TOGÜKARMER, TSO ve ESSA Danışmanlık Ltd. Şti. Firması Arasında Düzenlenen “İş’te Kariyeriniz Projesi” Protokolü İmzalandı

•  8 Haziran 2020 Pazartesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Essa Danışmanlık Ltd. Şti. arasında düzenlenen “İş’te Kariyeriniz Projesi” Protokolü imzalandı. Üniversitemizde gerçekleşen imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, TOGÜ KARMER Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Essa Danışmanlık Ltd. Şti Genel Müdürü Sedat Ay Katıldı.

İmzalanan proje kapsamında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), sektördeki firmaların istediği nitelikte personel için gerekli eğitim ve sertifika alt yapısını sağlayarak, Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle Essa Danışmanlık istihdam ofisi iş birliği sağlanacaktır. KARMER öncelikle TOGÜ öğrencileri ve mezunlarını istihdam etme noktasında bir eğitim merkezi haline getirilecektir. Proje kapsamında hedeflenen 1500 öğrenciye eğitim ve staj olanağı sağlanacak olup, eğitimlerini ve stajlarını tamamlayan öğrenciler anlaşmalı firmalarda istihdam edilecektir.

Proje, Üniversite sanayi iş birliğini sağlayarak, nitelikli eleman yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Sanayinin istediği niteliğe sahip öğrenciler yetiştirme hedefini gözeten bu projenin temel amaçları işsizliği azaltmak, yeni nitelikli işgüçlerine istihdam olanağı sağlamak ve ilimize sosyo-ekonomik anlamda katkı sağlamaktır.