Tarımda Kadının Gücü Söyleşisi

Tarımda Kadının Gücü Söyleşisi

•  6 Mart 2020 Cuma

Üniversitemiz KARMER ve Ziraat Fakültesi tarafından “Tarımda Kadının Gücü” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Şehit Ferhat Koç Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rüstem Cangi, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Kubilay Özyer, KARMER Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

KARMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Aslı Yerlikaya yapmış olduğu konuşmada, “KARMER olarak öğrencilerimizi çok değerli isimlerle buluşturmak istiyoruz. Hızlı değişen ve gelişen toplumlarda rekabet edebilmek adına bireysel gelişiminizi sağlamanız ve diğerlerinden bir adım önde olmanız için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu anlamda programımıza katılan Birgül Canikligil’e teşekkür ederiz” dedi. Öğr. Gör. Dr. Aslı Yerlikaya desteklerinden ötürü Rektörümüze ve Ziraat Fakültesi Dekanımıza da teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi yapmış olduğu konuşmada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz Tarımda Kadının Gücü etkinliğimize hoş geldiniz. Kadınlar, kültürel, ekonomik ve iş hayatımızın ayrılmaz bir parçası ve toplumun temel taşı, ayrıca annelik gibi mukaddes bir görevle toplumu şekillendirirken hayatın her zorluğunu da omuzlarında taşımaktadırlar. Ülkemiz hattını sevgi, emek, alın teri fedakârlık ve umutla çepeçevre saran Anadolu Kadını ülkemiz tarımının bel kemiğidir” dedi. Dekanımız Prof. Dr. Rüstem Cangi konuşmasında tarımın dünya var oldukça önemini yitirmeyecek bir sektör olduğunu ifade ederek yapılan bu programa katkı verenlere teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Geleneksel Türk Toplumunda tarım ve kadın ayrılmaz bir bütün” dedi. Rektörümüz konuşmasında tarımla ilgili olarak kendi yaşantısından ve kendi köyünden de bahsetti. Rektörümüz konuşmasında, “Ailemizin ve toplumumuzun değişmez sağlam temeli kadınlarımız tarafından, eşlerimiz tarafından atılıyor. Kadınlar bizim başımızın tacı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü mutlulukla anmak istiyoruz. Bu çerçevede KARMER ve Ziraat Fakültemiz güzel bir program yaptı. Bu sebeple Dekanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Moderatörümüz Saniye hanıma teşekkür ediyorum. Çok kıymetli misafirimiz Birgül hanıma katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası Dr. Öğr. Üyesi Saniye Demir moderatörlüğünde Birgül Canikligil söyleşisi gerçekleştirildi.

Söyleşi sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmacı Birgül Canikligil’e çiçek ve plaket takdiminde bulundu.