14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı

14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı

•  30 Haziran 2022 Perşembe

Üniversitemiz tarafından 14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı açılış programı gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Dekanlarımız, Genel Sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Program, Özgür Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan Özgür Dans grubu tarafından yapılan gösteri ile başladı. Akabinde üniversitemizin tanıtım filmi gösterildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Sertan Talas, çalıştay kapsamında özel gereksinimli öğrencilerimizin yaşamış oldukları problemler ve olası çözüm yolları üzerine bilgi alışverişi yapılacağını ifade etti. Çalıştaya üniversitelerin Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlerinin katılım gösterdiğini söyleyerek katkısı olan herkese teşekkürlerini iletti.

YÖK Engelli Öğrenci Komisyonu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Yahya Çıkılı, evrensel ve erişilebilir üniversite ifadesi ile ne anlatılmaya çalışıldığı hakkında bilgiler aktardı. Eski dönemlerde yapılamaz üzerine kurulan anlayışın ne yapılabilir şekline evirildiğini ifade eden Çıkılı bu anlayış değişikliği ile birçok yeniliğin yapıldığını belirtti. Çıkılı çalıştayın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada çalıştayın gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Engellilere yönelik olarak oldukça duyarlı bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Rektörümüz engelli öğrenci ve personel için gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Üniversitemizin Engelli Öğrenci Birimi tarafından hazırlanan çalıştayın hayırlara vesile olasını dileyen Rektörümüz katılımlarından ve katkılarından dolayı dinleyicilere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmaları sonrası Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin Vuran tarafından “Öğretimde Evrensel Tasarıma Genel Bakış” temalı sunumunu gerçekleştirdi. Akabinde katılımcılara teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapıldı.

Program Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin Vuran’ın moderatörlüğünde yapılan ve Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Şahin Bülbül, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Bahar ve Spor Uzmanı Abdullah Sevinç’in katılım gösterdiği panel ile devam etti.