Üniversitemiz US News Best Global Universities Sıralamasında da Başarılı Bir Performans Göstererek Listenin Üst Sıralarında Kendine Yer Buldu

•  24 Ekim 2019 Perşembe

Üniversitemiz daha önce açıklanan The Center for World University Ranking (CWUR), Times World University Ranking (THE WUR), QS EECA’dan sonra US News Best Global Universities sıralamasında da başarılı bir performans göstererek listenin üst sıralarında kendine yer buldu.

Dünyanın en saygın üniversite sıralamaları arasında gösterilen US News Best Global Universities sıralamasında üniversitemiz, dünyada 1006., Türkiye’de ise 20. sırada yer alma başarısını gösterdi.

1500 Yükseköğretim Kurumunun değerlendirilmeye değer bulunduğu araştırmada Türkiye’den 46 üniversite sıralamaya girdi. Listenin ilk üç sırasında Harvard, MIT ve Stanford yer alırken Boğaziçi Üniversitesi 186. Ortadoğu Teknik Üniversitesi 398., İstanbul Teknik Üniversitesi de 424. sırada ülkemizi temsil ettiler.

Kaynak: https://www.usnews.com/education/best-global-universities/turkey

Dünya Sıralaması