Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Dönemi Mezuniyet Töreni

•  30 Haziran 2021 Çarşamba

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi. TOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. İbrahim Özbay, , Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ataç Çelik, Genel Sekreter Fatih Alhan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincisi Ayşe Çiftçi yaptı. Çiftçi konuşmasında ailesine ve hocalarına teşekkür ederek mezun olan arkadaşlarına başarılı bir kariyer, sağlık ve huzur diledi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ataç Çelik yapmış olduğu konuşmada Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgiler aktararak 4. yıl lisans mezunlarını verdiklerini belirtti. Uygulama klinikleri ve eğitim öğretim mekanları hakkında da bilgiler veren Çelik, uzun ve zorlu bir eğitim sonrası öğrencilerin mezun olup ülkelerine hizmet vereceklerini söyledi. Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan olumsuz durumlara rağmen uygulama alanlarının izole edildiğini ve öğrencilerin pratik eğitimden geri kalmadığını ifade eden Çelik konuşmasını ailelere, öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür ederek sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yaptığı konuşmada bu yıl salgın sebebiyle mezuniyet törenlerinin yapılmadığını ifade ederek gelinen süreçte önce Tıp şimdi de Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezuniyet törenlerinin yapıldığını söyledi. Pandemi sürecinde öğrencilerin eğitim öğretim anlamında mağdur edilmeyerek mezun edildiğini ifade eden Rektör Şahin, ailelere ve öğretim üyelerine verdikleri emeklerden ve katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin derslerine düzenli katıldıklarını ve disiplinli olduklarını söyleyen Şahin, Diş Hekimliği öğrencilerinin her zaman saygılı olduklarını belirterek bu tutumları nedeniyle tebrik etti. Şahin, mezun olan öğrencilere seslenerek toplumda mesleklerini icra ettiklerinde hastalarına en iyi hizmeti vereceklerinden şüphe duymadığını söyledi. Rektörümüz konuşmasını öğrencilerin mezuniyetlerinin hayırlara vesile olması dileğiyle sonlandırdı.

Konuşmalar sonrası dönem birincisi Ayşe Çiftçi’ye diploması Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından verildi. Akabinde ise Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri tarafından mezunlarımızın diplomaları takdim edildi. Diploma töreni sonrası Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Karataş koordinesinde hekimlik andı okundu. Keplerin havaya atılmasıyla birlikte tören sona erdi.