Üniversitemiz "ElektroGop" Elektrikli Otomobilinin Başarısı

•  17 Ağustos 2018 Cuma

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 14.’sü organize edilen Efficiency Challenge Electric Vehicle  yarışları 3 ayrı kategoride 6-12 Ağustos tarihleri arasında Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Akademik danışmanlığını Doç. Dr. Mehmet AKAR’ ın yaptığı, tasarım ve üretimi Mekatronik ve Makine Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yapılan ‘ElektroGop’ isimli elektrikli otomobil takımımız bu yıl 2. defa bu yarışlara katılmıştır.  Araçta kullanılan motor, yerleşik şarj birimi, batarya yönetim sistemi ve telemetri takım üyeleri tarafından yerli olarak tasarlanmış ve yarışta başarılı şekilde kullanılmıştır.

Üç gün süren teknik kontrollerin ardından Elektromobil (Batarya Elektrik Enerjili) kategorisinde 39 takım yarışlara katılmıştır. Teknik kontrollerden başarılı bir şekilde geçen takımımız 39 takım arasında 7. olarak yarışı tamamlamıştır. Geçen yıldaki yarış sonuçlarına göre başarısını 7 basamak artıran Üniversitemiz “‘ElektroGop’ elektrikli otomobil takımımızı tebrik ederiz.