TOGÜ Irak’ta: Hitex 2022 Teknoloji ve Üniversite Fuarı

•  2 Temmuz 2022 Cumartesi

Irak’ın en büyük teknoloji ve üniversite tanıtım fuarı Hitex 2022 bu yıl 27-30 Haziran 2022 tarihleri arasında Erbil’de yapıldı. 30’u aşkın ülkeden katılımın olduğu, 150’den fazla firma ve yükseköğretim kurumunun yer aldığı Hitex 2022’yi 60 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Fuara Türkiye’den katılan tek devlet üniversitesi olan TOGÜ, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. TOGÜ standına uğrayan yüzlerce Iraklı öğrenci Türk yükseköğretim sistemi ve TOGÜ’deki eğitim olanakları hakkında detaylı bilgiler aldılar. Fuar, özellikle sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarında lisansüstü eğitim almak isteyen Iraklı öğrencilerin Türkiye’deki önemli duraklarından biri olan üniversitemiz açısından oldukça verimli geçti.