TOGÜ’ de Yenilikçi Eğitimciler Zirvesi

TOGÜ’ de Yenilikçi Eğitimciler Zirvesi

•  30 Aralık 2019 Pazartesi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Yenilikçi Eğitimciler Zirvesi gerçekleştirildi. Tokat Dedeman Otel’de gerçekleştirilen zirveye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Gökçe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yenilikçi Eğitimciler Zirvesi öncesi açılış konuşması yapan Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertan Talas, “Yenilikçi Eğitimciler Zirvesinin mesleğinde fark yaratmış yenilikçi öğretmenler ile halen görev yapan öğretmen ve öğretmen adaylarını bir araya getirerek, fenomen öğretmenlerimizin katılımcılarımıza farklı ve vizyoner bir bakış açısı kazandırması hususunda yardımcı olacağını düşünerek bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Ben bizleri kırmayarak zirvemize katılan @absurt_ögretmen, @babaokulu_teacher, @sezerortadag, @troll_ogretmen, ve @uzm.ozgeselcukbozkurt hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezimizin gerçekleştirdiği "Yenilikçi Eğitimciler Zirvesine" katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Genç eğitimci arkadaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri hususunda katkısı göz ardı edilemeyecek bu tür eğitimler Sürekli Eğitim Merkezimiz önderliğinde devam edecektir. Yeni nesil eğitimcilerin kendilerine örnek aldığı genç öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi

Açılış konuşması sonrasında ülkemizde sosyal medyada 600 binden fazla takipçisi olan fenomen eğitimciler sırasıyla sunumlarını gerçekleştirdi. Eğitimlerde fenomen hocalarımız Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 500 dinleyiciyi yeri geldi hüzünlendirdi, yeri geldi güldürdüler.

Sosyal medyada @absurt_ogretmen ismi ile tanınan Çağatay Elma ilkokulun bir disiplin yuvası olmadığını, ilk değiştirdiği algının da bu olduğunu belirterek, "Okula girdiğimizde öğrencilerin kendini ifade edebilme özgürlüğüne kavuşması lazım. Öğretmenliğe ilk başladığımda ilk değiştirdiğim bu oldu. Sınıfa girdim 'günaydın çocuklar' dedim hep bir ağızdan 'sağ ol' dediler. İlk değiştirdiğim 'günaydın çocuklar' dediğimde gelen cevap 'günaydın öğretmenim' oldu. Bir insana biz neden sağ ol der teşekkür ederiz? Bize bir iyilik yapması lazım. Bizim günaydınımız neden lütuf olsun çocuk için. Evde böyle bir şey oluyor mu? Babamız bize günaydın dediği zaman sağ ol diyor muyuz? demiyoruz. Günaydın baba, anne diyoruz" diye konuştu.

Fenomen öğretmenlerden Caner Sarıoğlu ise öğretmenlerin yeni nesile göre kendisini değiştirmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz öğretmenler her sene şikayet ederiz. Her gelen nesil farklı geliyor diye. Ama bunun için kendimizi değiştirmeyiz. Her gelen nesil farklı ise öğretmen aynı kalamaz. O nedenle bize yeni nesil öğretmenler lazım. Çağa ayak uydurmamız lazım. Eğitim görüşümüzü de hepten değiştirmemiz lazım. Çocuklarımız maalesef okul zili çaldıktan sonra yangından kaçar gibi okuldan kaçıyorlar. Bizim önce bu tabloyu değiştirmemiz lazım. Okuldan kaçarak uzaklaşan çocuklarla değil okula koşa koşa gelen çocuklarla ancak biz eğitimi çözeriz" dedi.

Yenilikçi Eğitimciler Zirvesi kapanış konuşmasını yapan Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertan Talas, “Sürekli Eğitim Merkezi olarak bu tarz eğitim ve seminerlere gerek Tokat’ta gerekse başka şehirlerde devam edeceğiz. Katılım sağlayan ve bizlere destek olan Üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum” dedi. Akabinde Yenilikçi Eğitimciler Zirvesine katılan fenomen eğitimcilere hediyeler takdim edildi.