Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Moderatörlüğünde Büyükelçiler Paneli Gerçekleştirildi

•  5 Şubat 2019 Salı

Karabük Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı ve Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilen ve YÖK tarafından yürütülen “Ortadoğu’da Akademik Mirasını Koruma Projesi” kapsamında “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Ve Mülteci Öğrencileri Forumu” gerçekleştirildi.

Programa Karabük Valisi Fuat Gürel, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, YÖK Yürütme Kurul Üyesi ve Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız, Büyükelçiler, 29 Rektör, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın ilk bölümünde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın açılış konuşmasını müteakiben Prof. Dr. Rahmi Er, Bakan Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Abdullah Eren, Prof. Dr. Birol Akgün ve Mehmet Sinan Yıldız konuşmaları ile programa katılım sağladılar.

Öğleden sonraki programda üç ülkenin büyükelçileri ve bir ülkenin eğitim müşavirinin katılımı ile “Büyükelçiler Forumu” gerçekleştirildi. Foruma YÖK Yürütme Kurul Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Üniversite Rektörleri, Diplomatlar, ateşeler ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından yönetilen Büyükelçiler Forumuna; Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Somali Ankara Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed, Çad Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet ve Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova konuşmacı olarak katıldı. Panelistler uluslararası öğrencilerin Türkiye’de eğitimi almalarının önemi, gelecekle ilgili fikirleri, problemler ve çözüm önerileri hakkında görüşlerini aktardılar. Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası öğrencilere göstermiş olduğu alakadan duydukları memnuniyetler ifade edildi. Soru-cevap şeklinde karşılıklı görüşmeleri müteakip program sona erdi.