Üniversitemizden Uluslararası Tanınırlığa Dair Bir Başarı Daha

•  4 Aralık 2019 Çarşamba

Dünyaca tanınmış saygın üniversitelerin katıldığı "Greenmetric Dünya Sürdürülebilir Çevreci Üniversiteler Sıralaması 2019" listesinde Üniversitemiz 780 üniversite arasından 504. sırada yerini almıştır. Her yıl yapılan bu sıralamada dünyanın birçok ülkesinden uluslararası üniversite Greenmetric platformu tarafından üniversitelerin yenilenebilir enerji, su kaynakları, temizlik, geri dönüşüm, temiz hava, ulaşım, üniversite atıklarının imhası, eğitim gibi alanlarda değerlendirilmekte ve bu değerlendirme  sonucunda elde edilen puanlara göre uluslararası bir sıralama yapılmaktadır. Greenmetric Dünya Sürdürülebilir Çevreci Üniversiteler Sıralaması 2019 listesinde birinciliği Wageningen University & Research (Hollanda), ikinciliği University of Oxford (İngiltere), üçüncülüğü University of California Davis (ABD) elde etmiş olup, Türkiye'den devlet ve özel üniversiteler olmak üzere toplamda 43 üniversite listeye girme başarısı göstermiş ve Üniversitemiz Ülkemiz genelinde 26. Sırada yer almıştır.