Tarımda İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tarımda İşbirliği Protokolü İmzalandı

•  18 Eylül 2020 Cuma

Tokat Valiliği, Üniversitemiz ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü arasında “Tarımda İşbirliği Protokolü” imzalandı. Tokat Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen imza törenine, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Boz katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, “İmzalanan protokol ile yöremizde yürütülecek çalışmalarda kurumların altyapı, insan kaynağı, makine teçhizat vb imkanların ortak kullanılması, tarım sektöründe görev yapan personelin eğitilmesi, yöresel marka, coğrafi işaret veya tescil potansiyeli olan ürünler için ortak çalışmalar yapılması, il genelinde ortak çalışmalar yapılması, yine ilimiz genelinde ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerin ortaklaşa düzenlenmesi noktasında eğitim ve demonstrasyon çalışmaları için işbirliği yapacağız." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise yaptığı konuşmada, “İlimizde tarımın kalkınması, üreticilerimizin daha bilinçli bir şekilde çalışmalar yapmasını sağlamak amacı ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Tarım şehri olan Tokat’ımıza daha verimli ürünlerin kazandırılmasında Üniversite olarak bizim de katkımızın olması bizleri mutlu edecektir” dedi.