Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi

Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi

•  5 Kasım 2019 Salı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz akademik ve idari personeline “Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi” verildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime AFAD Şube Müdürü Abdullah Sarıçiçek, Arama Kurtarma teknisyenleri Murat Bal ve Hakkı Tuztaşı katıldı.

Abdullah Sarıçiçek yapmış olduğu sunumda, deprem, heyelan, sel gibi afet durumlarında yapılması gerekenler hakkında personelimize bilgiler aktardı. Türkiye ve Afet konusunda da personelimizi bilgilendiren Sarıçiçek acil durum çantasının hazırlanması, çök-kapan-tutun hareketi, deprem anında yapılması gerekenler hakkında açıklayıcı bilgiler aktardı. Sarıçiçek, acil durumlarda yapılması gerekenleri ve bu konularda eğitimli ve bilinçli olmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

Arama Kurtarma teknisyenleri Murat Bal ve Hakkı Tuztaşı ise yangın tüpleri hakkında bilgiler aktararak olası bir yangın durumunda yangın tüplerinin kullanımını uygulamalı olarak gösterdi ve personelimize uygulama yaptırdı.