Danişmendliler Tarihi Paneli

Danişmendliler Tarihi Paneli

•  12 Kasım 2018 Pazartesi

Üniversitemiz ile Niksar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Danişmendliler Tarihi Paneli Niksar’da gerçekleştirildi. Niksar Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen panele Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hanifi Vural, daire amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yapmış olduğu konuşmada Danişmendli Devletine başkentlik yapmış olan Niksar’ın tarihi açıdan çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Bu anlamda panelin Niksar’da yapılmasının oldukça gurur verici olduğunu belirten Özcan, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin konuşmasında, Niksar’ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği, Danişmendlilere de başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunu ifade etti. Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluşunda ve devam eden süreçte katkılarından dolayı Belediye Başkanı Özdilek Özcan’a teşekkür eden Rektörümüz, başlamanın önemli olduğunu ancak devam ettirmenin daha da önemli olduğunu ifade ederek sürdürülebilirlik anlamında “bugün bu faaliyet ile bunu ete kemiğe büründürmeye çalışıyoruz” dedi. Rektörümüz katkılarından dolayı Belediye başkanı Özdilek Özcan’a ve katkı veren hocalarımıza teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların akabinde panele geçildi. Oturum başkanlığını Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Hanilçe’nin yaptığı panelde, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kesik, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sefer Solmaz “Danişmendliler Tarihi” hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.

Panel sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise panelde emeği geçenlere hediye takdiminde bulundu.