Rektör Şahin Üniversiteli Gençlerle Bir Araya Geldi

•  16 Temmuz 2020 Perşembe

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas’ın da hazır bulunduğu söyleşi Gençlik Merkezi Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Tokat Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlik Lideri Zehra Nur Demirel’in yaptığı söyleşide Rektörümüz üniversitemiz hakkında genel bilgiler verdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin nadide kuruluşlarından olan, Türk Milleti tarafından Peygamber Ocağı olarak adlandırılan Askeriyemize sızan hainler darbe girişiminde bulundular. Daha önce de darbe girişimleri olmuştu ama dünyada bu şekilde hain bir darbe girişiminin eşine rastlanmak çok zor. Aklı alınmış, hain teröristlerin bu girişimi Allah’ın yardımı ve büyük Türk Milletinin feraseti ile püskürtüldü. Tankların önüne çıplak elle çıkan insanlar bunları durdurdu. Müslüman Türk milleti asırlar boyunca bu kahramanlıkları ile hatırlanacaktır. 251 şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. “dedi.

Pandemi sürecinde üniversitemizdeki akademik takvim nasıl işleyecektir sorusuna Rektörümüz, “Salgının başlaması ile birlikte okullar tatil edildi. Uzaktan eğitim yapılmasına karar verildi. Diğer üniversiteler ne kadar program varsa hepsini kullanmaya başladılar. Ancak bizler 3-4 gün gecikmeli olarak başladık. Bunun sebebi kendi yazılımımızı kendimiz yaptık,o sebepten geciktirdik. 2 hafta önce Cumhurbaşkanlığımızdan gelen talimatla bedava programların kullanılması yasaklandı. Biz bu konuda geç başladık ama ileriyi görerek hareket etmiştik. Bununla da yetinmedik, öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda ders notları ve slaytların sayılarını düşürdük. Acele etmedik. Derslerimizin tamamını sisteme yüklettik, video kayıtlara başladık. Sonrasında da canlı derslere başladık. Sınavları ödev ya da proje şeklinde tamamladık. Öğrencilerimizin kolay bir şekilde okullarını bitirmesini sağladık” dedi.

Öğrenciler neden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesini seçmeliler sorusuna, “Bizi tercih eden öğrencilerimiz 160 bin nüfuslu sakin ve huzurlu bir şehirde 35 bin öğrencimizden bir tanesi olacak. Şehrimizin öğrenciyi içselleştirme potansiyeli var. Ulaşımla ilgili kolaylığımız var. Aralık ayında havaalanımız açılınca öğrencilerimizin ulaşım sağlamaları kolaylaşacak. Sakin bir kampüsümüz 110 kamelyamız var. Çeşmelerimiz, banklarımız, mağazamız açıldı. Restoranlarımız kafeteryalarımız var. Stadyumumuz, yüzme havuzumuz, açık kapalı spor salonlarımız var. Bunlar öğrencilerimiz için. Üniversitemizde çok yakında sağlık ocağımızı açıyoruz. PDR merkezimiz var. Sıkıntıya düşmüş, stresle baş etmek isteyen, destek almayan öğrencilerimize hocalarımız ücretsiz olarak destek veriyor. Kariyer Merkezimiz var. 80’in üzerinde eğitim verdik. Öğrenci butiğimiz var. Kimliğini ibraz eden öğrencimize her hangi bir sorgulamaya tabi tututmadan 2 kıyafet alma hakkı verdik. Zengin fakir ayrımı yapmadık. “dedi.

Önceki senelerde 13 Fakültemiz vardı. Şuan 17 Fakültemiz mevcut. THE Impact Rankings 2020 sıralamasında Türkiye’de Eğitim Kalitesinde 8’inci üniversite olma başarısını gösterdik. Temizlikte 5’inci sıradayız. CWUR Dünya üniversite sıralamasında 1116. sıradayız. Önümüzdeki yıllarda ilk 1000 üniversitesi arasına gireceğiz. Mezun olan öğrencilerimiz Dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında yer alacak olan Üniversitemizden mezun olacak. Greenmetric’te yeşil kampüsler sıralamasında dünyada 504, Türkiye’de 26’ncı sıradayız. Hedefimiz ilk 15’e girmek. Güneş enerji santrali kuracağız. Suların temiz olduğu bir kampüs meydana getiriyoruz. Kütüphanemiz, yemekhanemiz oldukça güzel çalışmaktadır.” dedi.

Öğrencilerin sorularına cevap veren Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Taşlıçiftlik Yerleşkesine Gençlik Bürosu kurulması sözü vererek söyleşiyi tamamladı.

Söyleşi sonrasında Tokat Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Rektörümüz Prof.Dr. Bünyamin Şahin’e teşekkür belgesi takdim etti.