Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünden Etkinlik

•  25 Kasım 2019 Pazartesi

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından 36 Ülkeden gelen öğrencilerin kendi ülkelerine ait yemek ve kültürlerini tanıtmak amacıyla Cumhuriyet meydanında etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Valimiz Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilimiz Av. Mustafa Arslan, Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Rektör Yardımcılarımız, dekanlarımız, akademisyenler, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Üniversitemizde öğrenim gören Ziraat Fakültesi öğrencisi Somali’li Muhammed Dirise   Uluslararası Öğrenciler adına yapmış olduğu konuşmada Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğrenci olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine üniversite çalışanlarının her konuda yardımcı olduklarını Tokat halkının da kendilerine samimi ve candan davrandıklarını belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Yılmaz   teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin rektörlük görevine atandıktan sonra Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünü kurarak 36 ülkeden 1024 öğrenciyi üniversitemize kavuşturduk, bu sayının dört sene içerisinde 5000 öğrenciye çıkarmak istiyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor öğrencilerimize başarılar diliyorum. Dedi.

Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu konuşmasında Uluslararası Öğrencileri şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirterek öğrencilerin Üniversitemize gelmelerinde öncülük eden rektörümüze ve idarecilere teşekkür etti.

Tokat Milletvekilimiz Av. Mustafa Arslan ise bu tür etkinliklerin şehrimizi, üniversitemizi ve ülkemizin tanıtılmasında büyük katkılarının olduğunu belirterek, her öğrencinin kendi ülkelerinde şehrimizi en iyi şekilde anlatacaklarına emin diyerek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Valimiz Dr. Ozan Balcı ise Uluslararası Öğrencilerin şehrimizde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğrenim görmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek her bir öğrencinin ülkemizi kendi ülkelerinde en iyi şekilde tanıtacaklar, onları şehrimizde ağırlamaktan çok memnunuz. Bu etkinliğin  düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dedi.

Çad ‘dan gelen öğrencilerimiz ülkelerine ait dans gösterilerinin ardından, protokol tarafından etkinlik stantlarının açılışı yapılarak Uluslararası öğrencilerimiz  kendi ülkelerine ait hazırlamış oldukları yemeklerin  sunumlarını protokole ve vatandaşlara tattırdılar.