Şehitlik ve Kahramanlık Türküleri Konseri

Şehitlik ve Kahramanlık Türküleri Konseri

•  16 Temmuz 2020 Perşembe

Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında “Şehitlik ve Kahramanlık Türküleri” konseri gerçekleştirildi. Tokat Cumhuriyet Meydanı Tören alanında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen konsere Valimiz Dr. Ozan Balcı, Garnizon ve 48.Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Rektör Yardımcılarımız, Rektör Danışmanlarımız, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Millete Sesleniş konuşması sinevizyon ekranında yayınlandı. Sinevizyon gösterisi sonrasında konsere kaldığı yerden devam edildi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şube Başkanı Bilal Özmen kendi yazdığı 15 Temmuz şiirini okudu.

Kahramanlık türküleri, ilahiler ve kasidelerin okunduğu program salaların okunması ve demokrasi nöbeti ile son buldu.