15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

•  16 Temmuz 2021 Cuma

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2021 tarihinde ilk ziyaret Tokat Şehitliği’ne oldu. İl protokolü tarafından ziyaret edilen şehitlikte dualar okunarak, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Günün ikinci etkinliği olarak Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı son sınıf öğrencileri tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda “Ey Vatan” konulu resim sergisi açıldı. Serginin açılışı Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eren Yürüdür tarafından yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda akşam gerçekleşen programa il protokolü ve vatandaşlar katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması gerçekleşti. Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt ve Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın açılış konuşmaları sonrasında, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü müzik öğretmenleri ve Tokat İl Müftülüğü İlahi ve Kaside grubu tarafından dinletilere yer verildi. Akabinde Tokat İl Müftüsü Orhan Pamuklu tarafından dua yapılarak program sona erdi.