“IV. International Scientific And Vocational Studies Congress” (BİLMES 2019) Sona Erdi.

•  13 Kasım 2019 Çarşamba

Üniversitemiz ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimizin de paydaşları arasında yer aldığı ve bu yıl 4’üncüsü Ankara’da düzenlenen Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi “IV. International Scientific and Vocational Studies Congress” (BİLMES 2019) sona erdi.

236 bildirinin sunulduğu ve 48 farklı üniversiteden katılımcıların yer aldığı kongrenin açılışında kongre başkanları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Doç. Dr. Uğur Çavdar’ın katılımcılara teşekkür ettiği, kongreye ve kongrenin hedeflerine dair bilgiler verdikleri konuşmaları ile başladı. Kongrenin Ulusal kısmına da başkanlık eden ve üniversitemiz Turhal Meslek Yüksekokulunda görev yapan Öğr. Gör. Umut Saray’ın kongre programına dair bilgilendirmesinin ardından üniversitemizi temsilen söz alan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in selamlarını ve sonraki kongrelerde katılımcıları üniversitemizde misafir etmek istediğine dair davetini” katılımcılara iletti. Bozdoğan’ın konuşması ve Rektör Bünyamin Şahin’in daveti sonrası kongrenin bir sonraki adımının Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.

Üniversitemizin KARMER ekibi tarafından temsil edildiği 7 farklı üniversitenin mensuplarından oluşan Düzenleme Kurulu Üyelerinin ve Kurul Başkanları Öğr. Gör. Umut Saray ve Öğr. Gör. Tolga Yücehan’ın özverili çalışmaları ile başarılı bir şekilde tamamlanan kongrenin kapanışı Anıtkabir ziyareti ve Ankara gezisi ile yapıldı.