Din, Duygu ve Sağlık Yönüyle Anne Paneli

Din, Duygu ve Sağlık Yönüyle Anne Paneli

•  13 Mayıs 2019 Pazartesi

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Din, Duygu ve Sağlık Yönüyle Anne” konulu bir panel düzenlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Şehitler Salonu’nda gerçekleşen panele Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe ve Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Vural, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Öğük günün anlam ve önemine dair yapmış olduğu konuşmada “Programımızın annelerin her daim hatırlanması gereken kıymet ve değerini ortaya koymak adına sunacağı en ufak bir katkının iftihar vesilemiz olacağını ifade etmek isterim” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş yapmış olduğu konuşmada Anneler günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin başarılı geçmesini temenni ederek emeği geçenlere teşekkürlerini bildirdi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Nuray Kızılaslan’ın yaptığı panelde Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Pak, “Dini açıdan annelik değeri”; Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Yıldız Çeltek, “Anne ve sağlık”; Öğretmen Aylin Aygün ise “Özel yavrularımıza annelik” konularında dinleyicilere bilgiler aktardılar.

Panel sonrası öğrenciler tarafından “Öğrencilerin dilinden anne şiirleri” adlı şiir dinletisi gerçekleştirildi.