Diş Hekimliği Fakültemizde Önlük Giyme Töreni

•  20 Kasım 2018 Salı

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine önlük giyme töreni yapıldı. Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hanifi Vural, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mücahit Eğri, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Fatih Alhan, Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Hacı Ahmet Sümbül, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Müzik Dinletisi sonrasında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesini birincilikle kazanan Merve Yıldız öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Yıldız, “Tokatlı olarak ilimizde Diş Hekimliği Fakültesi olmasından son derece memnunuz. Eğitim hayatımız boyunca alacağımız eğitimle iyi bir diş hekimi olacağımıza inanıyorum. Bugün burada sadece beyaz bir önlük giymiyor, bu önlükle beraber birçok sorumlulukta alıyoruz.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mücahit Eğri ise yaptığı konuşmada, “ Diş Hekimliği mesleği zor ve meşakkatli bir meslektir. Burayı tercih etmeden önce birçok zorlu sınavlardan geçtiniz, emek verdiniz, şimdi ise dinlenme vaktiniz geldi. Ancak bu süreyi çok uzun tutmamanız gerekmektedir. Fedakârlıklar yapmalısınız. Alçakgönüllü olmanız ve meslek hayatınızda çok iyi yerlere gelmek için çok çalışmalısınız, Sevgili aileler çocuklarınız Üniversitemizi tercih ettiler. Artık bizim emanetimizdir. Onlara gerek ahlaki, gerekse diş hekimliği mesleği ile ilgili çok iyi eğitimler vereceğinizden şüpheniz olmasın.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmada, “Diş Hekimliği Fakültemizi tercih eden ve kazanan öğrencilerimize teşekkür ediyor, eğitim hayatları boyunca kendilerine başarılar diliyorum. Sevgili öğrencilerimiz unutmamalıdır ki, tıp ve sağlık alanında eğitim hiçbir zaman bitmemektedir. Her gün gelişen ve yenilenen teknoloji ile birçok alanda güncellemeler yapılmaktadır. Üniversitemizde bu gerek teknolojik, gerekse eğitim alanında kendini yenilemektedir. Ben öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum. Ailelerimize de gözleri arkada kalmasın evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştireceğimizi söylemek istiyorum.” dedi.

Konuşmalar sonrasında voleybol turnuvasında birinci olan takıma madalyaları ve kupaları Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mücahit Eğri tarafından takdim edildi.

Sonrasında Üniversitemizi ilk tercihine yazarak kazanan Merve Yıldız’a önlüğü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ve ailesi tarafından giydirildi. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültemiz 1. Sınıf öğrencilerine protokol ve akademisyenler tarafından önlükleri giydirildi.