TOGÜ'nün Gücü

Manşetler

TOGÜ'nün Gücü

•  22 Nisan 2020 Çarşamba

Birleşmiş Milletler'in 2015 yılında 17 farklı konu başlığında duyurduğu "Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri"nin üniversiteler tarafından nasıl karşılandığı ve bu çabalara nasıl bir katkı sağladığını ölçmek üzere Times Higher Education (THE) tarafından bu sene ilk kez geliştirilen UNSDG Impact Ranking dünya sıralamasında üniversitemiz toplam 55.8 puanla 401-600 sıralamasında kendisine yer bularak önemli bir başarıya imza attı. Toplam 767 üniversitenin dahil edildiği sıralamaya Türkiye'den 36 üniversite girdi.

Sıfır Açlık, Yoksulluğa Son, İyi Sağlık Durumu, Kaliteli Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Hijyen, Yenilenebilir Enerji, İnovasyon ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehirler, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Toprak Kullanımı, Barış ve Adalet, Sürdürülebilir Gelişme İçin Ortaklıklar gibi 17 farklı hedef, 169 spesifik amaç doğrultusunda hazırlanan ölçeğe TOGÜ olarak katkı vermekten mutluluk duymaktayız.

Genel sıralamada 401-600 bandında yer alan üniversitemiz, Sıfır Açlık, Temiz Su ve Hijyen, Uygun ve Yenilenebilir Enerji, Eşitsizliği Azaltılması, Kaynakların Sorumlu Kullanımı, İklim Konusunda Harekete Geçme hedeflerinde ilk 200 içerisinde yer aldı.

Bu başarının altında imzası ve katkıları olan değerli öğretim üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz.