Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Özel Tokat Bilim ve İnovasyon Okulları Kariyer Sohbetlerine Katıldı

• DUYURU, HABER, ETKİNLİK
  • DUYURU DETAY

•  18 Aralık 2019 Çarşamba

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Özel Tokat Bilim ve İnovasyon Okulları Kariyer Sohbetlerine konuşmacı olarak katıldı. Kariyer sohbetlerine Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, Özel, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmasında, Beynin sırları ve etkili düşünme yöntemleri konulu konuşmasında, "Beyin hepimizde var da niye kimisinde daha başarılı? Zekâ yüzde 60 kalıtsal yüzde 40 çevreseldir. Zekânın gelişmesi için sosyal şartların ve eğitim şartlarının iyi olması lazım. Bizim en büyük belamız beynimizi kullanamamamızdır. Kalbimiz kanı pompaladığında ilk kanın gideceği yer beyindir ve kanın yüzde 20'si yani 5'te 1'i beynimize gidiyor. Beyni geliştirmenin de egzersizleri var. Yeni ve aykırı fikirlere kapalı olmamalıyız. Dünyanın düz olduğunu söyleyen biri ile bunu konuşabilecek ortamı oluşturmalıyız. Düz dünyacıların varlığını kabul etmeliyiz. Hata yapanı linç etmemeliyiz. Size söyleneni kesin doğru olarak görmeyiniz. İkinci bir dil bilenin 3-5 yıl daha geç Alzheimer olduğu görülüyor. Beyni çalıştırdığında Alzheimer riskinin azaldığını görüyoruz. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır. YALAN! Bir çiviye bu yükü niye yüklersin? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" geleneği olan Türk Milletine, HARAKİRİ yapan bir Japon Bakanı ahlaklı oluşa örnek veremezsin. Ne demek cana kıymak! Önce yaptığın ahlaksızlık için bir yargılan! Beynimizi geliştirmek istiyorsak öncelikle özgür düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. İnsan sadece kendini değiştirebilir. Başkasını değiştirmek isteyen ancak hezimetle karşılaşır. Aslında günümüze bakarsak gençlerimiz değil, ihtiyarlarımız daha çok bozuldu. "İyi, gelişmeye açık beyin şaşırmaya, sorgulamaya açık bir beyindir. Düşüncelerinize ip bağlamak isteyen olursa itiraz etmeyi bileceksiniz. Böylelikle irfanı hür vicdanî hür gençler olursunuz.” Dedi.

Söyleşi sonrasında okul yönetimi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.