TOGÜ Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Akademik Açılış Törenine Katıldı.

•  20 Eylül 2019 Cuma

2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirildi. Akademik açılış törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, büyükelçiler, YÖK Genel Kurulu Üyeleri, YÖK Denetleme Kurulu Üyeleri, akademik başarı elde eden akademisyenler, öğrenciler, rektörler ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış töreninde müzik dinletisini müteakiben YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç üniversitelerin geçmişten günümüze gösterdiği gelişmeler ve gelecek projeksiyonlar hakkında görüşlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin önemi ve uluslararasılaşmak konularında görüşlerini aktardılar. Her geçen gün kalitenin artırılması için hep birlikte çalışılması gerektiğini ifade ettiler. Üniversitelere bu başarılar için yüksek düzeyde mali destek sağlandığını vurguladılar.

Törene üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ataç Çelik, Erbaa Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Özyer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Türkben ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin katıldılar.