Otizm Farkındalık Etkinlikleri Açılış Programı

•  6 Nisan 2021 Salı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Etkinliklerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sertan Talas ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan katıldı. Açılış programı üniversitemiz youtube hesabından canlı olarak yayınlandı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan yapmış olduğu konuşmada konunun önemine dikkat çekerek “Özel eğitimde otizm farkındalığını Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destekliyoruz. Okullarımızda eğitim veren öğretmenlerimizin bu konuda bilgilendirilmesi için yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Yaptığınız bu ve benzer etkinlikler için sizlere teşekkür ederiz” dedi.

Programda konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, “Sevgi ve anlayışa ihtiyacı olan otizmli çocuklara katkı sağlayabilir ve farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu bize. Bizler Eğitim Fakültesi ve Özel Eğitim Bölümümüz olarak hem otizm tanılı bireylerin hem de ailelerinin her zaman yanındayız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Otizm, son zamanlarda farkına varılan zihin yetersizlikleri ile karıştırılan bir durumdur. Günümüzde otizm tanılı bireylerin topluma kazandırılması için yapılan çalışmalara kapsayıcı eğitim ilkeleri doğrultusunda hız verilmiştir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak otizmin farkındayız ve otizm tanılı bireylere yönelik farkındalık çalışmalarımız devam edecektir. Bu programımıza katkılarından dolayı başta Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür ve Özel Eğitim Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Sertan Talas olmak üzere Özel Eğitim Bölümü hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası Tohum Otizm Vakfı ARGE sorumlusu Uzm. Neslihan Canpolat Çığ, “Otizm Farkındalığı ve Tohum Otizm Vakfı’nın Çalışmaları” konusunda sunumunu gerçekleştirdi.