Üniversitemiz Doluluk Oranlarında Rekor

Üniversitemiz Doluluk Oranlarında Rekor

•  27 Ağustos 2020 Perşembe

2020 YKS tercih sonuçları doğrultusunda Üniversitemiz, lisans, ön lisans programları ve yeni açılan bölümlerde rekor doluluk seviyesine ulaştı. YKS sonuçları doğrultusunda Üniversitemizi kazanan öğrencilerimiz lisans, ön lisans ve yeni açılan programlarımızı tercih ederek kontenjanlarımızı yüzde doksanın üzerinde doldurdu.

Üniversitemizin son zamanlarda yaptığı yenilikler, uluslararası derecelendirme kuruluşlarındaki başarısı ve tanıtım faaliyetleri tercih sonuçlarına da yansıdı. 2020 YKS tercih sonuçlarına göre, lisans doluluk oranı %97 (kontenjan 2980 – yerleşen 2896); Ön lisans doluluk oranı %91  (kontenjan 4305 – yerleşen 3938); Genel doluluk oranı %94 (kontenjan 7285 – yerleşen 6834); 2020 yılında yeni açılan ve ilk defa öğrenci alımı yapılan programların doluluk oranları %100 oldu.

ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerimizin dışında; Lisansüstü öğrenci alımı, özel yetenek ile öğrenci alan programlarımız, dikey geçiş, lisans tamamlama ve ek yerleştirme ile yerleşecek olan öğrencilerimizle birlikte 2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversitemize 7500-8000 civarında yeni öğrencinin kayıt yapmasını bekliyoruz.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu açıklamada, üniversitemizin ulusal ve uluslararası tanınırlığının günden güne arttığını ifade ederek 2020 YKS sonuçlarına göre üniversitemizin tercih edilen bir üniversite olduğunu vurguladı. Üniversitemizin, lisans, ön lisans ve yeni açılan bölümlerde yüzde 94 doluluk oranını yakaladığını belirten Rektörümüz geçen yıla oranla öğrenci sayısının 692 artarak toplam 6834 öğrencinin Üniversitemize yerleştiğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığının artması için daha çok çalışılacağını belirterek yeni kazanan öğrencilerimizi tebrik etti.