Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programı MÜDEK tarafından akredite edilmiştir

•  27 Temmuz 2018 Cuma

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından  değerlendirilerek 2 yıl süre ile akredite edilmiş ve EUR-ACE etiketi verilmiştir.  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2017 yılında MÜDEK akreditasyonu için başvuruda bulunmuş ve özdeğerlendirme raporunu sunmuştur. Genel Değerlendirme süreci kapsamında 15-17 Nisan 2018 tarihleri arasında kurum ziyareti gerçekleştirilmiş, Gıda Mühendisliği bölümünde verilen eğitim yerinde incelenmiştir.

MÜDEK, Ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur (www.mudek.org.tr). MÜDEK Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşa üye olup, akredite ettiği programlara EUR-ACE etiketi de vermektedir. Ayrıca, Uluslararası Mühendislik Birliği (International Engineering Alliance-IEA) şemsiyesi altındaki çok taraflı akreditasyon tanıma anlaşması Washington Accord’un tam üyesidir ve akredite ettiği tüm programlar diğer Washington Accord üyeleri tarafından büyük ölçüde eşdeğer (substantial equivalent) olarak tanınmaktadır.

EUR-ACE Etiketinin Mühendislik öğrencileri ve mezunları için faydaları nelerdir?

• EUR-ACE® etiketi ile mühendislik programları, hem Avrupa standartlarına hem de uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını belgelerler, böylece Avrupalı işverenler tarafından tanınmaları da güvence altına alınmış olur.
  • EUR-ACE® diğer Yükseköğretim Kurumlarına yapılan Master ve Doktora programlarına başvuruları kolaylaştırır.
  • Mühendislik mesleğinin düzenlendiği ülkelerde EUR-ACE® etiketli programlar Kayıtlı veya Yeminli mühendis olmak için gerekli olan eğitim gereksinimlerini karşılamaktadır.
  • Mesleki Yeterlilik tanınması üzerine, AB Direktifi tarafından teşvik olarak EUR-ACE® etiketli bölümlerin lisansüstü hareketliliğini kolaylaştırılmıştır.
  • EUR-ACE®  FEANI (European Federation of Natinonal Engineering Assosication) tarafından profesyonel kart gibi teşvik edilen bir eğitim standardıdır.
  • EUR-ACE ® etiketli programlar FEANI’nin Eur Ing başlıklı eğitim gereksinimleri listelerinde otomatik olarak yer almaktadır.