. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:401634)

Bostancı Şeyda, Erdoğan Kader, Akpınar Özlem Hemiselülozun Biyolojik Olarak Dönüşümü ve Kullanım Alanları. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:400260)

Çiçek Ümran, Çevik Mutlu, Tokatlı Kader, Yıldırım Zeliha Bez Sucuk Üretiminde Starter Kültür Kullanımının Biyojen Amin Oluşumuna Etkisi. 1. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:399429)

Demirpençe Yaselin, Erdoğan Kader, Yıldırım Zeliha, Yıldırım Metin Enterosin KP nin Aktivitesi ve İnhibitör Spektrumu Üzerine Bazı Gıda Bileşenleri ile Koruyucuların Etkisi. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:399576)

Demirdöven Aslıhan, Karabıyıklı Şeniz, Özdoğan Kenan, Aydoğan HandanÖncül NilgünTokatlı Kader KIRMIZI LAHANADAN ANTOSİYANİN EKSTRKSİYONU VE ANTİMİKROİYAL ETKİSİ. 8. Gıda Mühendisliği KOngresi (Özet Bildiri) (Yayın No:398298)

Demirdöven Aslıhan, Tokatlı Kader, Akbıyık Tuğba, Karagöz HaticePurliyevSylapberdi VİŞNE SULARINDA ANTOSİYANİN VE RENKKAYIPLARININ BELİRLENMESİ. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:398180)

kitaplar ve kitap bölümleri

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar :

Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplardaki Bölümler :

sanatsal faaliyetler

projeler ve patentler

Projelerde Yaptığı Görevler:

"Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvar Altyapısının Oluşturulması", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü, 17.09.2018-25.12.2019 (Tamamlandı) (ULUSAL)

"KARİDES ATIKLARINDAN KİTOSAN ÜRETİM KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU VE KİTOSANIN KARAKTERİZASYONU", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 07.07.2014-16.06.2016 (Tamamlandı) (ULUSAL)

"KIRMIZI LAHANA DAN GELENEKSEL VE ULTRASONİK YÖNTEMLERLE ANTOSİYANİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU İLE DEPOLAMA STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ", Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 01.10.2012-01.08.2015 (Tamamlandı) (ULUSAL)

"Tokat Bez Sucuğun Formülasyon ve Standardizasyonu Üzerine Bir Araştırma", Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ, Araştırmacı (Tamamlandı) (ULUSAL)

patentler

 

Üniversite Dışı Deneyim

Üniversite Dışı Deneyim

Kurslar:

Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi, Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kurs, 04.04.2015-06.04.2015 (Ulusal)

çalıştay

 

sertifika

 

araştırma

 

çalışma

Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 8. Toplantısı, Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 8. Toplantısı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Çalışma, 28.05.2015-29.05.2015 (Ulusal)

 

rapor

 

 

 












E-Posta Adresi:kader.tokatli@gop.edu.tr




Öğrenim Durumu

Doktora
2011-2016
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Dr)

Tez Adı:Karides Atıklarından Kitosan Üretim Koşullarının Optimizasyonu Ve Kitosandan Elde Edilen Yenilebilir Film Kaplamanın Kirazların Raf Ömrüne Etkisi
Yüksek Lisans
2004-2007
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Tez Adı:Tütün Saplarından Ksilooligosakkarit Üretimi
Lisans
2000-2004
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü



Akademik Görevler

Doktor Öğretim Üyesi
2018-
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
Öğretim Görevlisi
2007-2018
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/ GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI
Araştırma Görevlisi
2004-2007
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)


İdari Görevler

Fakülte Kurulu Üyeliği
2018
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Başkanı
2018
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Anabilim Dalı Başkanı
2018
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ


Dersler *

Öğrenim DiliDers Saati
Lisans
(2019-2020)ANNE ÇOCUK BESLENMESİTürkçe2
(2019-2020)GENEL BESLENMETürkçe2
(2019-2020)BESLENMETürkçe2
(2019-2020)DEĞERLERİMİZTürkçe2
(2018-2019)SAĞLIKLI BESLENMETürkçe2
(2018-2019)ANNE ÇOCUK BESLENMESİTürkçe2
(2018-2019)GENEL BESLENMETürkçe2
(2018-2019)BESLENMETürkçe2
* Son iki yılda verdigi lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler


