2nd International Conference on Contemporary Issues in Business & Economics (2. Uluslararası İşletme ve Ekonomideki Güncel Konular Konferansı)

•  4 Ekim 2019 Cuma

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen konferansın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Iqra National Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Farzand Ali Jan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Danısman, IM Sciences Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Usman Ghani,  Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kubilay Özyer, Rektör yardımcılarımız, dekanlarımız ile Türkiye, Pakistan, Nijerya, Cezayir, Uganda, Libya ve Afrika’dan akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kubilay Özyer, geçen yıl Üniversitemiz ev sahipliğinde “International Conference on Contemporary Issues in Business & Economics” konulu konferans düzenlendiğini söyledi. İlkinin düzenlendiği konferansın oldukça başarılı geçtiğini vurgulayan Özyer alınan olumlu geri dönüşlerin ardından bu yıl ikincisinin düzenlenmesine karar verildiğini ifade etti.  Konferansların ülkelerin bir birileri ile bağ kurma noktasında oldukça etkili olduklarını ifade eden Özyer, bu konferansın da katılımcılar arasında güçlü ilişkiler kuracağına ve var olan ilişkilerin daha da güçleneceğine inandığını belirtti. Özyer konferansa katkıda bulunan akademisyenlere ve düzenleme kuruluna teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

IM Sciences Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Usman Ghani yaptığı konuşmada, Türkiye, Nijerya, Cezayir, Uganda, Libya ve Afrika ülkelerinden katılımın olduğu konferansa tüm katılımcıların hoş geldiğini ifade ederek Tokat’ta bulunmaktan ve bu konferansın ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Türkiye’de insanların kendilerine oldukça hoşgörülü ve saygılı davrandığını belirten Ghani, geçen sene yapılan konferansa katılan Pakistan’lı akademisyenlerin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarında oldukça fazla olumlu geri dönüş aldıklarını ifade etti. Ghani konuşmasında Kubilay Özyerin de dediği gibi konferansların ilişkileri güçlendirdiğini belirterek burada oldukça güzel arkadaşlıklar edindiğini söyledi. Pakistan’dan işadamları getirmeyi planladığını da ifade eden Ghani Pakistan ile Türkiye arasında oldukça iyi ilişkilerin olduğunu belirtti ve iki ülke arasındaki ticaret potansiyelinin geliştirilebileceğine inandığını söyledi. Bir diğer yandan bu konferansın Pakistan ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi arasında öğrenci değişimini sağlayacağını ifade eden Ghani, gelecek yıl Afrika’da bir ek konferans düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Prof. Dr. Usman Ghani, konferansın düzenlemesinde katkıda bulunan Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Kubilay Özyer ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Iqra National Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Farzand Ali Jan yapmış olduğu konuşmada, geçen yıl da burada konferansa katıldıklarını ve çok memnun kalarak ayrıldıklarını ifade etti. Pakistan ve Türkiye’nin coğrafya olarak komşu olmadığını ancak kültür, düşünce, insan ve fikir olarak aynı olduğunu belirten Farzand Ali Jan, Tokat’taki her şeyin çok güzel olduğunu özellikle zengin bir kahvaltı, yemek kültürünün olduğunu ifade etti. Bu konferansta bulunmaktan çok memnun kaldığını belirten Farzand Ali Jan bu konferans ile ortak nasıl çalışabiliriz konusunu tartışacaklarını ifade etti.  Farzand Ali Jan, konferansın başarılı geçmesini dilediğini söyleyerek katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada Türkiye, Pakistan, Nijerya, Cezayir, Uganda, Libya ve Afrika’dan katılım sağlayan akademisyenleri burada ağırlamaktan oldukça memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi hakkında bilgiler aktaran Rektörümüz, 15 Fakültesi ile 35 bini aşan öğrencisi ve 1500 civarındaki uluslararası öğrenci ile uluslararası bir üniversite olma anlamında Üniversitemizin her gün kendini güncellediğini vurguladı. Yapılan bu konferans gibi bu tür etkinliklerin bu amaç doğrultusunda gerçekleştiğini söyleyen Rektörümüz, önümüzdeki yıllarda da bu gibi uluslararası konferansları ve etkinlikleri daha çok destekleyeceğini ifade etti. Bu bağlamda bugün düzenlenen bu konferansta emeği geçen herkesi tebrik eden Rektörümüz katılımcılara teşekkürlerini iletti. Konferansların sadece akademik bir etkinlik olmadığını üniversite ve kentin sosyal ve kültürel hayatının tanıtılmasında da katkı yaptığını belirten Rektörümüz, bu nedenle daha fazla ülke ile işbirliği yapılacağını belirtti. Rektörümüz konuşmasını sonlandırırken Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Tokat'a gitmek gerek, çünkü Tokat'ta insan ve iklim mutedil’dir” sözlerini aktararak konferansın etkili ve başarılı geçmesini diledi.

Açılış konuşmaları sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, IM Sciences Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Usman Ghani, Iqra National Üniversitesi Rektörü Dr. Farzand Ali Jan, Prof. Mesut Idriz, Gazeteci Hamza Kyeyune, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Danısman’a plaket takdiminde bulundu.