Ailede Öfke Kontrolünün Püf Noktaları

Ailede Öfke Kontrolünün Püf Noktaları

•  26 Aralık 2019 Perşembe

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tokat KADEM tarafından ortaklaşa düzenlenen “Ailede Öfke Kontrolünün Püf Noktaları” konulu konferans gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Hacı Ahmet Sümbül, Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Dekanlarımız, Müdürlerimiz, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Nuray Kızılarslan,  akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tokat KADEM İl Temsilciliği adına Yürütme Kurulu Üyesi Hülya Özdemir tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Özdemir, “Kadının aile içinde güçlenmesini, toplumsal statüsünün yükselmesini hedefleyen KADEM sanattan siyasete, ekonomiden kültüre ve akademiye her alanda var olması için çalışmalar yapmaktadır. Başta kadın olmak üzere her bireyin yer aldığı bir aile topluluğudur. Tüm dünyanın temsili aileden oluşur. Ailede oluşan her durum çocuğun davranışını etkiler. Öfke ve saldırganlık içeren davranışlar nesilden nesile devam etmektedir. Öfke dolu bir davranışı kontrol altına almamız gerekir. Üniversitemiz ve KADEM İl temsilciliğimiz olarak İkincisini gerçekleştirdiğimiz aile ve değerlerimiz konulu “Ailede Öfke Kontrolünün Püf Noktaları” konulu konferansımızı gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Nuray Kızılarslan, “Merkezimiz olarak birçok konferans, panel ve çalıştaylar düzenliyoruz. Gelecek nesillerin oluşmasında bu tür çalışmaların olması çok önemlidir. Aile toplumun temel direğidir. Ailede sevgi, saygı ve merhamet duygularının olması gerekmektedir. Öfke günümüzün önde gelen sorunlarından biridir. Parçalanmış ailelerle karşı karşıyayız. İşte bu konuyu ele alarak Merkezimiz ve KADEM İl Temsilciliği ile ortaklaşa “Ailede Öfke Kontrolünün Püf Noktaları” konulu konferansı Araştırmacı Yazar Ayşenur Özkan’ı davet ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise yaptığı konuşmada, “KADEM ve Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin gerçekleştirdiği konferansa şehrimizden gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Üniversitemizde birinci hedefimiz, gerginliği yasakladık. Tehditi yasakladık. Yüzlerin gülmesini sağlıyoruz. Biz Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak öğrenci merkezli bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Anne ve babaların teslim ettiği çocuklarımızı stresten uzak daha iyi gelişim sağlamaları için çalışıyoruz. Değerlerimiz dersi ile öğrencilerimizin gelişimini sağlama yönünde adımlar attık. Dünya Kadınlar Gününde sizlere bir sürprizimiz olacak. 8 Mart Kadınlar Gününde Kadınlarımızı değil erkekleri konuşturacağız. Cinsiyet ayrımı yapmayacağız. Dünya erkeklerini konuşturup annelerini kızlarını anlattıracağız.” Dedi.

Konferans sonrasında Araştırmacı Yazar Ayşenur Özkan, Ailede Öfke Kontrolünün Püf Noktaları” konulu konferansını gerçekleştirdi. Araştırmacı Yazar Özkan, “Tavşanlar doğduktan 1 saat sonra koşmaya başlar, Yunuslar doğar doğmaz yüzmeye başlar. Ancak dünyada tamamlanmamış tek beyin insan beynidir. Bu şekilde yaratılmış olmak hep yeni şeyler öğrenmek için gereklidir. Öfkemizi işte bu sebepten kontrol edebiliriz. Öfke söz konusu olunca ben böyle yaratılmışım der bunun arkasına sığınırız. Hayatta olumsuzluklarla karşılaşabiliriz. Eğer başarılı olmak istiyorsak evimizden başlamalıyız. Pozitif bir düşünce ile öfkelerimizi kontrol edebiliriz. Sabretmeliyiz. Ailede öfke kontrolünde başarılı olmak istiyorsak kesinlikle irademizi kontrol etmek zorundayız. Ama günümüzde irademizi kontrol etmekte zorluk yaşıyoruz. Yapılan bir araştırmada, irademiz kas gibidir. Güçlendikçe kapasitesi artar. Sabahtan akşama kadar iradeyi güçlendirmek için çalışma yapmak sıkıntılar yaratır. “ dedi.

Konferans sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Araştırmacı Yazar Ayşenur Özkan’a teşekkür belgesi takdim etti.