Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Zirvesi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Zirvesi

•  4 Temmuz 2021 Pazar

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOGUSEM) tarafından “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Zirvesi” gerçekleştirildi. Türkiye genelinden rekor sayıda bir katılımla yaklaşık 17 bin kayıtlı katılımcının yer aldığı zirve, 6 saat boyunca devam etti. Zirveye MEB Bakan Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Türker Toker, TOGÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertan Talas, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Çitil, Eğitimci Hulusi Çakır, Eğitimci Emre Dayıoğlu ve Eğitimci Caner Sarıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Zirvesi’nin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek yayın yapılan online mecralardan katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti. Rektör Şahin konuşmasına yeni açılan programlar, öğrenci sayıları, doluluk oranı, personel sayıları, uluslararası arenadaki üstün başarılar, öğrenci butiği olmak üzere üniversitemizden genel bilgiler vererek devam etti.  Tüm öğrencilerimizin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER)’de ücretsiz destek alabileceğini, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER)’de sektöre hazırlanırken gereken tüm eğitimlere katılabileceğini belirten Rektör Şahin, TOGÜSEM de dahil olmak üzere gerçekleştirilen tüm eğitim ve faaliyetlere yönelik belgelere e-devlet kapısı üzerinden erişildiğini vurguladı. Rektör Şahin; “TOGÜ olarak genç ve dinamik ekibimiz sayesinde çağın gereklerine cevap veren, öğrencilerine yüksek düzeyde eğitim, ruh ve beden desteği sağlayan bir üniversiteyiz. Güler yüzlü bir üniversite olarak tüm öğrencilerimize hem eğitim hem de sosyal ve kültürel anlamda destek vermekteyiz. Salgın döneminde kendi sistemimiz üzerinden aksaklıklar olmadan tüm öğrencilerimizin eğitimlerini tamamladık ve mezun durumuna getirdik. Şuan yürütülmekte olan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Zirvesine desteklerini esirgemeyen başta Sertan Talas hocamız olmak üzere eğitim vermek üzere bizlere destek veren tüm konuşmacılara ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in konuşmaları sonrasında TOGÜSEM tarafından gerçekleştirilen “ Çocuk Eğitimi ve Gelişimi Zirvesi” planlanan oturumlarla devam etti.