Bu Ses TOGÜ TÖMER Şarkı Yarışması Ödül Töreni

•  24 Haziran 2020 Çarşamba

Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOGÜ TÖMER) tarafından 5-8 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenen “Bu Ses TOGÜ TÖMER” Şarkı Yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Kubilay Özyer, dekanlarımız, müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Behice Varışoğlu, “Müziğin gücü ve evrenselliği, dilin kültür yolu ile öğretildiği gerçeği bugün bizi pandemi günlerinde bir araya getirdi” dedi. Eğitim öğretim faaliyetlerine pandemi dolayısıyla ara verilmesinin ardından 25 Mart tarihinde hızlıca uzaktan eğitime başladıklarını ifade eden Varışoğlu, 14 farklı ülkeden 433 öğrencinin eğitimine devam ettiğini söyledi. Faaliyetleri hakkında bilgiler veren Varışoğlu, tüm faaliyetlerde odak noktasının görevi en iyi şekilde yapmak olduğunu belirtti. Üniversitenin tüm birimleri ile tam bir uyum ve işbirliği içinde çalıştıklarını ifade eden Varışoğlu, desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, “Salgın sürecinde iyi bir planlama ile öğrencilerimizin eğitimlerini tamamladık. Öğrencilerimize her konuda destek olduk. Çok mutlu ve çok başarılı bir dönem geçirdik. Bunun ürünlerini de aldık. Çok güzel bir çalışma düşünülmüş. Kültürümüz her şeyi ile birlikte var. Ülkemizi sevmek lazım. Genelde tüm Türkiye olarak özelde TOGÜ olarak yabancı uyruklu öğrencilerimizi kendi öz evlatlarımızdan ayırt etmiyoruz. Aksine yabancı uyruklu öğrencilerimize öncelik sunuyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz bize emanet olarak geldiler. Biz onları hem kendi ülkelerini seven hem ülkemizi seven vatansever insanlar olarak yetiştireceğiz” dedi. Rektörümüz konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2023 yılına kadar 350 bin yabancı uyruklu öğrenciyi Türkiye Cumhuriyetindeki üniversitelerde eğitime kaydetmiş olmamız gerekiyor. Bu talimatın heyecanıyla, talimatın kutsallığı ve büyüklüğü ile heyecanlı bir şekilde çalışıyoruz. Geçen yıl 800-900 civarında öğrenci aldık. Üniversitemize bu yıl salgına rağmen 1000’in üzerinde öğrenci almayı planlıyoruz. 2023 yılına geldiğimizde en az 4000 öğrenciyi aramızda görmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu projesi dünya çapında bir projedir” dedi. Rektörümüz konuşmasında, TÖMER’de eğitim gören öğrencilerin Türkiye’yi, Türk kültürünü, Türkçe şarkıları ve Türkçeyi sevdiğini ifade etti. “Bu sevginin ürünü olarak da bugün Bu Ses Türkiye’nin ödül törenine geldik” diyen Rektörümüz, süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitemizin son dönemlerde ciddi anlamda uluslararasılaşma yolunda ilerlediğini ifade eden Rektörümüz “Üniversitemiz, uluslararası indekslerde yer buluyor. En son Times Higher Education Asya’daki üniversiteler sıralamasında 40 bin üniversite arasından 401+ serisinde yer aldık. Bu Üniversitemizin büyük bir başarısıdır. Bugün bir sonucumuz daha açıklandı. Üniversite olarak, Times Higher Education Dünya Genç Üniversiteler sıralamasında 401+ serisinde yer alarak üstün bir başarıya daha imza attık. En geç iki yıl sonra yerimiz ilk 1000 içerisinde olacaktır. Bunun için profesyonel bir şekilde çalışıp eksikliklerimizi görüyoruz ve tamamlıyoruz. İki sene sonra sizler diplomalarınızı aldığınızda Dünyanın ilk 1000 üniversitelerinden birinden mezun olacaksınız. Bu başarıda bütün akademik ve idari personelimiz büyük katkısı var. Bugün birçok üniversitede Üniversitemizin bu sisteme adapte olup bu sıralamalara nasıl girdiği konuşuluyor. Eksiklerimizi çok kısa sürede telafi ettik ve sıralamalara giriyoruz” dedi. Rektörümüz programda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Sonrasında 5-8 Haziran 2020 tarihleri arasında TÖMER sosyal medya hesabından 15 Uluslararası öğrencimizin katılım sağladığı yarışmada dereceye giren yabancı uyruklu öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde en iyi ses ödülünü Kamerun’dan Tiomela Elisabeth Diane, 2.lik ödülünü Muhammed Afif Aran, 3.lük ödülünü Fatma Abdulhakim Dirie aldı. En iyi yorum ödülünü Zoulkif Kahapıt, 2.lik ödülünü Kamagne Nganso Luc, 3.lük ödülünü Osman Farah aldı. En iyi tarz ödülünü, Abdulaziz Salihou, 2.lik ödülünü Abdurrahman Doud Abdurrahman, 3.lük ödülünü Tjope Jean Jacques aldı. En çok beğeni ödülünü Amirmasoud Zarei, 2.lik ödülünü Yahya Hasan Aden, 3.lük ödülünü Ahmed Mohammed Abdi aldı. Juri özel ödülüne ise Afganistan’dan Jahanga Wazırı, Somali’den Muhammed Nur Muhammed, Suriye’den Amar Darauich ve Somali’den Anisa Mohamud Mohamed aldı.