Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin'den Senegal Ziyareti

•  26 Ekim 2020 Pazartesi

Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarına katkı vermek ve yabancı öğrenci temini konusunda temaslarda bulunmak üzere kurumumuzu temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Kubilay Özyer ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzden Öğr. Gör. Serhat Anaç ve Öğr. Gör. Murat Topaloğlu Batı Afrika’nın önemli ülkelerinden biri olan Senegal’e gitti.

Senegal Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın davetiyle gerçekleşen ziyaret esnasında Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin büyükelçimizden ülke hakkında detaylı bilgiler aldı. Senegal’in sahip olduğu öğrenci potansiyelinin altını çizen Büyükelçimiz, Afrikalı öğrencilere kapılarını açan üniversitemize her konuda yardımcı olacaklarını vurguladı. Rektörümüzün uluslararası öğrencilere olan yaklaşımından memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Afrika’nın sahip olduğu genç nüfus, yeraltı ve yerüstü doğal kaynakları ile geleceğin dünyasında önemli bir yeri olacağına ilişkin inancını vurgulayan Rektörümüz, bu gelişim hikâyesine TOGÜ olarak ellerinden gelen katkıyı yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Görüşmelere Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da katıldı.