TOGÜ’den Türk Müziğine Katkı

TOGÜ’den Türk Müziğine Katkı

•  16 Ocak 2023 Pazartesi

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından TRT repertuvarına 6 adet eser kazandırıldı. Doç. Dr. Tolga Karaca’nın saz eseri formundan oluşan Şedaraban Saz Semaisi isimli eseri ile Doç. Dr. Ahmet Hakan Baş’ın Karcığar Oyun Havası, Nihavend Sirto (Günaydın), Hicaz Saz Semaisi (Gülüm) ve 2 adet Nikriz Sirto eserleri TRT Müzik Dairesi Türk Sanat Müziği repertuvar kurulu tarafından kabul edildi. Böylelikle önceki dönemlerle birlikte toplamda 15 eser TRT repertuvarına kazandırılmış oldu. TOGÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerini Türk Müziğine yapmış oldukları katkılardan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.