Çocuk Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Çocuk Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

•  8 Temmuz 2019 Pazartesi

Tokat Valiliği, Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonunun temel alındığı “Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye” kapsamında 5. Dönem Çocuk Üniversitesi mezunlarını verdi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Jan. Alb. Hidayet Arıkan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ataç Çelik, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yaşar Türkben, Devlet Konservatuvarı Müdürümüz Doç. Dr. Mehmet Serkan Umuztaş İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abdullah Gürbüz, Abdullah Taştan, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet Töreni Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile başladı. Dinleti sonrasında, Çocuk Üniversitesinde verilen eğitimlerin olduğu slayt gösterisi izlendi. Slayt sonrasında, Çocuk Üniversitesinde eğitim alan öğrenciler adına Seda Köprülü ve Taha Mert Melek almış oldukları eğitimler hakkında konuşma yaptılar.

Üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez, “ Çocuk Üniversitemizde Ülkemiz eğitim sisteminin zorunlu eğitim-öğretim basamağının ikinci aşaması olan ortaokul dönemi çocuklarımızın keşfetme mutluluğunu yaşamalarını teşvik etmek, bilime ve çevreye olan merak ve ilgilerini arttırmak, üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek ve uygun eğitim ortamları ile çocukların bilim ve erken yaşta içselleştirmelerini ve bu bağlamda kalıcı öğrenmelerini sağlamak amaçlanmıştır. 2013 yılında kurulan ve bu yıl 5. Dönem faaliyetleri kapsamında 18 Haziran, 4 Temmuz 2019 tarihleri arasında faaliyet gösteren 35 öğrencimizin toplam 11 etkinlikle katılım sağladığı Çocuk Üniversitemizde 2023 Eğitim Vizyonu hedef alındı. Ben bizlere destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e il Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali’ye ve bizimle çocuklarımızın eğitimini tamamen gönüllü olarak üstlenen 15 akademisyen arkadaşımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali yaptığı konuşmada, “5. düzenlediğimiz Çocuk Üniversitesi etkinliğimizin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Çocuklarımızla sohbet ederken Çocuk Üniversitesinden ne aldınız, ne öğrendiniz diye sorduğumda ortak görüş, kendimizi tanıdık oldu. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bütün çalışmalarda destek veren Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bize destek verdiği gibi ufkumuzu da açıyor. Ben emeği geçen akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise yaptığı konuşmada, “Bizim için son derece mutlu bir gün. 35 öğrencimizi Üniversitemizde misafir ettik. İl Milli Eğitim Müdürümüz bizlere çok destek veriyor ve ortaklaşa çalışıyoruz. Biz üniversite olarak göreve başladığımız günden itibaren bütün resmi kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Çocuk Üniversitesinin hayata geçirilmesinde başta Valimiz Dr. Ozan Balcı olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bu projeyi bize sunan ve bu zamana kadar getiren, Üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez hocamıza, çocuklarımızın eğitimlerinde görev alan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında eğitimlerde emeği geçen akademisyenlere teşekkür belgesi verildi.

Çocuk Üniversitesinden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri protokol tarafından takdim edildi.