Yabancılara Türkçenin Uzaktan Öğretimi Sertifika Programı

•  22 Haziran 2020 Pazartesi

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) iş birliği ile “Yabancılara Türkçenin Uzaktan Öğretimi Sertifikası” programı düzenlenecektir. Covid-19 sürecinde gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda Türkiye'de ilk olarak Üniversitemiz tarafından 25-28 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan sertifika programı, diğer üniversitelerde ve yurtiçi ya da yurtdışı kurumlarda yabancılara Türkçe öğretimi alanında çalışan eğiticilere yönelik bir sertifika programı olarak planlanmıştır.

12 saat teorik (25-27 Haziran 2020), 4 saat uygulama (28 Haziran 2020) olmak üzere toplam 16 saat ders verilmesi planlanan sertifika programında katılımcılara çevrimiçi sınav (28 Haziran 2020) da yapılacaktır. Başarılı olan adaylara ise sertifikaları verilecektir.

Birçok üniversiteden öğretim elemanının görev alacağı sertifika programı kapsamında eğitim verecek öğretim elemanları, Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünden Prof. Dr. Mustafa DURMUŞ, İstanbul Aydın Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah BOYLU, Hitit Üniversitesi TÖMER’den Öğr. Gör. Serdar BAŞUTKU ve Öğr. Gör. Muhammet Hüseyin YAZICI, Konstantin Emir Abdülkadir Üniversitesinden (CEZAYİR) Öğr. Gör. Önder ÇANGAL ve Gazi Üniversitesi TÖMER'den Öğr. Gör. Tarık DEMİR.

Yabancılara Türkçenin Uzaktan Öğretimi Sertifikası Programı ile adaylara (yabancılara Türkçe öğretimi konusunda gerekli temel donanıma ve tecrübeye sahip öğreticilere) uzaktan öğretim konusunda ihtiyaç duydukları bilgi, beceri, yöntem, teknik, yaklaşım ve değerlendirme esaslarını kazandırmak hedeflenmektedir.