Panel: Darbecilik Virüsü ve 15 Temmuz Destanı

•  17 Temmuz 2020 Cuma

Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Darbecilik Virüsü ve 15 Temmuz Destanı” paneli gerçekleştirildi. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda yapılan panele Valimiz Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekili AK Parti Gurup Başkanvekili Av. Özlem Zengin, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcılarımız, Rektör danışmanlarımız, dekanlarımız, daire amirleri, akademik ve idari personelimiz ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmasında şunlara değindi: “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak 35 bin civarında öğrencisi, 3300 civarında çalışanı ile Tokat’a sosyal, kültürel ve sağlık alanında her türlü katkıyı vermek üzere gayret içerisinde çalışan bir üniversiteyiz. Son dönemde üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalara bağlı olarak uluslararası derecelendirme kuruluşlarında önemli dereceler elde ettik. The Times Higher Education’un sıralamasına göre 80 ila 100 bin üniversite arasında Üniversite olarak 1001+’da yer aldık. Dünya Yeşil Kampüsler sıralamasında Dünya 504.’sü olan kampüsümüz ülkemizde 26. sırada. Dolayısıyla, öğrencilerimizin huzur içerisinde öğrenim gördüğü yeşil bir kampüse sahibiz. Genç üniversiteler sıralamasında Dünya’da 401+’da, Asya Üniversiteleri arasında 401+’da konumumuz bulunuyor. 35 bin civarında öğrencimiz var, bunun 1300 kadarı uluslararası öğrencidir.”

Rektörümüz konuşmasında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Çarşamba günü idrak ettik. Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımız himayelerinde Tokat Cumhuriyet Meydanında Resim ve Heykel sergisi açılışımız oldu. Ayrıca Devlet Konservatuvarımız tarafından bir konser verildi. Dün bir panelimiz oldu. Bugünkü panelimiz ile bu süreci tamamlıyoruz. 15 Temmuz’u unutturmamak adına, tekrar gözden geçirmek adına biz bu programları yapıyoruz. 15 Temmuz, Türk Milleti’nin tarihe düştüğü bir nottur. Yani tanklar için tanksavar çeliklerden bahsedilir ama 15 Temmuz tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle birlikte meydanlara inen vatandaşlarımız tanklara karşı yüreklerin daha güçlü ve dirençli olduğunu göstermiştir” dedi.

Rektörümüz konuşmasını AK Parti Gurup Başkanvekili Av. Özlem Zengin’e, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’e ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran’a teşekkürlerini ileterek sonlandırdı. Rektörümüzün açılış konuşmalarından sonra panele geçildi.

Prof. Dr. Kubilay Özyer’in moderatörlüğünü yaptığı panele Tokat Milletvekili AK Parti Gurup Başkanvekili Av. Özlem Zengin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran konuşmacı olarak katıldı.

Panel sonrasında Valimiz Dr. Ozan Balcı tarafından Tokat Milletvekili AK Parti Gurup Başkanvekili Av. Özlem Zengin’e teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi. Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’e teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran’a teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.