Eserler
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2020). Effects of chitosan edible film coatings on the physicochemical and microbiological qualities of sweet cherry (Prunus avium L.). Scientia Horticulturae, 259108656, Doi: 10.1016/j.scienta.2019.108656 (Yayın No: 5270906)
2.ONARAN ABDURRAHMAN,TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN,BAYRAM MUSTAFA,YANAR YUSUF (2019). Biological Activity of Four Types of Chitosan Against Some Plant Pathogenic Fungi. FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 28(4), 2787-2794. (Yayın No: 5886958)
3.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2018). Optimization of chitin and chitosan production from shrimp wastes and characterization. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 42(2), 13494, Doi: 10.1111/jfpp.13494 (Yayın No: 3585732)
4.ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER (2018). Biogenic Amine Formation in “Bez Sucuk,” a Type of Turkish Traditional Fermented Sausage Produced with Different Meat: Fat Ratios. Korean Journal for Food Science of Animal Resources, 38(1), 152-161., Doi: 10.5851/kosfa.2018.38.1.152 (Yayın No: 4240774)
5.ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA (2017). Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 5(4), 358-365. (Yayın No: 3469816)
6.BAŞKAYA SEZER DUYGU,TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2016). Çakal Eriği ve Yonuz Eriği Marmelatları. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 33(1), 125-131. (Yayın No: 2681636)
7.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2015). Kitosan ve Kitosan Bazlı Yenilebilir Film Uygulamaları. Akademik Gıda, 13(4), 347-352. (Yayın No: 2319444)
8.DEMİRDÖVEN ASLIHAN,ÖZDOĞAN KENAN,TOKATLI KADER (2015). EXTRACTION OF ANTHOCYANINS FROM RED CABBAGE BYULTRASONIC AND CONVENTIONAL METHODS OPTIMIZATIONAND EVALUATION. JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, (39), 491-500., Doi: 10.1111/jfbc.12153 (Yayın No: 1911788)
9.DEMİRDÖVEN ASLIHAN,KARABIYIKLI ŞENİZ,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN (2015). Inhibitory effects of red cabbage and sour cherry pomace anthocyanin extracts on food borne pathogens and their antioxidant properties. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 63(1), 8-13., Doi: 10.1016/j.lwt.2015.03.101 (Yayın No: 1910657)
10.YILDIRIM ZELİHA,bilgin harun,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI KADER,ŞAHİNGİL DİDEM (2014). Enterocin HZ produced by a wild Enterococcus faecium strain isolated from a traditional starter free pickled cheese. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH, 81(2), 164-172., Doi: 10.1017/S0022029914000016 (Yayın No: 1911490)
11.YILDIRIM ZELİHA,yaselin ilk,YILDIRIM METİN,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN (2014). Inhibitory effect of enterocin KP in combination with sublethal factors on Escherichia coli O157 H7 or Salmonella Typhimurium in BHI broth and UHT milk. TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY, (38), 412-419., Doi: 10.3906/biy-1310-69 (Yayın No: 1911077)
12.Özbey Ayşe, Öncül Nilgün, Tokatlı Kader, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin (2013). Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. Akademik Gıda, 11(1), 46-52. (Yayın No: 406307)
13.Ensoy Ümran, Polat Naciye, Tokatlı Kader, Erinç Hakan (2011). Farklı Et Yağ Oranları Kullanılarak Üretilen Tokat Bez Sucuğunun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Akademik Gıda, 9(4), 6-11. (Yayın No: 406189)
14.AKPINAR ÖZLEM,ERDOĞAN KADER,BAKIR UFUK,YILMAZ LEVENT (2010). Comparison of acid and enzymatic hydrolysis of tobacco stalk xylan for preparation of Xylooligosaccharides. Food Science and Technology, 43(1), 119-125. (Yayın No: 401106)
15.AKPINAR ÖZLEM,ERDOĞAN KADER,BOSTANCI ŞEYDA (2009). Production of xylooligosaccharides by controlled acid hydrolysis of lignocellulosic materials. Carbohydrate Research, 344(5), 660-666. (Yayın No: 401331)
16.AKPINAR ÖZLEM,ERDOĞAN KADER,BOSTANCI ŞEYDA (2009). Enzymatic production of Xylooligosaccharide from selected agricultural wastes. Food and Bioproducts Processing, 87(2), 145-151. (Yayın No: 401221)
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
1.Erdoğan Kader, Akpınar Özlem (2008). Ksilooligosakkaritlerin Önemi Üretim Yöntemleri ve Kullanım Alanları. Akademik Gıda, 6(4), 14-20. (Yayın No: 402854)


Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında(proceedings) basılan bildiriler :
1.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2017). Characterization of Two Commercial Chitosans. European Biotechnology Congress 2017 (Özet Bildiri) (Yayın No:3527650)
2.DEMİRDÖVEN ASLIHAN,Özdoğan Kenan,TOKATLI KADER,Aydoğan Handan (2014). Extraction of Anthocyanins From Red Cabbage. INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOODINDUSTRY (Özet Bildiri) (Yayın No:2911924)
3.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2018). Effect of Chitosan Coating on Physicochemical Quality and Shelf Life of Sweet Cherry. International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4267262)
4.DEMİRDÖVEN ASLIHAN,Korkmaz Yeter,TOKATLI KADER (2016). Extraction of Sour Cherry Pomace Anthocyanins by conventional and ultrasonic methods. 8th Central European Congress on Food-CEFOOD 2016 (Özet Bildiri) (Yayın No:2911891)
5.ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER (2018). The effects of utilizing sodium nitrite on the biogenic amine levels of bez sucuks produced with differentmeat:fat ratios. International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology(EurasianSciEnTech 2018) (Özet Bildiri) (Yayın No:4694557)
6.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2017). Effect of Chitosan Coating on Total Phenolic, Anthocyanin Content and Antioxidant Capacity of Sweet Cherry. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3527645)
7.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2017). Effects of Various Edible Film Coatings on Quality and Shelf Life of Sweet Cherries: A Review. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri) (Yayın No:3527647)
8.Öncül Nilgün, Erdoğan Kader, Kaval Nesrin, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin (2017). Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Nitelikleri. 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:400873)
9.Ensoy Ümran, Polat Naciye, Yıldırım Zeliha, Erdoğan KaderErinç Hakan (2017). Farklı Et Yağ Oranları ile Üretilmiş Tokat Bez Sucuğunun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:400477)
10.Ensoy Ümran, Erdoğan Kader, Erinç Hakan, Demirok EdaKolsarıcı Nuray (2017). Çemengilik in Çemen Köftesi Mikrobiyolojik Özellikleri. 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:400630)
11.Karabıyıklı Şeniz, Tokatlı Kader, Öncül Nilgün, Demirdöven Aslıhan (2017). SOME PYSICO CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF DRIED PLUM SOLD IN TOKAT. Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri) (Yayın No:398574)
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :
1.YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI KADER,Bilgin Harun,YILDIRIM METİN (2011). Köy Peynirinden İzole Edilen Bakteriyosinojenik Bakterinin Tanımlanması ve Oluşturduğu Antimikrobiyel Bileşiğin Karakterize Edilmesi. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:3693820)
2.ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN (2012). Tokat ta Satışa Sunulan Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2915646)
3.ÇİÇEK ÜMRAN,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN,ÇEVİK MUTLU (2012). Bez Sucuk Üretiminde Nitrit Kullanımının Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi. 11. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2914268)
4.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2015). Chitosan Production Methods And Importance in Food Safety. 5. Gıda Güvenliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:1912415)
5.TOKATLI KADER,DEMİRDÖVEN ASLIHAN (2016). Karides Atıklarından Kitin ve Kitosan Üretimi Optimizasyon ve Karakterizasyon. 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2911852)
6.DEMİRDÖVEN ASLIHAN,TOKATLI KADER,Aydoğan handan (2016). Kırmızı Lahana Antosiyanin Ekstraktlarının Isı ve Işık Stabilitelerinin Belirlenmesi. 12. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:2911865)
7.Ensoy Ümran, Erdoğan Kader, Erinç Hakan, Demirok Eda (2016). Çemengilik in Çemen Köftesi Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Sözlü Bildiri) (Yayın No:400029)
8.Demirdöven Aslıhan, Uzun Volkan, İnce Hüseyin, Tokatlı kader (2016). TOKAT TA FAALİYET GÖSTEREN MEYVE SEBZE İŞLETMELERİNİN ATIK POTANSİYELLERİ VE DEĞERLENDİRİLMELERİ. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:398057)
9.Tokatlı Mehmet, Erdoğan Kader, Yıldırım Zeliha, Yıldırım Metin (2016). Kuşburnu Çekirdeği Protein Konsantrelerinin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:399826)
