İnsan Hakları Eğitim Programı

İnsan Hakları Eğitim Programı

•  21 Ekim 2022 Cuma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi tarafından Avrupa Konseyi ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programının açılışı gerçekleştirildi. Kıdemli Proje Yöneticisi Hâkim Fethullah Soyubelli ile TOGÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seyithan Kaya koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programın açılışına Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özbay, İnsan Hakları Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Müşerref Yakışık, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Pınar Başpınar, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Eğitim programı kapsamında öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz için “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Giriş”, “İltica ve İnsan Hakları” ile “Çocuk Dostu Adalet” konulu çevrimiçi HELP eğitim kursları başlatıldı.