Üniversitemiz Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı’na Ev Sahipliği Yapıyor

•  7 Eylül 2019 Cumartesi

Türk Tıp Öğrencileri Birliği 5’nci Kurultayı Üniversitemizde başladı. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen Kurultaya Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hacı Ahmet Sümbül, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, Dekanlarımız, Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekim Yardımcısı ve Tabipler Odası Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Karaman, Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurucu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması 2019 Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı Organizasyon Komitesi Başkanı Fatma Ecem Bakan tarafından yapıldı. Bakan, “Bu sene gerçekleştireceğimiz kurultayımızın Tokat’ta yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Bizler tıp öğrencisi olarak kendimizi geliştirmek açısından bu kurultayların önemini biliyoruz. Bizlere destek olan tüm arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Genel Başkanı Onur Başak yaptığı konuşmada, “70 den fazla üniversiteden 500 meslektaşımla burada olmaktan son derece mutluyum. Birliğimizi kısaca tanıtmak gerekirse 1952 de gayri resmi 1982 de de resmi olarak faaliyet göstermektedir. 6 Farklı çalışma alanında multidisipliner olarak çalışmaktadır. Dünyanın farklı yerlerinden gelen yüzlerce öğrenciyi ülkemizin çeşitli yerlerine yönlendirmekte, ayrıca ülkemizde eğitim gören tıp öğrencilerine yurt dışında staj imkânı sunmaktadır. Ülkemizde analizler sağlayarak ilim ve bilimde reaksiyon göstermekteyiz. Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Sağlık Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Bağımsız bir yapı ile ülkemize katkı sağlamaktayız. Yaptığımız çalışmalarla ülkemizi geliştirmeye çalıştırmaktayız. 3 gün boyunca gelişecek kurultayımızda insan sevgisi ön planda olan, hastalıkları önlemeye endeksli, toplumsal olaylara duyarlı hekimlerimizi topraklarımıza kazandırmaktır. Ulusal takımlarımıza, ulusal yönetimimize, Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurucu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda, “İçinde bulunduğunuz kuruluş Türkiye’nin en büyük öğrenci sivil toplum kuruluşu. Size verilen ödevleri yerine getirme, insana dokunan bireyler olmak için buradasınız. Çalışma disiplini, görevleri yerine getirme bir dönemi tamamlama çıtayı yükseltmek için çalışmalar yapmaktasınız. Büyük bir sorumluluk taşımaktasınız. Sadece bu örgüt içerisinde çalışmalar yapmakta değilsiniz. Aynı zamanda çevrenize örnek olma sorumluluğunu da üstleniyorsunuz. Alt dönemdeki öğrencilere de örnek oluyorsunuz. Bu yaptıklarınız ilerde sizlere dönecektir. Bu çalıştay bittikten sonra ne kadar çok şey öğrendik diyeceksiniz.” dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, “Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. 80’li yıllarda sizlerin yaşadığı bu duyguları yaşamış biriyim. Bu toplantı için teklif geldiğinde Rektörümüz, Valimiz, belediye başkanımız olarak çok heyecanlandık. Bu organizasyonu şehrimizde yapmak istediğimizi belirttik. Tokat’a hoş geldiniz. Tokat, Anadolu’nun tarihi eser yoğunluğu olan ikinci şehire geldiniz, iklim ve coğrafyaların kesiştiği yere geldiniz. Yoğu programdan dolayı birçok yeri göremeyeceksiniz. Ancak ben bunu kabul etmiyorum. Daha geniş bir zamanda hepinizi Tokat’a bekliyor ve bu güzel şehrin her yerini görmenizi istiyorum. Tıp binlerce yıl değerini hiç kaybetmemiştir. Her geçen gün üzerine değer koyan bir mesleğin sahipleriyiz. Organizasyonun verimli ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. “dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “ Hepiniz Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Kısa zaman içerisinde kurultayımızın Tokat’ta yapılmasından dolayı mutluyuz. Değerli öğrencilerimiz tıp eğitimi anlamında Türkiye’de dinamik bir yaklaşım var. Tıp Fakülteleri eğitimlerini topluma daha iyi eğitimli bireyler kazandırmak için güncelliyor. Bizlerde müfredatımızı güncelledik. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası etkinliklerde görev alabilmeleri ve katılım sağlamaları için çalışmalar yaptık. Çekirdek Eğitim Merkezli eğitim sistemimizi Üniversitemizde başlattık. Artık Tıp Fakültesi öğrencileri eğitim hayatlarında makale yazma, proje yazılması, gelişim kursları her geçen gün artmaktadır. Bu kurslar ve çalışmalar öğrencilerimizi topluma ve geleceğe hazırlıyor ve ülkemize bilim olarak katkı sağlıyor. Bizler sizlerden sadece topluma hizmet olarak katkıda bulunmanızı istemiyoruz. Aynı zamanda sizlerden bilim olarak da katkı sağlamanızı bekliyoruz.  Bugün ki kurultayımız içerisinde çok eğitim var. Bu eğitimleri veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemler içerisinde gerek birliğin organizasyonları olsun, Üniversitenizin yapacağı etkinlikler olsun bizim kapılarımız sizlere her zaman açık. Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektör olarak işbirliği protokollerimiz var. Tıp Öğrencileri Birliğinin 2019 kurultayının hayırlı olmasını diliyorum. “dedi.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı 7-9 Eylül 2019 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde çeşitli oturumlarla devam edecek.