10.Gür Filiz, Tokatlı Kader, Güzel Melih, Erinç HakanYıldırım Metin (2016). Tokat ta Satışa Sunulan Yoğurtların Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:410419)
11.Ensoy Ümran, Köse Taner, Erdoğan Kader (2016). Tokat İlinde üretilen Bez Sucukların Biyojen Amin İçerikleri. 1. Et Ürünleri 'Sucuk' Çalıştayı (Özet Bildiri) (Yayın No:410210)
12.Özbey Ayşe, Tokatlı Kader, Öncül Nilgün, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin (2016). Tokat ta Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:410061)
13.Erdoğan Kader, Akpınar Özlem (2016). Fruktanlar Üretimi Uygulamaları ve Sağlık Açısından Önemi. 4. Gıda Mühendisliği Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:405852)
14.Erdoğan Kader, Akpınar Özlem (2016). Ksilooligosakkaritlerin Önemi ve Üretimi. Türkiye 9. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:405705)
15.Erdoğan Kader, Akpınar Özlem, Bakır Ufuk, Yılmaz Levent (2016). Tütün Saplarından Enzimatik Yolla Ksilooligosakkarit Üretimi. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:405575)
16.Akpınar Özlem, Erdoğan Kader, Ak Özlem, Kavas AyşegülBakır UfukYılmaz Levent (2016). Lignoselülozik materyallerden kontrollü asit hidroliz ile ksilooligosakkarit üretimi. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:405478)
17.Akpınar Özlem, Erdoğan Kader, Bostancı Şeyda, Bakır UfukYılmaz Levent (2016). Lignoselülozik Materyallerden Enzimatik Yolla Ksilooligosakkarit Üretimi. Türkiye 10. Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:402004)
18.Erdoğan Kader, Akpınar Özlem (2016). Oligosakkaritlerin Saflaştırılmasında Kullanılan Metotlar. Türkiye 10. Gıda Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:401905)
19.Kaval Nesrin, Erdoğan Kader, Öncül Nilgün, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin (2016). Biyokoruyucu Kültür Olarak Laktik Asit Bakterileri. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:401772)
20.Öncül Nilgün, Erdoğan Kader, Kaval Nesrin, Yıldırım ZelihaYıldırım Metin (2016). Biyokoruyucu Madde Olarak Uçucu Yağ Asitleri. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu (Özet Bildiri) (Yayın No:401634)
21.Bostancı Şeyda, Erdoğan Kader, Akpınar Özlem (2016). Hemiselülozun Biyolojik Olarak Dönüşümü ve Kullanım Alanları. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi (Tam Metin Bildiri) (Yayın No:400260)
22.Çiçek Ümran, Çevik Mutlu, Tokatlı Kader, Yıldırım Zeliha (2016). Bez Sucuk Üretiminde Starter Kültür Kullanımının Biyojen Amin Oluşumuna Etkisi. 1. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:399429)
23.Demirpençe Yaselin, Erdoğan Kader, Yıldırım Zeliha, Yıldırım Metin (2016). Enterosin KP nin Aktivitesi ve İnhibitör Spektrumu Üzerine Bazı Gıda Bileşenleri ile Koruyucuların Etkisi. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:399576)
24.Demirdöven Aslıhan, Karabıyıklı Şeniz, Özdoğan Kenan, Aydoğan HandanÖncül NilgünTokatlı Kader (2016). KIRMIZI LAHANADAN ANTOSİYANİN EKSTRKSİYONU VE ANTİMİKROİYAL ETKİSİ. 8. Gıda Mühendisliği KOngresi (Özet Bildiri) (Yayın No:398298)
25.Demirdöven Aslıhan, Tokatlı Kader, Akbıyık Tuğba, Karagöz HaticePurliyevSylapberdi (2016). VİŞNE SULARINDA ANTOSİYANİN VE RENKKAYIPLARININ BELİRLENMESİ. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi (Özet Bildiri) (Yayın No:398180)


Projelerde Yaptığı Görevler:

1.Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvar Altyapısının Oluşturulması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü, 17.09.2018-25.12.2019 (Tamamlandı) (ULUSAL)
2.KARİDES ATIKLARINDAN KİTOSAN ÜRETİM KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU VE KİTOSANIN KARAKTERİZASYONU, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 07.07.2014-16.06.2016 (Tamamlandı) (ULUSAL)
3.KIRMIZI LAHANA DAN GELENEKSEL VE ULTRASONİK YÖNTEMLERLE ANTOSİYANİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU İLE DEPOLAMA STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, 01.10.2012-01.08.2015 (Tamamlandı) (ULUSAL)
4.Tokat Bez Sucuğun Formülasyon ve Standardizasyonu Üzerine Bir Araştırma, Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ, Araştırmacı (Tamamlandı) (ULUSAL)




Kurs
1.Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi, Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kurs, 04.04.2015-06.04.2015 (Ulusal)
Çalışma
1.Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 8. Toplantısı, Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 8. Toplantısı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Çalışma, 28.05.2015-29.05.2015 (Ulusal)