1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumu ve Önlük Giyme Töreni

•  29 Kasım 2019 Cuma

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen “1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumu” 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Türk Diş Hekimliği Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Stephan Ataç, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ataç Çelik, Dekan Yardımcılarımız, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi “Dişten Ezgiler Müzik Kulübü öğrencileri tarafından kısa bir müzik dinletisi yapıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ataç Çelik konuşmasında "1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumu içerisinde 1. Sınıf öğrencilerimizin önlük giyme törenini gerçekleştiriyoruz. Beyaz önlük her ne kadar sembolik bir tören olsa da taşıdığı anlam itibariyle büyük bir öneme sahiptir. Burada mesleğine yıllarını vermiş üstatlardan çırağın bir çeşit el almasıdır. Buradaki anlam her zaman sana yardımcı olacağım, kollayacağım, bugün giydiğin önlükle omuzlarına büyük bir yük yüklüyor, aramıza hoş geldin demektir. Bu yıl farklı olarak bir mutluluk daha yaşıyoruz ilkini düzenleyeceğimiz 1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumu’nun da açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sempozyuma desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e, Valiliğimize, düzenleme kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi.

Türk Diş Hekimliği Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Stephan Ataç konuşmasında "Üniversitelerin birinci görevi bilim üretmektir bu üretkenliklerini de eğer paylaşmazlarsa kendi kısırlığı içerisinde kalır. Bunun paylaşmanın en güzel yolu da her zaman düzenleyeceğimiz sempozyum ve kongrelerdir. Burada çeşitli Üniversite ve kurumlardan gelen hocalarımız var. 1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumunun başarılı geçmesini diliyorum. Önlük giyen öğrencilere tavsiyelerde bulunarak İyi bir Diş Hekimi olmak istiyorsanız önce vicdanınızla evrensel etik kurallara uymanız gerekmektedir. Mesleğinize hoş geldiniz, buralara gelmenize vesile olan ailelerinize de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmasında, "Bugün çok mutlu bir günümüz Diş Hekimliği 1.sınıf öğrencilerimize beyaz önlük giydirme törenimiz ve ilk defa yapılan 1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumu'nu birlikte gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz Ali Şevki Erek Sağlık Kampüsü ve ana kampüsümüz olmak üzere iki kampüsten oluşmaktadır. Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz Ali Şevki Erek Sağlık Kampüsünde bulunmaktadır. Ancak daha iyi bir hizmet suna bilmemiz için Diş Hekimliği ana kampüsümüze getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren en önemli vizyonlarımızdan bir tanesi Üniversitemizin Ulusallaşması bu anlamda bu yıl 1000 tane öğrenci aldık. Bu öğrenciler 50 farklı ülkeden geldiler. Hedefimiz 4 yıl içerisinde 5000 öğrencidir. Öğrencilerimize yönelik program kılavuzu ve ilk defa değerlerimiz dersimizi koyduk. Öğrenci butiği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Çeşmeler, yürüyüş yolları, kamelyalar yapıldı. Üniversitemizin eğitim kalitesini ölçmek için Uluslararası endeksler var bu endekslere gerekli girişleri ve girişimleri yaptık şuan 1001+ kategorisinde yer aldık yaklaşık 1200 lerde yerimiz. İnşallah Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2 yıl içerisinde dünyanın 1000  üniversitesi içerisinde yer alacaktır. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz 1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumunun başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Aynı zamanda beyaz önlük giyen öğrencilerimiz, bu önlüğü giydiğiniz an büyük bir sorumluluk altına giriyorsunuz. Artık hastalarımızın din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin hepsine eşit suretle sağlık hizmeti vereceğinize eminim" dedi.

Konuşmalar sonrasında 22 Kasım Diş Hekimliği Haftası kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik ödül töreni yapıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin Beyaz Önlükleri Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Sempozyuma katılan öğretim üyeleri ve misafirler tarafından giydirildi.

1.Tokat Diş Hekimliği Ulusal Sempozyumuna Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden öğretim elemanları, Tokat, Amasya, Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden  ve özel ve Diş Sağlığı Polikliniklerinden 250 katılımcı katıldı.

Sempozyumun konu başlıkları Diş Hekimliğinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı, Kök Kanal Tedavisinde Morfolojinin Anlamı, Vital Beyazlatma Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar, Tam Seramiklerde Renk Uyumu Yakalama İpuçları, İmplant Üstü Protezlerde Komplikasyonlar, Uzun Dönem İmplant Başarısında Rol Oynayan Faktörler, Diş Hekimlerinin Mevzuata Bağlı Yetki Sınırları ve Çene Eklemi Problemlerinde Gerçekler konulu oturumlar gerçekleştirildi.